MariuszB Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Lutego 2016 No to nieźle.... mam na myśli tego słonia Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Lutego 2016 Popłynąłbym takim cudem, ale przy tych cenach to mogę sobie palcem po globusie ...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Super Ciekawe jak byś im w menu zamieścił :kabanosy Halusiroladę boczkową Radkasery łoscypki andrzejaKkrakowską Zbójachleb pokemona Fajna sprawa , pozdrawiam Edytowane 26 Lutego 2016 przez pokemon15 Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 26 Lutego 2016 Ciekawe jak byś im w menu zamieścił : kabanosy Halusi roladę boczkową Radka sery łoscypki andrzejaK krakowską Zbója chleb pokemona Super Ciekawe jak byś im w menu zamieścił :kabanosy Halusiroladę boczkową Radkasery łoscypki andrzejaKkrakowską Zbójachleb pokemona Fajna sprawa , pozdrawiamNie no takie dobrocie to by u mnie w kabinie zostaly zakambuzowane gdzie tam na restauracje :):) Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Nie no takie dobrocie to by u mnie w kabinie zostaly zakambuzowane gdzie tam na restauracjeHa ha wiedziałem Napisz coś więcej o sobie o pracy, masz fajny chociaż ciężki i odpowiedzialny zawód. Pozdrawiam PS Jak trafiłeś na taką "łajbę" ???Czytałem kiedyś i chyba oglądałem jakiś program na Discovery jak budowali ten statek, albo podobny... jak zwał tak zwał... jeden z najdroższych na świecie Ciekawa sprawa Jak wygląda twój dzień? Oj pytań mam mnóstwo, ale i zapodałeś temat ciekawy Dla nas tak odległy i egzotyczny temat Pisz !!! Edytowane 26 Lutego 2016 przez pokemon15 Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 26 Lutego 2016 Witam wszystkich sedecznie !!!! U mnie pora obiadowa wiec zalonczam menu dzisiajszego obiadu a nasztepnie beda fotki z tranzytu na Wielkiej rafie kolarowej w Australii mam nadzieje ze sie bedzie podobalo!!!!!! Pozdrawiam Sylwester Lunch 1.pdf Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Lutego 2016 Sylwek, marniutko wyglądają te rarytasy Pisz lepiej coś o sobie jak ci się pływa, pracuje...Moja Asko, LP kochana pyta się czy nie macie tam na łajbie jakiegoś schowka na mopy i miotły... bo chętnie by się zaokrętowała Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 26 Lutego 2016 No wiec tak jak obiecalem udalo sie kilka fotek zrobic dzisiaj bardzo prosze wysp podobno na Wielkiej Rafie kolarowej jest 900 i nawet podobno widac ja z kosmosu !!! Bazyl podwodnych zdjec nie udalo mi sie zrobic statek by nie poczekal wiec bardzo Cie przepraszam !!!!! :) :) Ok zapraszam na ogladanie No i CD A i jeszcze kilka Dla Bazyla specjalnie !!!!!!!!!! Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 26 Lutego 2016 to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię, inaczej mówiąc dla ludzi którzy jedzą aby żyć, a nie żyją aby jeść Ja też dbam o moją linię! Dbam aby moja linia była gruba i wyraźna!!!! Zrobić zlot na takim statku i już wyobrażam sobie jak Bazyl drze się z tego balkoniku Tieru .. ale się obśmiałem..... włączył mi się tryb "wizualizacji" Jezeli zamowia sobie steka ze slonia to kelner sie tylko zapyta czy zycza sobie panstwo slonia Afrykanskiego czy Indyjskiego No taka obsługa to już normalnie nic więcej nie trzeba się chyba pytać.... Jednak patrząc po stronce to nawet grafika ( czytaj zdjęcia) przedstawiają dla kogo są przeznaczone takie rejsy.... Sami "starsi i dostojni Państwo"..... no ale cóż .. pomarzyć zawsze warto! Sylwek.... chyba szybko znajdziesz bardzo duże grono stałych czytelników Ja oczywiście będę jednym z nich! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 26 Lutego 2016 Dzięki Sylwester za posty. Masz naprawdę ciekawą pracę. Bardzo lubię podróżować statkami turystycznymi. Mój pierwszy rejs to na M/S Batory w 1960r. z Gdyni do Montrealu. Do tego czasu miałem okazje pływać kilkanaście razy na rożnych statkach. Niestety na razie na linii Cunard nie bylem. Może kiedyś się spotkamy. W latach 90-tych spotykałem więcej Polaków ktorzy pracowali na statkach, ostatnio jest to bardzo rzadko. Pozdrow.Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 26 Lutego 2016 Sylwku ile osób pracuje na kuchni obsługującej Twoją restaurację ? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 26 Lutego 2016 zapraszam na ogladanie Widoki BAJKA... Temat super ciekawy... Dobrze, że udało się Ciebie "namówić" Sylwek.... chyba szybko znajdziesz bardzo duże grono stałych czytelników Ja oczywiście będę jednym z nich! Arek... po piwku? Ja już się rozsiadłem w fotelu i czekam na kolejne relacje... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 26 Lutego 2016 Arek... po piwku? Ja już się rozsiadłem w fotelu i czekam na kolejne relacje... To się posuń i zrób mi troszkę miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 26 Lutego 2016 Arek... po piwku? Ja już się rozsiadłem w fotelu i czekam na kolejne relacje... To się posuń i zrób mi troszkę miejsca Fotel szeroki... dwuosobowy a i podłokietniki szerokie to i miejsce się jeszcze dla kogoś znajdzie... Sylwek... mam nadzieję, że przynajmniej co drugi dzień wrzucisz fotkę z takimi widokami... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 26 Lutego 2016 Sylwku ile osób pracuje na kuchni obsługującej Twoją restaurację ? Elu na statku jest 11 kuchni lacznie z zalogowa i 140 kucharzy odpowiedzialny za wszystkich jest Executive Chef nastepnie :· Chef de cuisine· Sous chef· Snr. Chef de partie· Chef de partie· Demi Chef de partie· Commis de CousineOprocz kuchni na statku mamy rzeznika krory zajmuje sie tylko miesami, mamy Fish room w ktorym sa przygotowywane ryby nastepnie veg prep room gdzie przeprowadzana jest wstepna obrubka warzyw tj; obieranie krojenie szatkowanie itp. Wiec teoretycznie do kuchni wlasciwych trafiaja pol produkty przygotowane do koncowej obrobki termicznej. No i oczywiscie wlasnie mamy kolacje wiec zapraszam do zdjec co dzisiaj w menu !!!!!! Dinner 1.pdf Pozdrawiam SylwesterKamilu fotki beda obiecuje !!!!!!!!! Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 26 Lutego 2016 No i oczywiscie wlasnie mamy kolacje wiec zapraszam do zdjec co dzisiaj w menu !!!!!! teraz to się głodny zrobiłem..... ten kawał mięcha" wygląda nad wyraz zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 26 Lutego 2016 No wiec tak jak obiecalem udalo sie kilka fotek zrobic Sylwek super Bazyl podwodnych zdjec nie udalo mi sie zrobic statek by nie poczekal wiec bardzo Cie przepraszam Spoko, może na następnym rejsie kapitan rzuci kotwicę A z drugiej strony to tyle kapuchy ludzie płacą za taki rejs i nawet nie staną gdzieś przy rafie, szalupy na wodę i ludzi na rafę zawieśc by sobie po niej pochodzili A i jeszcze kilka Dla Bazyla specjalnie Dzięki A kilwater piękny, pewnie z pół mili go widac za statkiem I tak jak Arko napisał często tu będę zaglądał, to drugi temat o morzu po temacie El komendante Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 26 Lutego 2016 Fajnie byłoby abyś w wolnej chwili podpytal kucharzy i do zaprezentowanych dań dodał z trzy przepisy na nie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Lutego 2016 Sylwek, Salmon Teriyaki czesto robe ,wlasnie w ten sposob, bo moje dzewczeta lubia bardzo Mixed Green Leaves with Marinated Red and Green Cabbage and Tomato Dressing (v)- tutaj mam pytanie do dressing'u. CZy jest on robiony z tego czystego prawie bezbarwnego soku z pomidorow? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Lutego 2016 Bazyl podwodnych zdjec nie udalo mi sie zrobic statek by nie poczekal wiec bardzo Cie przepraszam Spoko, może na następnym rejsie kapitan rzuci kotwicę A z drugiej strony to tyle kapuchy ludzie płacą za taki rejs i nawet nie staną gdzieś przy rafie, szalupy na wodę i ludzi na rafę zawieśc by sobie po niej pochodzili Bazyl jutro jest dzien na kotwicy i pasarzerowie maja wycieczki nurkowania itp Ale ja w pracy wiec podwodnych fotek niestety nie bedzie Sylwek, Salmon Teriyaki czesto robe ,wlasnie w ten sposob, bo moje dzewczeta lubia bardzo Mixed Green Leaves with Marinated Red and Green Cabbage and Tomato Dressing (v)- tutaj mam pytanie do dressing'u. CZy jest on robiony z tego czystego prawie bezbarwnego soku z pomidorow? ANNAM Pomidory podpieczone w piekarniku przecisniete przez praske na puree do tego co wycisniete kropla octu winnego i gotowe :) pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 26 Lutego 2016 No i moja restauracja Miejsce w którym widać przepych, gości też masz takich Tak czy inaczej chciałabym kiedyś taką fabrykę zwiedzić Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 26 Lutego 2016 Bazyl jutro jest dzien na kotwicy i pasarzerowie maja wycieczki nurkowania itp No to spoko, bo już myślałem że ich doją z kapuchy i mało co dają w zamian, ale jak mają takie wycieczki na rafę to fajnie jest. Ale ja w pracy wiec podwodnych fotek niestety nie bedzie No niestety ktoś musi zapierd.... by inni mogli się bawic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 26 Lutego 2016 takie tu jeszcze cuda kolorowe robimy czasami Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 26 Lutego 2016 takie tu jeszcze cuda kolorowe robimy czasami To z lodu ? Tower mi się podoba Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 26 Lutego 2016 To z lodu ? Tower mi się podoba Bazyli, to prędzej London Bridge Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/2/#findComment-479881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.