Skocz do zawartości

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 322
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Popłynąłbym takim cudem, ale przy tych cenach to mogę sobie palcem po globusie ...... :facepalm:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Super :)

Ciekawe jak byś im w menu zamieścił :

kabanosy Halusi

roladę boczkową Radka

sery łoscypki andrzejaK

krakowską Zbója

chleb pokemona

:)

 

Fajna sprawa , pozdrawiam

Edytowane przez pokemon15

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

 

 

Ciekawe jak byś im w menu zamieścił : kabanosy Halusi roladę boczkową Radka sery łoscypki andrzejaK krakowską Zbója chleb pokemona

 

Super :)

Ciekawe jak byś im w menu zamieścił :

kabanosy Halusi

roladę boczkową Radka

sery łoscypki andrzejaK

krakowską Zbója

chleb pokemona

:)

 

Fajna sprawa , pozdrawiam

Nie no takie dobrocie to by u mnie w kabinie zostaly zakambuzowane gdzie tam na restauracje :):):):):)

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Nie no takie dobrocie to by u mnie w kabinie zostaly zakambuzowane gdzie tam na restauracje

Ha ha :) wiedziałem :)

 

Napisz coś więcej o sobie o pracy, masz fajny chociaż ciężki i odpowiedzialny zawód. Pozdrawiam :)

PS Jak trafiłeś na taką "łajbę" ???

Czytałem kiedyś i chyba oglądałem jakiś program na Discovery jak budowali ten statek, albo podobny... jak zwał tak zwał... jeden z najdroższych na świecie :)

 

Ciekawa sprawa :) Jak wygląda twój dzień? Oj pytań mam mnóstwo, ale i zapodałeś temat ciekawy :) Dla nas tak odległy i egzotyczny temat :)

 

Pisz !!!

Edytowane przez pokemon15

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Witam wszystkich sedecznie !!!! U mnie pora obiadowa wiec zalonczam menu dzisiajszego obiadu a nasztepnie beda fotki z tranzytu na Wielkiej rafie kolarowej w Australii mam nadzieje ze sie bedzie podobalo!!!!!! 

 

Pozdrawiam Sylwester

 

Lunch 1.pdf

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Sylwek, marniutko wyglądają te rarytasy :)

Pisz lepiej coś o sobie jak ci się pływa, pracuje...

Moja Asko, LP kochana pyta się czy nie macie tam na łajbie jakiegoś schowka na mopy i miotły... bo chętnie by się zaokrętowała  :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

No wiec tak jak obiecalem udalo sie kilka fotek zrobic dzisiaj bardzo prosze wysp podobno na Wielkiej Rafie kolarowej jest 900 i nawet podobno widac ja z kosmosu !!! Bazyl podwodnych zdjec nie udalo mi sie zrobic statek by nie poczekal wiec bardzo Cie przepraszam !!!!! :):) :):) Ok zapraszam na ogladanie 

 

post-77484-0-17696700-1456453351_thumb.jpgpost-77484-0-34039400-1456453524_thumb.jpgpost-77484-0-78271100-1456453544_thumb.jpgpost-77484-0-62051400-1456453555_thumb.jpgpost-77484-0-83481500-1456453568_thumb.jpgpost-77484-0-07987400-1456453579_thumb.jpgpost-77484-0-56916100-1456453585_thumb.jpgpost-77484-0-25538500-1456453595_thumb.jpgpost-77484-0-91476300-1456453604_thumb.jpgpost-77484-0-62243800-1456453612_thumb.jpgpost-77484-0-87065300-1456453622_thumb.jpgpost-77484-0-84482200-1456453630_thumb.jpgpost-77484-0-09482200-1456453639_thumb.jpg


No i CD 

 

post-77484-0-62809900-1456453928_thumb.jpgpost-77484-0-72959600-1456453944_thumb.jpgpost-77484-0-47318600-1456453952_thumb.jpgpost-77484-0-14406700-1456453962_thumb.jpgpost-77484-0-34819800-1456453971_thumb.jpgpost-77484-0-24756100-1456453978_thumb.jpgpost-77484-0-34161300-1456453988_thumb.jpgpost-77484-0-05110100-1456453996_thumb.jpgpost-77484-0-80838100-1456454007_thumb.jpgpost-77484-0-44697700-1456454015_thumb.jpgpost-77484-0-21369500-1456454031_thumb.jpgpost-77484-0-79376000-1456454042_thumb.jpg


A i jeszcze kilka Dla Bazyla specjalnie !!!!!!!!!!

