Muski Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 W przekroju przypomina damascena - i tak trzymać - pełna profeska Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-510643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dyziowi chyba chodziło o przekrój sernika z ricotty a zresztą, to ciacho i to ciacho Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-510645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 8 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 8 Września 2016 No zaczynam maraton sękaczy do 13września 5szt muszę ukręcic. Trochę będzie kręcenia ☺. Grunt, że zaczęły wychodzić słoje jeszcze może nie tak bardzo ciemne, ale już się pojawiają.Przekrój sekacza A tu całość Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-515061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 8 Września 2016 Wolniej kręć i nie za szybko podawaj porcje ciasta. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-515064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 8 Września 2016 . Grunt, że zaczęły wychodzić słoje jeszcze może nie tak bardzo ciemne, ale już się pojawiają. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-515065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 8 Września 2016 Będzie coraz lepiej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-515066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 8 Września 2016 Będzie coraz lepiej. Jadłem dwa od kolegi i już jest bardzo dobrze, wizualnie i smakowo. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-515078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 21 Września 2016 Po akcji z Sękaczami naszła mnie ochota na serki wędzone. Wczorajsza produkcja z 20 l mleczka na ser wędzony. Ser się właśnie moczy w solance do wieczora.Produkt uboczny pełnowartościowy i smaczny ricotta na serniczek właśnie ocieka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-517938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 21 Września 2016 :clap: :clap: Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-517951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 22 Września 2016 Dziś aktywnie serowo. Serki uwedzone,.Następne 20L przerobione na ser do wedzenia w sobotę z samego rańca. wlasnie ocieka,aby jutro zarzyc kąpieli w solance a w sobotę na solarium (czyli wedzenie). Narzekałem,że mi ricotta nie wychodzi,ale w końcu się udaje więc robię.a tu już jest gotowa ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-518200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 24 Września 2016 Dziś aktywnie 8 serków uwędzone. W międzyczasie wykonałem sobie stojaczek do wieszania serków czy to do osuszania po wyjęciu z solanki lub do powieszenia już po wedzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-518490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 24 Września 2016 W międzyczasie wykonałem sobie stojaczek do wieszania serków Widzę Sękacz, że nauka w las nie poszła.... i stojak, i sery.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-518492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 24 Września 2016 W międzyczasie wykonałem sobie stojaczek do wieszania serkówWidzę Sękacz, że nauka w las nie poszła.... i stojak, i sery....No wiesz Pis uczę się od najlepszych ☺to i nauka w Las nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-518534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 11 Października 2016 No to w tym tyg bardziej sękaczowo niż serowo,chociaż nie wykluczam, że może w czwartek przygotuję jakieś serki do wedzenia ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-521783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 16 Października 2016 Kolejna porcja wędzony serków tym razem dla gości na chrzciny mojej córki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-522548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 20 Października 2016 Hej czas przejść na wyższy poziom. Dziś dotarły forma,bakterie,chusty i powłoka ochronna. Na pierwszy raz idzie gouda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-523179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 26 Października 2016 Niby forma na 2 kg niby mniej niż 20 l mleka niby przelicznik 20l mleka 2kg sera a do formy ni cit zabrakło jednak same ciężarki nie dały rady o 3 wszystko lubudu i żona i matka na równe nogi ale jakoś deskami wyrownaleM i nie jest źle stoi nie przewala się pierwsza gouda ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-523798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 26 Października 2016 niby przelicznik 20l mleka 2kg sera Sękacz, niby tak ale to w późniejszej fazie, jak obcieknie serwatka i trochę odparuje w czasie.... Karkołomne są próby z ciężarkami ale chyba każdy tak miał Następny krok to praska, kiedyś to były powszechnie dostępne, nawet w kioskach.... Prasa Książka Ruch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-523813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 27 Października 2016 No pierwsza Ala gouda ocieka po kąpieli solankowej. Zobaczę co z tego wyjdzie,ale pierwsze koty za płoty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-524119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 18 Listopada 2016 Wczoraj wieczorem aktywnie 40l mleczka przerobioneTu serki do wedzenia z 20l mleka. Reszta mleczka poszła na Ala Koryciny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-526971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Następny krok to praska, kiedyś to były powszechnie dostępne, nawet w kioskach.... Prasa Książka Ruch No i zrobiłem kolejny krok. Wstale z rana dzieci śpią ,żona śpi. Jest czas, jest projekt więc trzeba działać. Szybka kawka i do roboty no i jest praska. Niedługo sprawdzę jak działa w praktyce ☺ Edytowane 20 Listopada 2016 przez Bee Gees cytat Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-527124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 20 Listopada 2016 Fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-527136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 21 Listopada 2016 Pierwsza Gouda rozkrojona troszkę może trzeba dopracować ale dam radę. W smaku super Następna będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-527380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 22 Listopada 2016 Jak taka jest forma to stabilniej będzie odkręcić ten biały tłoczek....Serek miły, choć młodzieniaszek Sękacz, zrób kilka i ćwicz cierpliwość, chociaż tak do maja '17 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-527498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 22 Listopada 2016 Może masz rację odkręcić zawsze można. Ser no cóż pierwszy to kusi. Jak zrobię jeszcze z 2 to jeden napewno polezy dluzej☺ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/8/#findComment-527567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.