Perszing37 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #876 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mi się jakoś od nich nie redukuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #877 Opublikowano 18 Stycznia 2017 A niby ich nie jesz xd... Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #878 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jem ale nie za dużo. Najwięcej pleśniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #879 Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Pleśniowe najbardziej tuczą... Edytowane 18 Stycznia 2017 przez michal278 Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #880 Opublikowano 18 Stycznia 2017 To będę gruby i brzydki bo w ten weekend znowu zrobię gorgonzolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #881 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ale najedzony ... Mi nie smakują akurat piesniaki- ale uwielbiam kozie serki. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #882 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Pleśniowe najbardziej tuczą...Co do tej informacji, to nie do końca mogę się zgodzić.Z jakiegoż to powodu miałyby najbardziej tuczyć?Przecież zawierają one duże ilości tłuszczu, od którego nie tyjemy. A co z rozkładem kwasów tłuszczowych i cukrów? Z pierwszego mamy całą rodzinę kwasu masłowego..Poproszono mnie, bym odniósł się do procesów zachodzących z udziałem białek.O lipidach i węglowodanach mogę napisać, skoro tylko wrócę do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #883 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Tluszcz zwierzęcy tuczy!! Wiem zaraz napiszesz kol. o diecie CKD... Ale mi chodzi o zwykle żarcie. Tesciu mój przestał jeść sery i mniej miesa tlustego i z 220 cholesterolu ma teraz 180. Ale to rozmowa nie w temacie. Tak czy tak wolę kozi a plesniaki unikam z daleka. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #884 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Michaś Michaś....jak fan sera może uciekać od jego najlepszego wykonania .....czyli śmierdziuchów..... Z innej beczki. Wysyłałem kumplowi moje produkty...skubany ładne fotki strzelił Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #885 Opublikowano 20 Stycznia 2017 uciekać od jego najlepszego wykonania .....czyli śmierdziuchów..... Wybacz - ale można - ja osobiście uciekam ,chociaż próbowałem i wiem że są świetne - natomiast córka uwielbia ........... Co persona to smaczek Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #886 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Za to moja żona kocha. Może ze szkodliwoscią plesniowych trochę przesadzilem. Tuczy nas cukier głównie, nikt kawałka nabiału nie zabrania zjeść co jakis czas. Tluszcz też jest potrzebny. Co do zapachowych to muszę też z powodów zdrowotnych unikać, by się nie zarazić pleśnią i mówię tu poważnie, niska odporność niestety. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-536753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #887 Opublikowano 22 Stycznia 2017 1. Aksamitny 2kg z nowej formy Kadova - idealnie gładka skórka 2. Ala Korycin 4 kg - czyli mamy rekord 3. Gorgonzola się dopiero formuje - zdjęć brak 4. Ukraiński na zakwasie. Skórka ciemna bo przed pieczeniem smarowany olejem sezamowym. Testowałem nowe mąki po 1,3 zł/kg - prosto z młyna. Zajebczaste. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #888 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Piękne wyroby, gratulacje Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #889 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Piękne wyroby, gratulacje Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #890 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Świeża mąka to podstawa, ja mam niedaleko młyn i naprawdę warto taką stosować. Zakwas domowy plus taka mąka i powstaje wspaniały chlebek. Musii ten Twój mega smakować. Mi się marzy taki młynek w domu: http://www.mlynkidozboza.pl/pl/sklep-internetowy/mlynki-do-zboza/mlynki-dwufunkcyjne/duett-100.html Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #891 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Jaki to rodzaj i typ mąki po 1.3 zł za kilogram ? Tam gdzie ja kupuje otręby kosztują 1 zł za kilogram i już myślę czy nie kupić ziarna i tylko usługę w mlynie zapłacić . Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #892 Opublikowano 23 Stycznia 2017 http://pliczko.pl/pl/c/MAKA-ZYTNIA/61 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #893 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Wyroby mistrzostwo, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #894 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Świeża mąka to podstawa, ja mam niedaleko młyn i naprawdę warto taką stosować. Zakwas domowy plus taka mąka i powstaje wspaniały chlebek. Musii ten Twój mega smakować. Mi się marzy taki młynek w domu: http://www.mlynkidozboza.pl/pl/sklep-internetowy/mlynki-do-zboza/mlynki-dwufunkcyjne/duett-100.htmlJa mam fajną przystawkę do robota KENWOODAhttp://www.kenwoodworld.com/pl-pl/produkty/kenwood-roboty-kuchenne/chef-and-major-attachments/mlynek-do-ziaren-at-941Idzie jak burza. Ostatnio sobie nawet na nim mieliłem słody , które po warzeniu piwa mi zostały - jako dodatki do chlebów.Mąkę ryżową też można szybko zrobić etc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #895 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Wiem o czym mówisz, chciałem dokupić sobie, ale mi odradzali na forum piwnym. Za piwo chwilowo się nie zabieram. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #896 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Gratuluję udanych wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #897 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Lubię tu zaglądać , wszystko wygląda pięknie :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #898 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dziękuję wszystkim za uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #899 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Jak długo używasz mąkę od Pliczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #900 Opublikowano 23 Stycznia 2017 1 raz. Kolega ktory ma knajpe we Wrocku juz od 2 lat. I zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/36/#findComment-537330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.