Tsosna Posted February 16, 2016 Report Share #1 Posted February 16, 2016 W końcuTrochę zwlekałem z tym wyrobem, a szczególnie ze wstawieniem informacji, bo czasu nie było.SALCESON - prawie mnie przerósł psychicznie, stresa miałem niesamowitego. To pierwszy mój salceson, więc nie ma się co dziwić.Ale jest.Krótko mówiąc, udało się.Udało się przede wszystkim dzięki Arkadiuszowi, który starał się jak mógł, żeby mi na bieżąco doradzać i korygował moje błędy.Arkadiuszu, jesteś wielki i dziękuję Ci bardzo za pomoc i wszystkie wskazówki !!!!!!Błędów nie uniknąłem, ale te małe potknięcia zapamiętam.Salceson wyszedł super.W szczegół nie bede się wdawał.Skład:2 połówki głów wieprzowych, golonka, 2 serca, 2 ozorki, skórkiPakowane w osłonki barierowe i poliamidowe. Zdjęcia jak zwykle słabe (komórka) Krytykę przyjmuję na klatę jak trzeba. PS. Arkadiuszu, nie dosalałem, wyszło ok Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/ Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 17, 2016 Report Share #2 Posted February 17, 2016 (edited) Krytykę przyjmuję na klatę jak trzeba. Co tu krytykować jak niewiele widać . Edited February 17, 2016 by arkadiusz Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-476582 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 17, 2016 Report Share #3 Posted February 17, 2016 (edited) Tsosna, na 100% jest smaczny, tego jestem pewien bo to własny wyrób, ale nie obraź się lecz na wygląd to na ostatnim zdjęciu przypomina mi salceson robiony za komuny w państwowej masarni w poniedziałek rano (przynajmniej w mojej mieścinie) Edited February 17, 2016 by MariuszB Quote Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-476589 Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted February 17, 2016 Report Share #4 Posted February 17, 2016 (edited) w poniedziałek rano :D no tak w poniedziałek człek zmęczony jest :D po sobocie i niedzieli Edited February 17, 2016 by Maciekzbrzegu Quote Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-476597 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 17, 2016 Report Share #5 Posted February 17, 2016 (edited) salceson robiony za komuny w państwowej masarni Jak jeszcze obowiązywała polska norma to takie z Żerania albo ze Służewca z dodatkiem wołowinki były najlepsze. Edited February 17, 2016 by arkadiusz Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-476625 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 17, 2016 Report Share #6 Posted February 17, 2016 Tak, tylko ten wygląd Quote Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-476628 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 17, 2016 Report Share #7 Posted February 17, 2016 Tak, tylko ten wygląd Bardzo kiepskie zdjęcie i dlatego tak wygląda. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-476630 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted February 17, 2016 Author Report Share #8 Posted February 17, 2016 Musze odgrzebać gdzieś stary aparat, może liepiej będzie robił zdjęcia, jeszcze mam co pstrykać Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-476654 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted February 18, 2016 Author Report Share #9 Posted February 18, 2016 nowe zdjecia, tez nie najlepsze, ale lepsze może Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-476965 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted March 2, 2016 Report Share #10 Posted March 2, 2016 Dwa ostatnie zdjęcia przyprawiają mnie o ślinotok. Uwielbiam dobry salceson. I jeszcze jajeczka z majonezem. Domowy majonezik ? Kurde muszę kiedyś podejść do salcesonu. Problemem jest to, że u mnie tylko ja go jem Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481353 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted March 2, 2016 Author Report Share #11 Posted March 2, 2016 majonezik kupny, ale muszę pomyśleć też o własnym.salceson pracochłonny była dla mnie bardzo, ale warto było Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481354 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted March 2, 2016 Report Share #12 Posted March 2, 2016 Majonez się banalnie robi. A ja żałuję, że na naszej Spółdzielni nie widziałem jak chłopaki robią salceson bo obrabiałem mleko lepiąc gołki. A wyszedł im prima sort. Kiedyś podejdę na 100%. Nawet dla siebie tylko.Jeszcze chleb na zakwasie upiecz to będziesz szczęśliwym człowiekiem Polecam ten : http://www.mojewypieki.com/przepis/old-milwaukee-ryeOstatnio robiłem - mega fajny tylko zmniejszyłbym ilość melasy do 1 łyżki ... Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481355 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted March 2, 2016 Author Report Share #13 Posted March 2, 2016 Chleby na zakwasie piekłem, jak mieszkałem w Białymstoku, teraz na prowincji mam tani pyszny chlebek, więc zaprzestałem.Za mało mam czasu na to żeby robić wszystko samemu a do emerytury jeszcze trochę brakuje.Jakiś przepisik na dobry majonezik ? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481366 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted March 2, 2016 Report Share #14 Posted March 2, 2016 Nie mam. Robię : łyżeczka musztardy, jedno żółtko, 250 ml oleju rzepakowego, 1 łyżka oleju słonecznikowego, do zabielenia i kremowej konsystencji łyżka/2 łyżki wody z domowych kiszonych ogórków (albo dobry ocet jabłkowy, winny) - to na koniec. Moja żona marudzi na zabielanie ogórkami a mnie smakuje. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481370 Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 2, 2016 Report Share #15 Posted March 2, 2016 Jakiś przepisik na dobry majonezik ?Ja mam dwa. Majonez domowy SUPER SZYBKO.pdf Majonez domowy.pdf Quote Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481373 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted March 2, 2016 Author Report Share #16 Posted March 2, 2016 no właśnie brakuje mi takiej końcówki do blendera Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481375 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted March 2, 2016 Report Share #17 Posted March 2, 2016 Kurde zapomniałem o doprawieniu solą i cukrem. MUSOWO. Nie trzeba blendera. Pięknie trzepaczką się w dużej misce ubija. Naprawdę banał. 1 robiłem z blenderem a teraz już tylko trzepaczką moją do mieszania skrzepu Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481377 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted March 2, 2016 Report Share #18 Posted March 2, 2016 Jakiś przepisik na dobry majonezik ?Ja mam dwa. Majonez domowy SUPER SZYBKO.pdf Majonez domowy.pdf Dyzio, ale to są babuni czy dziadunia? Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481380 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted March 2, 2016 Report Share #19 Posted March 2, 2016 DYZIUNIA Pawle DYZIUNIA Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12683-tsosna/#findComment-481403 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.