Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. 
 

O kurcze... lepiłam już sporo pierogów ale z dorszem nigdy... czy możesz napisać czy smakowały??

Paweł na Wigilię robiłam pierwszy raz pierogi z kaszą gryczaną i serem... bardzo fany smak aczkolwiek opinia domowników była różna. Mi bardzo smakowały :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398293
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 458
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. 
 

O kurcze... lepiłam już sporo pierogów ale z dorszem nigdy... czy możesz napisać czy smakowały??

Dla mnie bomba, inni domownicy dziwolągi, ryb nie teges, więc pozostaje tylko moja opinia.  :D  Na prawdę dobre.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398443
Udostępnij na innych stronach

hmmm dorsza mam pierogi mam robic na sobote z miesem ,moze bym sie pokusila? jakis przepis ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398452
Udostępnij na innych stronach

jakis przepis ?

W linku pod zdjęciem.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398455
Udostępnij na innych stronach

dzieki, :D  i co slepemu po oczach, okulary pora zmienic.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398462
Udostępnij na innych stronach

Normalnie nie mogę tutaj zaglądać bo później wszystkiego mi się chce..... Pięknie to wszystko wygląda.... Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

"Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."

Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398501
Udostępnij na innych stronach

Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

Męża na kurs do mamy trzeba, hehe. Śledzie bardzo dobre.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398506
Udostępnij na innych stronach

 

Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

Męża na kurs do mamy trzeba, hehe. Śledzie bardzo dobre.  :)

 

Nie... błagam..... tylko nie do mamy  :devil:  :facepalm:  

PS. cieszę się że śledziki smakują... są "wypaśne"  :)

Ja się ostatnio na szynkowarze skupiłam, ale chyba zrobię opiekańce. Za dużo ostatnio mięsa w lodówce  :rolleyes:

"Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."

Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398508
Udostępnij na innych stronach

@claudia_85,nie czuj sie osamotniona  ja to nawet nie mam go co do Mamy odsylac bo ona mimo wieku mniej potrafi niz ja :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398511
Udostępnij na innych stronach

U nas potrafić to jedno.... Pytanie czy to co potrafi nadaje się do jedzenia  :devil:   Do gotowania trzeba po prostu mieć serducho, dużo cierpliwości i samokrytyki a nie "odpierdzielić" byle co na szybko byle zapchać brzuchy rodziny   :)

Edytowane przez claudia_85

"Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."

Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398517
Udostępnij na innych stronach

 

 

Do gotowania trzeba po prostu mieć serducho, dużo cierpliwości i samokrytyki a nie "odpierdzielić" byle co na szybko byle zapchać brzuchy

 

 Nie idzie inaczej ,  jak muszę się z Tobą zgodzić . :D:thumbsup:  :clap:

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-398526
Udostępnij na innych stronach

Szagówki wczoraj pyknąłem. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

 

Składniki:

 

1 kg ugotowanych ziemniaków

200 g mąki

łyżeczka soli

jajko

 

Wszystko się miesza,

 

post-55133-0-00626200-1422021718_thumb.jpg

 

robi walec,

 

post-55133-0-57529000-1422021718_thumb.jpg

 

tnie na szagę,

 

post-55133-0-10344400-1422021719_thumb.jpg

 

post-55133-0-62017000-1422021719_thumb.jpg

 

wrzuca na wrzątek i je.

 

Na przykład z karkówką i sosem z suszonych grzybów.

 

post-55133-0-17734200-1422021720_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-399121
Udostępnij na innych stronach

No z tym cukrem to tylko wtedy jak do ciasta dodaję twarogu-są to wtedy leniwe kluski i można je polać masełkiem i cukrem lub masełkiem z bułka tartą i cukrem.

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-399126
Udostępnij na innych stronach

U nas nazywa się to  kopytka 

Myślę, że wszędzie to są kopytka a tylko u mnie szagówki. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-399127
Udostępnij na innych stronach

Mój Tata też tak nazywał kopytka :rolleyes:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-399138
Udostępnij na innych stronach

 

 

Szagówki wczoraj pyknąłem.

 

 No to teraz mnie przekonałeś że jesteś z Wielkopolski . :D  Był taki okres w dzieciństwie że szagówy były raz w tygodniu . Oczywiście mięso z ciemnym sosem i gotowana kiszona kapusta .  W tamtych czasach bardzo smakowało ale dzisiaj podnosi trochę wagę ciała :D

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-399162
Udostępnij na innych stronach

Pawel ,u mnie tez sa kapytka i moje ulubione..ech tylko te kilogramy  :tongue:  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-399170
Udostępnij na innych stronach

Mój Tata też tak nazywał kopytka :rolleyes:

Może mamy wspólne korzenie?  :rolleyes:

 

 

 

 

Szagówki wczoraj pyknąłem.

 W tamtych czasach bardzo smakowało ale dzisiaj podnosi trochę wagę ciała :D

 

 Jest to pewien problem  :D  pozdrawiam.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-399188
Udostępnij na innych stronach

CHILI CON CARNE

 

 

Przedstawiona wersja tego znanego dania pochodzi z jakiejś zagranicznej książki i w oryginale skład jest taki:

 

 

750 g mięsa mielonego

400 g czerwonej fasoli namoczonej przez noc 1,5 l wody

750 g pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w ćwiartki.

3 duże, drobno posiekane cebule

2 ząbki czosnku

2 łyżeczki chili

2 łyżeczki oregano

sól, pieprz Cayenne

 

 

 

Pierwszy raz to danie robiłem zimą, gdy nie było dobrych pomidorów. W praktyce od kilkunastu lat skład jest taki:

 

1 kg mięsa mielonego wołowego.

3 puszki fasoli czerwonej

5 puszek pomidorów bez skóry

4-5 ząbków czosnku

2 łyżki oregano

reszta jak wyżej.

 

Mięso smażymy najpierw, potem dokładamy cebulę.

W międzyczasie wkładamy do garnka fasolę i pomidory, następnie dodajemy mięso, przyprawy i gotujemy razem około 45 minut. Oregano dodajemy 20 minut przed końcem gotowania.

Przy mniejszych ilościach mięsa, fasoli daję o jedną puszkę mniej niż pomidorów.

 

post-55133-0-97597800-1422302803_thumb.jpg

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-400001
Udostępnij na innych stronach

Paweł,

Narobiłeś mi smaka, więc na szybko zamiast zrobić, na jutro zaplanowaną lazanię, trzasnąłem powyższe.

 

post-66927-0-72792900-1422311378_thumb.jpg

 

Właśnie spróbowałem. Jeszcze gorące, i ciut przyostre.

Postoi do jutra, to się wyrówna.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-400054
Udostępnij na innych stronach

Paweł,

Narobiłeś mi smaka, więc na szybko zamiast zrobić, na jutro zaplanowaną lazanię, trzasnąłem powyższe.

 

 

Właśnie spróbowałem. Jeszcze gorące, i ciut przyostre.

Cieszę się, że podsunąłem pomysł a ostrość wiadomo, trzeba dopasować.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/6/#findComment-400090
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.