post-77484-0-22063700-1456454150_thumb.jpg

post-77484-0-25532300-1456454165_thumb.jpg

post-77484-0-74711400-1456454175_thumb.jpg

post-77484-0-84301100-1456454183_thumb.jpg

post-77484-0-12654300-1456454194_thumb.jpg

post-77484-0-01366100-1456454202_thumb.jpg

post-77484-0-47787900-1456454212_thumb.jpg

post-77484-0-29310600-1456454222_thumb.jpg

post-77484-0-65964700-1456454233_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Gość ArkoGdynia

 

 

to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię, inaczej mówiąc dla ludzi którzy jedzą aby żyć, a nie żyją aby jeść  
 

 

Ja też  dbam o moją linię! Dbam aby moja linia była gruba i wyraźna!!!!     :devil:

 

 

 

Zrobić zlot na takim statku i już wyobrażam sobie jak Bazyl drze się z tego balkoniku    

 

Tieru .. ale się obśmiałem..... włączył mi się tryb "wizualizacji" :facepalm:  :laugh: 

 

 

 

Jezeli zamowia sobie steka ze slonia to kelner sie tylko zapyta czy zycza sobie panstwo slonia Afrykanskiego czy Indyjskiego :)
 

 

No taka obsługa to już normalnie nic więcej nie trzeba się chyba pytać....  ;)  

Jednak patrząc po stronce to nawet grafika ( czytaj zdjęcia) przedstawiają dla kogo są przeznaczone takie rejsy....  :rolleyes:  Sami "starsi i dostojni Państwo"..... no ale cóż .. pomarzyć zawsze warto!  :thumbsup:

 

Sylwek.... chyba szybko znajdziesz bardzo duże grono stałych czytelników  :thumbsup:  :clap:  Ja oczywiście będę jednym z nich! 

Dzięki Sylwester za posty. Masz naprawdę ciekawą pracę.  Bardzo lubię podróżować statkami turystycznymi.  Mój pierwszy rejs to na M/S Batory  w 1960r. z Gdyni do Montrealu.  Do tego czasu miałem okazje pływać kilkanaście razy na rożnych statkach.  Niestety na razie na linii Cunard nie bylem.  Może kiedyś się spotkamy.  :D  W latach 90-tych spotykałem więcej Polaków ktorzy pracowali na statkach, ostatnio jest to bardzo rzadko. 

Pozdrow.

Krzysiek

Sylwku ile osób pracuje na kuchni obsługującej Twoją restaurację ?

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

 

 

zapraszam na ogladanie

 

Widoki BAJKA... :cool: Temat super ciekawy... :cool:

 

Dobrze, że udało się Ciebie "namówić" :thumbsup:

 

 

 

Sylwek.... chyba szybko znajdziesz bardzo duże grono stałych czytelników :thumbsup::clap: Ja oczywiście będę jednym z nich!

 

Arek... po piwku? :cool: Ja już się rozsiadłem w fotelu i czekam na kolejne relacje... :thumbsup:

 

Arek... po piwku? Ja już się rozsiadłem w fotelu i czekam na kolejne relacje...

 

To się posuń i zrób mi troszkę miejsca :cool:  :thumbsup:  :laugh:  

 

Fotel szeroki... dwuosobowy :cool: a i podłokietniki szerokie to i miejsce się jeszcze dla kogoś znajdzie... :thumbsup:

 

Sylwek... mam nadzieję, że przynajmniej co drugi dzień wrzucisz fotkę z takimi widokami... :cool::thumbsup::D

Sylwku ile osób pracuje na kuchni obsługującej Twoją restaurację ?

 

Elu na statku jest 11 kuchni lacznie z zalogowa i 140 kucharzy odpowiedzialny za wszystkich jest Executive Chef nastepnie :

·         Chef de cuisine

·         Sous chef

·         Snr. Chef de partie

·         Chef de partie

·         Demi Chef de partie

·         Commis de Cousine

Oprocz kuchni na statku mamy rzeznika krory zajmuje sie tylko miesami, mamy Fish room w ktorym sa przygotowywane ryby nastepnie veg prep room gdzie przeprowadzana jest wstepna obrubka warzyw tj; obieranie krojenie szatkowanie itp. Wiec teoretycznie do kuchni wlasciwych trafiaja pol produkty przygotowane do koncowej obrobki termicznej. 

 

post-77484-0-90907100-1456475842_thumb.jpg

No i oczywiscie wlasnie mamy kolacje wiec zapraszam do zdjec co dzisiaj w menu !!!!!!

