Skocz do zawartości

Mój mały wielki sukces - I Festiwal Kuchni Kujawskiej


Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

 

13.09. 2015 r brałem udział w I Festiwalu Kuchni Kujawskiej w Lubrańcu.

,,Trzynasty'' okazał się dla mnie szczęśliwy i mój smalec z marchwią został wyróżniony przez komisję a ja korzystając z okazji zapromowałem nasze forum czyli po odbiór nagrody poszedłem w koszulce zlotowej :-)

Wyróżnienie było dla mnie dość dużym zaskoczeniem ,że nawet nie zdążyłem się przebrać w mój strój i wyskoczyłem w dresie i koszulce zlotowej...bo w sumie byłem spakowany i gotowy do odjazdu zdążyłem dopić piwo. 

Wyróżnienie otrzymała też kiełbasa kujawska robiona przez zakłady mięsne z Osieka Wielkiego według moich wskazówek i receptury z PW 21.

Potrawy oceniała komisja pod przewodnictwem prof Jarosława Dumanowskiego z UMK w Toruniu.

Więcej zdjęć. 

 

http://promocjewloclawskie.pl/lubraniec/dozynki-w-lubrancu-2015-festiwal-kuchni-kujawskiej

 

 

post-41085-0-58608400-1442244266_thumb.jpg

post-41085-0-91861100-1442244725_thumb.jpg

post-41085-0-38438200-1442244893_thumb.jpg

post-41085-0-19332800-1442245034_thumb.jpg

post-41085-0-96131400-1442245124_thumb.jpg

post-41085-0-18780600-1442245222_thumb.jpg

post-41085-0-59038200-1442245328_thumb.jpg

post-41085-0-04200900-1442245408_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12051-m%C3%B3j-ma%C5%82y-wielki-sukces-i-festiwal-kuchni-kujawskiej/
Udostępnij na innych stronach

Wielkie gratulacje !!!!!!! Sukces!!!!!!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Brawo Krzysztofie..  :clap:  :clap:  :clap:

A co jeszcze miales w prezentacji no i co serwowales Jury z tego wielkiego gara.?

:)

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

Gratulacje i wielkie brawa Krzysztofie  :clap:

A przepis na ten smalczyk - mam nadzieję - nam zdradzisz?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

W garze była czornina pałucka na kaczynie niestety nie mogłem brać udziału w konkursie bo miałem prelekcje na scenie ,,Kuchnia pałucka i czornina jako regionalny produkt turystyczny" i było by to niezgodne z regulaminem. :)  Do degustacji :)  miałem jeszcze nalewkę wiśniową , wino winogronowe 2013 r, wiśnie w occie a do konkursu miałem jeszcze zgłoszone ogórki kiszone z marchwią, zachwalali ale komisja stwierdziła, że smalec z tymi ogórkami był lepszy :-) A przepis od dawna jest na forum a jak nie to jest tu - http://www.kuchniapalucka.fora.pl/kuchnia-palucka,34/smalec-z-marchwia,122.html

Edytowane przez lesniak

Brawo :) to dowód ,że dobry smak się obroni , a przepisu żem ciekaw...

mój najsmaczniejszy blog :)http://najsmaczniejszy.com.pl

Brawo :) to dowód ,że dobry smak się obroni , a przepisu żem ciekaw...

 Bo kuchnia wielkopolska - pałucka jest najlepsza...przepis w linku parę postów wyżej.

Dziękuje za gratulację ale jeszcze wiele nauki i pracy aby poprawić to i owo w moim gotowaniu...:-) I cieszę się, że na tym forum mogę nadal poszerzać moją wiedzę i rozwijać moją pasję...

Edytowane przez lesniak

Przyjmij i moje gratulacje :clap: :clap: :clap:  a przepis na smalczyk na pewno wypróbuję :thumbsup::)

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''

Krzysiu, wszystkiego najlepszego i byle tak dalej. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

 Bo kuchnia wielkopolska - pałucka jest najlepsza...

 

 

Krzysiu.. Mysle ze kazda kuchnia swiata jest najlepsza, kiedy za dziecka byla "wyssana z piersi Matki"  oraz podgladania, co Tacie najlepiej smakowalo..  :)

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.