Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele razy i ja na imprezę przygotowywałam np.skrzydełka ,czy pałeczki w fajnej marynacie,bo to najszybciej i wszystkim smakowało,barszczyk czerwony podgrzany z krokiecikami zrobionymi wczesniej -tez zawsze wszystkim smakuje i ta tradycyjna do bólu sałatka jarzynowa -najlepsza i sledziki najprostsze w oleju z cebulką lekko skropione octem .Ale zawsze mam wyrzuty sumienia ,że mogłam coś innego ,bardziej wyszukanego ,czym właśnie mogłabym tych gości jak w temacie  zaskoczyć .

beata
  • Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Beatag i co wymyśliłaś już coś na imprę?

Tyle tego było że teraz zamknęła się i próbuje :laugh:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Właśnie ,że na niedomiar złego nie mam czasu nawet na myślenie ,a dwa dni zostało ...

Myślę nad tą zupką Gyros  dalej dłuugo ,długo nic [jakieś danie na gorąco najmniej pracochłonne-jakie?? ] Z dostawek może  to Carpaccio , jakaś sałatka [jaka??] moze ten torcik kanapkowy???tylko nie wiem ,czy się ogarnę ,bo wolną mam tylko sobotę ...

Edytowane przez beatag
beata

 

 

nie mam czasu nawet na myślenie

Przypomnę nieśmiało, że śwagier liczy na golone.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Beata tort kanapkowy musisz zrobic dzien wczesniej a tylko dekoracje na wierzch tego samego dnia,inaczej nie przejdzie smakiem i bedzie suchy ,to bardzo wazne ,nawet lepie zrobic 2 dni wczesniej niz tego samego dnia.

hihihi.. Oby nie skonczylo sie na Pizzy z jakiejs budki albo kebabie.. Choc swojski kebab to tez fajna opcja aby zacnych Gosci mile zaskoczyc..  :D

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

 

 

dyzio to mój szwagier czeka

Nie powinnaś mu zrobić przykrej niespodzianki. Podejrzewam, że krewetkwmi to On się nie zawodoli.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

No to jeszcze cos.... !
 
 
                             F-L-A-C-Z-K-I

 

:rolleyes: 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

No to jeszcze cos.... !

 

 

                             F-L-A-C-Z-K-I

 

:rolleyes: 

Flaczki ma ciągle.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

No nie ciągle ale prawie na kazdej imprezie  dlatego wymieniam na zupkę gyros .i chyba faktycznie w tym roku chyba gości niczym szczególnym nie zaskoczę i  choć kebaba ,ani pizzy nie planuję [choć nabyłam kamień do pizzy] to z braku czasu chyba będzie bardzo pospolicie....nad czym ubolewam ,ale cieszę się że udało mi się przyspieszyć [z końca maja na koniec marca odbiór autka]choć zajęło mi to własnie prawie cały ten   tydzień- ech...

beata

Ale jak masz flaczki ciagle, to kazdy sie juz na nieszykuje, wez to pod uwage i beda zawiedzeni jesli ich nie bedzie ;)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Nie kuś ,nie kuś ,bo ja tak naprawdę planowałam w tym roku coś inneego ,ale w jedno dopołudnie ciężko coś przygotować i jeszcze chałupę ogarnąć po remoncie [choć nie skończonym ]

beata

ale w jedno dopołudnie ciężko coś przygotować i jeszcze chałupę ogarnąć po remoncie [choć nie skończonym ]

Dlatego zaproponowałem swoje bo mam parę przykładów dań jednogarnkowych, nie naszych, więc nowy smak i oprócz podsmażenia mielonego i cebulki, resztę wrzucasz do gara a w tym czasie robisz sobie coś innego. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=400001

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Hmm.przemyślę to chili con carne ,choć przyznam ,ze już tak się ustawiłam pod tą zupkę gyros ,bo bardzo lubię ta przyprawę i dania z nią .Przypomniałam sobie ,ze w lodówce mam farsz na krokiety ,to moze machnę kilka nalesników i będą krokieciki z barszczykiem....

Najgorsze ,ze jedna z osób jest na diecie przed zabiegiem usunięcia pęcherzyka żółciowego i je tylko produkty na parze...co dla niej wymyśleć?

beata

Warzywa i rybę na parze.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Ja tam, oczywiście, promuję marynowane piersi z kurczaka  o których pisałam ale i te kotlety z karkówki dobrze smakują -  można użyć przyprawy gyros do ich zamarynowania skoro ten smak Ci pasuje . :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

może zrób fondue?

Właśnie zafunduj gościom coś dobrego.  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Do tego fondue to mam nawet cały zestaw ,ale malutki ,na tyle osób za mały.

Z tupperware mam taki pojemnik do przyrzadzania potraw na parze ,muszę ściągnąć jakiś przepis do niego ,problem tylko taki ,ze ta osoba ma po dziurki w nosie tych ryb i warzyw na parze ...,ale do zabiegu musi jakoś przeżyć .

Z tych piersi z  kurczaka robiłam kiedyś na szybko takie smarowane majonezem ,na wierzch pieczarki i ser i zapiekamy -nawet mi smakowały.

Mam jeszcze garnki rzymskie do wykorzystania ,ale trzeba by trochę poczytać ,bo do tej pory ,to głównie piekłam w nich chleby.

beata

Ja miałam namyśli piersi z kurczaka w tej marynacie  miodowo ananasowo sojowej .

Jeśli chodzi o garnki rzymski to ja robię w nich zapiekankę ,owszem, wszystkim smakuje ale to też mało wykwintne poza tym z jednego garnka to za mało. Zapiekankę robię tak : na spód daję  liście kapusty i układam warstwami   pokrojone w plastry  ziemniaki uprzednio ugotowane al dente , plastry baleronu, podduszone pieczarki z cebulą lub porami , mozna dac też warstwę szpinakową   kolejne warstwy smaruję na zmianę sosem pomidorowy przyprawionym chilli oraz sosem beszamelowym oraz posypuję tartym serem żółtym oraz Rokpolem.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Ostatnio polubiliśmy wieczorek przy stole i topienie serów sposobem raclette.  Przyjaciele, Szwajcarzy,  nas wprowadzili nas w ten sposób.  Polecam!

 

http://klaudynahebda.pl/raclette_przepis/

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.