Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moje eksperymenty kulinarne :)


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
204 odpowiedzi w tym temacie

#61 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 24 wrz 2016 - 10:38

Te poprzednie jabłka, to z QrQmą były, nie z kardamonem :D Pani Żona się pomyliła, jak pytałem o to ;)

 

Obiadowa fota :) Filet drobiowy, faszerowany duszonymi: pieczarkami, cebulą i papryką, a do tego dodany został ser żółty. Nieopodal wylegują się ziemniaczki wespół w zespół z młodą fasolką szparagową :)

Załączony plik  100_1084.JPG   82,31 KB   8 Ilość pobrań



#62 PePe

PePe

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2056 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 25 wrz 2016 - 12:05

Ten filet to taka "pita" :) , wygląda smakowicie.

Golonki w kapuście jeszcze nie robiłem, ale wszystko przed nami, przepis jest gdzieś na forum.

 

Pozdrawiam.



#63 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 08 lis 2016 - 11:36

Na śniadanie, chlebek z wczorajszego wypieku. W składzie znalazły się śliwki suszone w wędzarni, co dodało słodkich akcentów.

Załączony plik  100_1173.JPG   63,36 KB   5 Ilość pobrań



#64 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7156 postów

Napisano 08 lis 2016 - 12:53

W składzie znalazły się śliwki suszone w wędzarni, co dodało słodkich akcentów.
trochę w stylu tureckiego?

#65 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4252 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 08 lis 2016 - 14:08

Ladny chlebus.
A co do turkow, to oni nie maja dobrego pieczywa..

#66 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 08 lis 2016 - 15:02

turecki to chyba  najpopularniejszy simit i lavash



#67 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 14 lis 2016 - 11:47

Kolejny wypiek :) Tym razem domowa bułka   :)

Załączony plik  100_1188.JPG   56,69 KB   9 Ilość pobrań



#68 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 28 lis 2016 - 12:05

Pani Żona upiekła szybki chlebek według przepisu ze strony głównej :) Wersja ze słonecznikiem, otrębami żytnimi i płatkami owsianymi :)

Załączony plik  100_1209.JPG   70,12 KB   9 Ilość pobrań

 



#69 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7156 postów

Napisano 28 lis 2016 - 17:22

Wersja ze słonecznikiem, otrębami żytnimi i płatkami owsianymi
O to masz od razu kanapkę :thumbsup:  :clap: 

#70 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 06 sty 2017 - 23:21

Dziś dla odmiany chleb :D Tym razem pieczony w garnku :) Ten smak, zapach... Można zajadać się nim bez smarowania :)

Załączony plik  CHLEB PIECZONY W GARNKU.jpg   61,28 KB   7 Ilość pobrań



#71 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1789 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 06 sty 2017 - 23:38

Czy mówimy o tym rzymskim?

Czy chleb wstawiasz w nim do zimnego,czy nagrzanego piekarnika?



#72 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 07 sty 2017 - 08:20

beatag, chodzi o brytfannę z pokrywką typu gęsiarka.

Garnki rzymskie należy wkładać do zimnego piekarnika.



#73 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1291 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 07 sty 2017 - 09:10

Ładny w przekroju. :clap:



#74 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1789 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 07 sty 2017 - 14:31

 

Garnki rzymskie należy wkładać do zimnego piekarnika.

Tak właśnie robię ,wcześniej je jeszcze moczę w wodzie.



#75 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 07 sty 2017 - 19:19

Qba chleb ladny, ale bialutki jak przescieradlo na sloncu ;)  :D



#76 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 07 sty 2017 - 19:49

Ładny w przekroju.
 

Cieszy, że się podoba :)

 

wcześniej je jeszcze moczę w wodzie
 

Prawidłowo :) 

 

Qba chleb ladny, ale bialutki jak przescieradlo na sloncu  

Z mąki pszennej, do tego tortowej, to nic dziwnego :)  Ciasto na następny już siedzi w lodówce, tym razem będzie z dodatkiem kminku :)



#77 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 20 sty 2017 - 11:45

Już jakiś czas nie było domowych bułeczek, więc trzeba było znowu upiec :)

Załączony plik  bulki.jpg   57,99 KB   3 Ilość pobrań



#78 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 20 sty 2017 - 13:38

Nadeszła pora na smakowanie polędwicy wieprzowej. Doba - cukier. Kilka dni - peklosól. Trzy tygodnie - mieszanka przypraw. Z 1450 g zostało 834 g. Teraz w folię i do lodówki.

Załączony plik  poledwica.jpg   82,61 KB   7 Ilość pobrań



#79 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7156 postów

Napisano 20 sty 2017 - 16:55

QBA idziesz w Mistrze, idziesz :D  :thumbsup:  :clap: 



#80 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1291 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 20 sty 2017 - 20:56

Bułeczki są polędwiczka jest to jeszcze jakiś trunek i będzie dobrze.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych