Skocz do zawartości

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth


Rekomendowane odpowiedzi

 

 

takie tu jeszcze cuda kolorowe robimy czasami

Cholerka, że też akurat teraz funkcja teleportacji mi się zepsuła ;) . Piękne . Zdolnych macie ludzi na kuchni , oj bardzo zdolnych . :clap: :clap: :clap::thumbsup: :thumbsup:  :thumbsup: 

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

  • Odpowiedzi 322
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

SUper foty!

Dla mnie to niewyobrażalne kwoty. 940 ludzi licząc po 20 000 zł to daje prawie 19 000 000zł. Nie mówiąc że są tacy jeszcze za dużo więcej i to euro :)

 

 

Dla mnie to niewyobrażalne kwoty. 940 ludzi licząc po 20 000 zł to daje prawie 19 000 000zł. Nie mówiąc że są tacy jeszcze za dużo więcej i to euro
To tylko jedna restauracja :) Pasażerów łącznie wchodzi tam ponad 2 tysiące. Się oglądało na Discovery  :laugh:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

 

 

Bazyli, to prędzej London Bridge

 

Tusiaczek Most Londyński wygląda tak https://pl.wikipedia.org/wiki/London_Bridge:)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Dla mnie to niewyobrażalne kwoty. 940 ludzi licząc po 20 000 zł to daje prawie 19 000 000zł.

 

Nie jest tak źle KarKan.

 

post-51023-0-88721800-1456488715_thumb.jpg

 

Przejażdżka po Morzu Śródziemnym pro persona od 990 euro.

Tusiaczek Most Londyński wygląda tak

 

Bazyl   :thumbsup:   :clap:  :clap:

 

A tak Tower Bridge.

 

post-51023-0-40041200-1456488955_thumb.jpg

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Moja golonka z zasmażaną kapustą i tak lepiej się prezentuje, a i smak lepszy niż te sztuczne paskudztwa   :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

 

 

No dobra, pełna nazwa to Tower Bridge London

 

To dwa inne mosty http://www.freetoursbyfoot.com/london-bridge-tower-bridge/było się w Londynie to się wie :D

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

 

 

To dwa inne mosty http://www.freetours...e-tower-bridge/byłosię w Londynie to się wie
:thumbsup:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Sylwku... obejrzałam od A do Z... jestem pod wielkim wrażeniem. Powiem szczerze że ne mogę wyjść z podziwu że taki ogrom ludzi pracuje na statku by nakarmić podróżujących. Patrząc okiem raczej nie laika , chciałabym pracować w takiej kuchni... albo chociaż odbyć malutką praktykę by móc swoją wiedzę bardziej udoskonalić... Serdecznie pozdrawiam i życzę sukcesu. :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

 

 

Chętnie bym na takim popracował :-)
 

Nigdy w życiu bym nie puścił żony do pracy na takim statku , a i sam bym nie zamustrował . 

 

Chętnie bym na takim popracował :-)

Nigdy w życiu bym nie puścił żony do pracy na takim statku , a i sam bym nie zamustrował .

Dlaczego? Kuchnia to moje życie. Duże hotele i duże imprezy nie są mi obce. A gotowanie na statku zawsze mi się marzyło :-)

 

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Pracuje na statku pasażerskim Queen Elizabeth armatora Cunard i jestem odpowiedzialny za restauracje. Moj tytul w pracy to Maitre D’ Hotel czyli po naszemu Menager restauracji. Restauracja za ktora jestem odpowiedzialny nazywa sie Britannia ma dwa poziomy i 940 miejsc siedzacych.

To Ci powiem brachu, że nie masz lekko. Nie wyobrażam sobie takiej pracy, wiem jest co robić, ale ograniczenia w takiej przestrzeni życiowej mnie przerażają. Najbardziej mnie nurtuje spędzanie wolnego czasu, jeśli taki masz.

Nie wiem jak turyści długo wytrzymują - ten rodzaj wypoczynku - ja tydzień i wyskakuję... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Zaczelo sie 16 lat temu :)  a zobacze sobie swiat pojade na jeden kontrakt, po pierwszym kontrakcie kasa poszla raz dwa mlodym sie bylo chcialo sie zaszalec   :D  Kasa sie skonczyla co tu robic trzeba jechac znowu na kilka miesiecy no i tak nastepny nastepny i nastepny kontrakt   :facepalm:  Potem zona slub kredyt we frankach no i 16 lat minelo jak jeden dzien :cry: A zone z dzieckiem no jasne ze ciezko zostawic chociaz juz sie pewnie do tego przyzwyczailismy ja juz plywalem jak sie poznalismy wiec zona wiedziala co znaczy wyjsc za marynarza. No jest taki to zawod i ktos to musi robic no nie :rolleyes:

 

Najbardziej mnie nurtuje spędzanie wolnego czasu, jeśli taki masz.

 

Z wolnym czasem to nie jest tak za kolorowo moj dzien pracy to minimum 10 godzin dziennie wiec nie zawiele wolnego czsu zostaje a jak juz znajdzie sie chwila to teraz od jakiegos czasu spedzam moj wolny czas z wami na forum   :D I musze wam napisac ze bardzo mi sie to podoba   :thumbsup:  No a reszta wolnego czasu to przemyslenia i rozmyslenia na temat mojej przyszlej grillo wedzarni ktora jak na razie udalo sie jakos slabo naszkicowac :facepalm:  musze napisac ze z wielkim wkladem Arka i Kamila za co musze im bardzo podziekowac !!!!!!!!

post-77484-0-50092900-1456523240_thumb.jpg

 

Ok wystarczy o mnie czas na dzisiejsze obiadowe menu !!!! Zapraszam serdecznie !!!!!

 

Lunch 2.pdf

 

Pozdrawiam serdecznie Sylwester

 

 

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Sylwek... na temat Twojej pracy już napisałem wiele... ;) ...Wielki Szacunek :cool:

 

Jeśli natomiast chodzi o:

 

 

musze napisac ze z wielkim wkladem Arka i Kamila za co musze im bardzo podziekowac !!!!!!!!

 

to jeśli będziesz czegoś potrzebował... wiesz gdzie mnie szukać ;) Zawsze jak tylko mogę to pomogę... :cool:

 

Stopy wody pod kilem! :cool:

Ok wystarczy o mnie czas na dzisiejsze obiadowe menu

Menu dla ekskluzywnych gości i jaroszy, ładne.... ale nie dla mnie... mało mięsa.... :cool: Zobaczyć warto ....

 

Pisałem też o nudzie z punktu widzenia turysty - baseny, kasyno, żarcie, imprezy - tydzień wytrzymam... :cool:

 

No a reszta wolnego czasu to przemyslenia i rozmyslenia na temat mojej przyszlej grillo wedzarni ktora jak na razie udalo sie jakos slabo naszkicowac

Na razie to na monstrum ogrodowe wygląda - ale zaczątki są.... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Nastepny dzien nastepna kolacja serdecznie zapraszam !!!!!

 

Dinner 2.pdf

 

Pozdrawiam wszystkich Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

 

 

Ile trzeba zamówić takich porcji żeby się najeść? :cool:

 

Wszystkie :D Ciekawe czy chociaż jest tak jak u mnie, żarcia mało ale %  pod dostatkiem :rolleyes:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

@pis67, To i tak cie podziwiam ze tydzien wytrzymasz , dla mnie 24 h to juz jest koszmar ( choroba morska ) wiec jedzenie to jest przymus konieczny ,ja jestem ladowy szczur ..

Pamietam jak mieszkalam   w okolicy gdzie cumowaly takie olbrzymy ..spac nie szlo przez cala noc ..amatorow tego typu wypoczynku jest cala masa :D

Sylwester, a macie w menu dania koszerne, halal, wegetariańskie, bezglutenowe, itp, itd?

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Witaj Maad 

 

Tak oczywiscie wszystkie diety medyczne jak i religijne sa akceptowane i staramy sie zblizyc je jak najbardziej do menu dziennego. Dla pasazerow koszernych mamy terz tak zwane TV Meal to jest juz gotowy zestaw zamrozony na plastikowym talezu. Dawno temu jak zaczynalem to mielismy specjalna koszerna kuchnie i koszernego kucharza nawet, ale dzisiaj juz sie tego nie stosuje i bardzo zadko juz sie spotyka bardzo strikt kosher wiesz. 

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Wiatam sedrecznie nastepny dzien naslepny obiad wiec zapraszam na ciag dalszy wycieszki fotograficzno kulinarnej :):) :)

 

Lunch 3.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.