 

Dinner 1.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

Kamilu fotki beda obiecuje !!!!!!!!!

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Gość ArkoGdynia

 

 

No i oczywiscie wlasnie mamy kolacje wiec zapraszam do zdjec co dzisiaj w menu !!!!!!

 

teraz to się głodny zrobiłem..... :devil:  :rolleyes:  :facepalm:  ten kawał mięcha" wygląda nad wyraz zacnie  :clap:  :clap:  :clap:

 

 

No wiec tak jak obiecalem udalo sie kilka fotek zrobic

 

Sylwek super :thumbsup:

 

 

 

Bazyl podwodnych zdjec nie udalo mi sie zrobic statek by nie poczekal wiec bardzo Cie przepraszam

 

Spoko, może na następnym rejsie kapitan rzuci kotwicę :) A z drugiej strony to tyle kapuchy ludzie płacą za taki rejs i nawet nie staną gdzieś przy rafie, szalupy na wodę  i ludzi na rafę zawieśc by sobie po niej pochodzili :hmm:

 

 

 

A i jeszcze kilka Dla Bazyla specjalnie

 

Dzięki :D A kilwater piękny, pewnie z pół mili go widac za statkiem :D

 

I tak jak Arko napisał często tu będę zaglądał, to drugi temat o morzu po temacie El komendante :thumbsup:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Fajnie byłoby abyś w wolnej chwili podpytal kucharzy i do zaprezentowanych dań dodał z trzy przepisy na nie.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Sylwek, Salmon Teriyaki czesto robe ,wlasnie w ten sposob, bo moje dzewczeta lubia bardzo :D

 

Mixed Green Leaves with Marinated Red and Green Cabbage and Tomato Dressing (v)- tutaj mam pytanie do dressing'u.   CZy jest on robiony z tego czystego prawie bezbarwnego soku z pomidorow? 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

 

 

Bazyl podwodnych zdjec nie udalo mi sie zrobic statek by nie poczekal wiec bardzo Cie przepraszam   Spoko, może na następnym rejsie kapitan rzuci kotwicę A z drugiej strony to tyle kapuchy ludzie płacą za taki rejs i nawet nie staną gdzieś przy rafie, szalupy na wodę  i ludzi na rafę zawieśc by sobie po niej pochodzili  

 

Bazyl jutro jest dzien na kotwicy i pasarzerowie maja wycieczki nurkowania itp Ale ja w pracy wiec podwodnych fotek niestety nie bedzie :(  :(  :(  


Sylwek, Salmon Teriyaki czesto robe ,wlasnie w ten sposob, bo moje dzewczeta lubia bardzo :D

 

Mixed Green Leaves with Marinated Red and Green Cabbage and Tomato Dressing (v)- tutaj mam pytanie do dressing'u.   CZy jest on robiony z tego czystego prawie bezbarwnego soku z pomidorow? 

 ANNAM Pomidory podpieczone w piekarniku przecisniete przez praske na puree do tego co wycisniete kropla octu winnego i gotowe :):)

 

pozdrawiam Sylwester 

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

 

 

No i moja restauracja

Miejsce w którym widać przepych, gości też masz takich :) 

Tak czy inaczej chciałabym kiedyś taką fabrykę zwiedzić :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

 

 

Bazyl jutro jest dzien na kotwicy i pasarzerowie maja wycieczki nurkowania itp

 

No to spoko,  bo już myślałem że ich doją z kapuchy i mało co dają w zamian, ale jak mają takie wycieczki na rafę to fajnie jest.

 

 

 

Ale ja w pracy wiec podwodnych fotek niestety nie bedzie

 

No niestety ktoś musi zapierd.... by inni mogli się bawic :)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

takie tu jeszcze cuda kolorowe robimy czasami  :D  :D  :D  :D  :D  :D

 

post-77484-0-69734600-1456484766_thumb.jpg

post-77484-0-21009600-1456484777_thumb.jpg

post-77484-0-84144700-1456484794_thumb.jpg

post-77484-0-85050900-1456484824_thumb.jpg

post-77484-0-73217900-1456484860_thumb.jpg

post-77484-0-96977500-1456484896_thumb.jpg

post-77484-0-49086400-1456484946_thumb.jpg

post-77484-0-15569400-1456484982_thumb.jpg

post-77484-0-91937000-1456485008_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

 

 

To z lodu ? Tower mi się podoba
Bazyli, to prędzej London Bridge  :cool:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.