ANNAM Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Elu szkoda ze wszystkie sliwki przetarlas. One bardzo dobrze smakuja w czekoladzie i jeszcze jak wczesiej nadziejesz je chekolada to juz masz raj dla czekoladowcow Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Elu szkoda ze wszystkie sliwki przetarlas. One bardzo dobrze smakuja w czekoladzie i jeszcze jak wczesiej nadziejesz je chekolada to juz masz raj dla czekoladowcow Aniu u mnie śliwki już były bardzo jasne i rozciapciane raczej nie chciałabym obtaczać ich w czekoladzie. Z tym musem planuję zrobić pralinki . Mam nadzieję, że się uda. Jeśli chodzi o śliwki w czekoladzie to ja lubię suszone namoczone w rumie , zapełnione marcepanem i otoczone czekoladą deserową Ale prowadzić po nim to chyba nie można co... No nie da się , myślę, że spokojnie ma 50% Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Ja jeszcze nie mieszam nalewek, ten etap przede mną To jest ciekawe zajęcie, bez smakowania się nie obędzie.... One bardzo dobrze smakuja w czekoladzie i jeszcze jak wczesiej nadziejesz je chekolada to juz masz raj dla czekoladowcow Moje śliwki z nalewek są takie bez smaku, ale za to nalewka..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 To jest ciekawe zajęcie, bez smakowania się nie obędzie.... Domyślam się i chyba muszę zacząć mieszać Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Elu szkoda ze wszystkie sliwki przetarlas. One bardzo dobrze smakuja w czekoladzie i jeszcze jak wczesiej nadziejesz je chekolada to juz masz raj dla czekoladowcowMrożę śliwki i zanurzam w letniej czekoladzie..... niebo w gębie Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Elu ja mam takie mieszane nalewki co robilam dawno i nie pamietam co bylo ..bo pospadaly etykiety.czesc jest super ale nie do odtworzenia... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Elu ja mam takie mieszane nalewki co robilam dawno i nie pamietam co bylo ..bo pospadaly etykiety.czesc jest super ale nie do odtworzenia... Electra ja tak myślę, że i ja zacznę mieszać Szczególnie nalewkom, które nie bardzo pasują smakiem trzeba będzie dać drugie życie Jeśli chodzi o to, że nie wiadomo co jest we flaszce to skąd ja to znam Wczoraj dotarło do mnie, że weekend majowy już za pasem a ja nie mam żadnego likierku . Postanowiłam coś zamieszać. Ostatnio chodził za mną smak kukułek więc postanowiłam połączyć przyjemne z przyjemnym Likier kukułkowySkładniki:240 g cukierków kukułek0,5 szklanki wody0,5 szklanki cukru brązowego500 g mleka skondensowanego niesłodzonego (w kartoniku)150 ml spirytusu 96% Sposób wykonania:Kukułki rozpuściłam w wodzie podgrzewając na gazie i mieszając. Gdy się całkowicie rozpuściły odstawiłam do ostygnięcia . Do ostudzonej masy dodałam cukier i mleko skondensowane i wymieszałam. Użyłam do tego celu blendera . Następnie powolutku dodałam spirytus i mieszałam. Przelałam do butelek i odstawiłam w chłodne miejsce . Postoi tydzień i będzie konsumowany Z tego co popróbowałam jest pysznie .Z proporcji wyszło mi 900 ml o mocy 16% S M A C Z N E G O ! ! ! ! ! Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 naklepki zawsze naklejam - ale zdarza mi się opisywać je ołówkiem szczególnie nastawy zbiorcze - ostatnio przy okazji gruntownych przeglądów odkryłem zawiniętą w czarny papier piękną 5 litrową naleweczkę - z naklejką zupełnie wyblakłą bez napisu ( dziwne pod papierem) . Szczegółowe oględziny lupą pozwoliły wydedukować TARKA 2004 - Jaka radość - tym bardziej że nalewki z Tarniny najlepsze są po 20 !!! latach - ale trzeba być twardzielem:) a tu proszę kukułeczka i dwa tygodnie - sama radość Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 odkryłem zawiniętą w czarny papier piękną 5 litrową naleweczkę Takie znaleziska są super. My też odkryliśmy w tym roku zapomniany nastaw ale niestety nie potrafimy zidentyfikować Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 opis i naklejanie - podstawa chyba jedynie niepowtarzalny smak ma cytryniec chiński - ) Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 chyba jedynie niepowtarzalny smak ma cytryniec chiński - ) A masz nalewkę z cytryńca ? Chętnie bym się wymienił na jakąś z np. tarniny, bo cytryńca jeszcze nie smakowałem. A skąd bierzesz cytryńca ? Jeszcze raz dzięki. Wiesz za co Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 @Ela K.,zrob likier bananowy dobry dodatek do drinka Banana Jäger w sam raz na gorace dni Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 JAGRA - sprawdzę co tam jeszcze mam - bo o cytryniec trudno - dostałem od przyjacółki - ( mam u siebie posadzony - ale jeszcze nie owocuje ma dopiero 3 lata .) a jeszcze jedno - po cytryńcu to zdrowy będziesz następnego dnia:)))).Przyjaciółka robiła swoją na wzór farmaceutów - dostałem łyżeczkę !!!! do spróbowania od żony i córki ( one dostały 350 ml) - bez komentarza ..... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 O.K. trzeba będzie w takim razie ogłosić chęć kupna owoców cytryńca na naszym nowym portalu giełdowym. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 O.K. trzeba będzie w takim razie ogłosić chęć kupna owoców cytryńca na naszym nowym portalu giełdowym. Nigdy nie słyszałam o takich owocach, ale jeśli twierdzicie, że warto trzeba będzie się rozejrzeć za owocami @Ela K.,zrob likier bananowy dobry dodatek do drinka Banana Jäger w sam raz na gorace dni Ja generalnie za bananem nie przepadam ale chyba dla znajomych chętnie bym zrobiła . Będę wdzięczna za przepis Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Elu poszukam i podam jak jeszcze nie podawalam ,tylko si eogarne troche z robota ..bo ostatnio nir mam kiedy podrapc sie nawet Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 wygląd troche porzeczki ) Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 ale smak cytryńca chińskiego - jest zupełnie inny od znanych popularnych owoców .......... JaGra - coś tam jeszcze mam .....ale malizną pachnie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) To sobie zostaw na zaś Ja spróbuję w tym roku kupić owoce na aledrogo lub olx i może coś się pokombinuje. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez JaGra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Chyba znalazłam miejsce na posadzenie cytryńca w ogrodzie . Teraz muszę znaleźć ładne sadzonki. Dzięki za nowe odkrycie .Dziś popróbowałam likieru kukułkowego i muszę powiedzieć, że coraz lepszy Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez Ela K. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 cytryniec rośnie jako pnącze musi mieć solidne podpory jak winoroślą ale można posadzic przy dużych drzewach - teraz cytryniec bez problemu do kupna - weż od razu 2 rosliny ) Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 cytryniec rośnie jako pnącze musi mieć solidne podpory jak winoroślą ale można posadzic przy dużych drzewach - teraz cytryniec bez problemu do kupna - weż od razu 2 rosliny ) No tak właśnie myślałam o 2 roślinkach. Teraz się zastanawiam jeszcze nad miejscem. Mam taką starą jabłonkę, którą myślałam wyciąć no i może zostawię i posadzę przy nim cytryńca . Tylko 2 przy jednym drzewie? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 trudno radzić nie widząc jabłonki - stara to zwykle duże drzewo z rozłożystymi gałęziami. Jak miałas wyciąć to zaryzykuj wyciąć z niej z 1/2 korony - zostawiając jednocześnie konstrukcje pod cytryńca i odmładzając jabłoń Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Wczoraj zamieszałam jeszcze jeden likierek . W związku z tym, że jest jeden taki osobnik co uwielbia krówki specjalnie dla niego Likier krówkowySkładniki:0,5 kg krówek (waga już bez papierków)0,5 l śmietany 30%0,5 l wódki 50% Sposób wykonaniaKrówki rozpuściłam w śmietanie podgrzewając lekko na gazie . Trzeba pilnować , żeby śmietana się nie zagotowała. Odstawić do ostygnięcia. Do zimnej masy wlać wódkę , wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 dni do przegryzienia się smaków. Masa krówkowa odstawiona do ostygnięcia Tymczasem w seksownych słoiczkach , łatwiej ustawić w lodówce S M A C Z N E G O ! ! ! Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Elu fajny ten "muuu" likierek ..ja mam jeszcze gdzies kukulkowy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.