oluska Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Września 2016 Sledzie 3 cia crew (a raczej płaty śledziowe )..Solanka 8 % na 12h w lodówie.Wędzone bukiem.SUKCES!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Września 2016 Super. To następny mój ruch. Jak ze słonością po uwędzeniu? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Września 2016 Trzy próby były.Pierwsza to dramat.Druga już fajnie, ale jeszcze jak dla mnie za słone (no i wali śledziem specyficznym niemożliwie).Trzecia to gitarra i tego się będę trzymał.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Solanka 8 % na 12h w lodówie.czyli to jest to optimum, które dało najlepszy efekt? Ile czasu wędziłeś? I jakie były temperatury? Edytowane 24 Września 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Września 2016 Jeśli chodzi o słoność to dla mnie tak,jak najbardziej.Godzinka osuszania i ok. 4.5 godz. wędzenia.Osuszanie i wędzenie w przedziale temp 50-60 st.C. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Września 2016 Tak myslałem. Zrobie je, gdyz mam dostęp do pieknych, świeżych filetów śledziowych. Będzie wędzenie oraz marynowanie podsmażonych w kruście w zalewie octowej, że o rolmopsach nie wspomnę. Dzięki za info. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Września 2016 Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 25 Września 2016 Wczorajszy pstrąg jeszcze.Solanka 8%.Wyborny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 25 Września 2016 Piękne te płaty.Kupujesz je w Lidlu, po sześć płatów w pudełku?Odnośnie śledzi Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 25 Września 2016 Ja kupuję w Selgrosie przy Krakowskiej..Stoisko rybne jest tam imponujące. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 25 Września 2016 Dzięki, niestety nie mam karty do Selgrosa . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 25 Września 2016 Pepe to teraz żaden problem.Kartę wyrabiają na miejscu każdemu chętnemu w kilka minut.Dowód osobisty tylko trzeba mieć przy sobie.Naprawdę warto.Będzie Pan zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 25 Września 2016 Wow, dzięki już się cieszę na te śledzie. Kiedyś wędziłem płaty, tylko trzymałem w solance 7% przez 16 godz (tak wypadło), były b. słone, nikt nie chciał ich jeść, tylko my z zienciem się delektowaliśmy . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-518723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 5 Lutego 2017 Tak troszku z bokowca.Bez mała dwu-kilogramowy pszenny potwór, na zakwasie.Żytniaki też na zakwasie, .zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-539340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Lutego 2017 Chlebki wyglądają pięknie.Jeżeli chodzi o pstrągi ,to ja wędze zawsze z głowami ,smażę również w całości. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-539343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 6 Lutego 2017 Piękne chlebki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-539413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Najlepszego na 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-582025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Najlepszego na 2018. Wzajemnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-582026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Najlepszego na 2018. Również tego życzę ...... i żeby był taki śliczniutki jak te wędzonki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-582032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Najlepszego na 2018. Dziękuję i wzajemnie :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-582035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 30 Marca 2018 Wielkanoc 2018 .Najlepszego dla wszystkich . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-594123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 30 Marca 2018 Bardzo ładnie i smakowicie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-594129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 30 Marca 2018 Ładne wędzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-594132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 30 Marca 2018 I to są Święta Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-594150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 30 Marca 2018 Najlepszego dla wszystkich Piekne wędzoneczki - Tobie też Wszystkiego Najlepszego Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/2/#findComment-594155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.