Skocz do zawartości

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam sedrecznie nastepny dzien naslepny obiad wiec zapraszam na ciag dalszy wycieszki fotograficzno kulinarnej :):) :)

attachicon.gifLunch 3.pdf

Pozdrawiam Sylwest

To jest tylko reklama a Wy się dajecie na to nabrać :) co wy ludzie pogieło was ?.

Edytowane przez kostek61

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

• Odpowiedzi 322
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To jest tylko reklama a Wy się dajecie na to nabrać co wy ludzie pogieło was ?.

No ok tylko czego reklama ?????

No nic reklama czy nie reklama zobowiazalem sie to sie z obietnicy trzeba wywiazac no nie  :thumbsup: Tak czy inaczej zapraszam na nastepna kolacje  :D

Dinner 3.pdf

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

Pozdrawiam Sylwester

A to jeszcze swieze dwa widoczki dodam co by reklama lepiej poszla  :D  :D  :D

post-77484-0-88393300-1456649273_thumb.jpg

post-77484-0-41806100-1456649289_thumb.jpg

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

Nie zmieniamy nenu co roku zmiany s tak co 5 lat wiec to jest to co mamy tej chwili opracowane na pprzelomie 13/14

Pozdrawiam Sylwester

Sylwek, a takie coś macie?   http://demotywatory....ku-wycieczkowym

Oj nie nie u mnie na statku takie cos u mnie srednia wieku to 50 i w gore wiec raczej nie. Ale sam osobiscie chetnie bym sie slizgnal :D  

Pozdrawiam Sylwester

Nie zmieniamy nenu co roku zmiany s tak co 5 lat wiec to jest to co mamy tej chwili opracowane na pprzelomie 13/14
Bardzo dobry tekst,he he  :D  ,pozdrawiam  i już więcej nie będę pisał w tym temacie :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

dzien naslepny obiad

No dzisiaj to ten obiad totalnie słaby. Jakbym wszystkie te porcje zjadł to bym się nie najadł :D  A ostatnia porcja na jeden czy dwa gryzy a kucharz roboty miał wiecej z ustrojeniem tego :facepalm:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

No dzisiaj to ten obiad totalnie słaby.

Będziesz mial tyle lat, to też zaczniesz "truchtać" a mniej jeść ;)  

Oj nie nie u mnie na statku takie cos u mnie srednia wieku to 50 i w gore wiec

Carpe diem - raz kozie death

Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. :D

W 100 % się zgadzam. Jest to nie raz mozolna i wymagającą wiele cierpliwości praca. Stresująca u wyczerpująca.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

W 100 % się zgadzam. Jest to nie raz mozolna i wymagającą wiele cierpliwości praca. Stresująca u wyczerpująca.

Tu macie odpowiedź odnośnie ceny oraz ilości :tongue: 

Sylwek napisał o tym bodajże na drugiej stronie tematu.

Z glodu nikt nie umrze napewno jedzenie jest wliczone w cene biletu !!!! Jest sniadanie ,obiad,popoludniowa herbatka,kolacja !!! mamy tez roomservice 24 godziny na dobe no i wielki buffet tez czynny 24 godziny na dobe. Co do menu na kolacje to kolacja zklada sie z czterech dan zaczyna sie od przystawki nastepnie zupa danie glowne no i deser oczywiscie kawa i herbata do deseru wiec jedzenia jest naprawde pod dostatkiem !!!!!!

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Będziesz mial tyle lat,

Pewnie nie dozyję z moim trybem życia :D

Maxell tu masz rację, tylko jak ja bym więcej zapłacił to bym chciał więcej zjeśc a nie miec ładnie podane :D

Maxell tu masz rację, tylko jak ja bym więcej zapłacił to bym chciał więcej zjeśc a nie miec ładnie podane :D

W misce wystarczy :D:facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Będziesz mial tyle lat,

Pewnie nie dozyję z moim trybem życia :D

Dlatego kolego Masz bufet 24H z którego możesz jeść całą dobę i ile tylko zmieścisz w kichy ;-)

Dlatego kolego Masz bufet 24H z którego możesz jeść całą dobę i ile tylko zmieścisz w kichy ;-)

No jeśli tak jest na prawdę to bym na takim statku przeżył. Tylko zastanawia mnie po co obiad *cenzura* udekorowany, jak się nim nie najem. I do tego bufet 24h jak ktoś po obiedzie ni dojedzony. Tylko jedno mam na myśli NIE MARNOWAC JEDZENIA   no w sumie jak to tak działa to popieram. Bo na świecie 50% pożywienia jest wywalane do  śmieci :facepalm:  I to jest wielkie sk.rwysyństwo bo czarni w afryce padają z głodu a w Europie czy w Ameryce Płn. się jedzenie wywala do śmieci :mad:

No jeśli tak jest na prawdę to bym na takim statku przeżył. Tylko zastanawia mnie po co obiad *cenzura* udekorowany, jak się nim nie najem. I do tego bufet 24h jak ktoś po obiedzie ni dojedzony. Tylko jedno mam na myśli NIE MARNOWAC JEDZENIA no w sumie jak to tak działa to popieram. Bo na świecie 50% pożywienia jest wywalane do śmieci :facepalm: I to jest wielkie sk.rwysyństwo bo czarni w afryce padają z głodu a w Europie czy w Ameryce Płn. się jedzenie wywala do śmieci :mad:
W wielkiej mierze sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego tak jest. Raz marnotrastwo jedzenie dwa pieniędzy trzy czasu miejsca itd

U nas resztki jedzenia sa mielone w takich wielkich mlynkach pulpery to sie nazywa i taka zmielona papka jest zrzucana do morza oczywiscie w odpowiedniej odleglosci od wybrzeza no i w odpowiednich miejscach nie wszedzie to wolno robic. Wiec teoretycznie nie marnuje sie jedzenie bo rybki sa nim dokarmiane :):):):):)

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

U nas resztki jedzenia sa mielone w takich wielkich mlynkach pulpery to sie nazywa i taka zmielona papka jest zrzucana do morza oczywiscie w odpowiedniej odleglosci od wybrzeza no i w odpowiednich miejscach nie wszedzie to wolno robic. Wiec teoretycznie nie marnuje sie jedzenie bo rybki sa nim dokarmiane :):):):):)

Pozdrawiam Sylwester

Zrzucacie razem z fekaliami czy na to jest inne miejsce ? ;-)

Nie nie fekalia osobno traktowane kulyurami bakteryjnymi odfiltrowywana jest woda do ponownego urzytku w toaletach naprzyklad ao a pozostalosci suszone i palone. Resztki jedzenia sa traktowane osobno.

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Nastepny dzien naszej wycieczki nastepny lunch !!! Zapraszam 

Lunch 4.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Gdzie teraz jestescie ? Nie chce mi sie sparwdzac  trasy :facepalm:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Dzisiaj w plyniemy do portu Rabaul to jest w Papua Nowa Gwinea podobno do dzisiaj jeszcze sa tam kanibale  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Dzisiaj w plyniemy do portu Rabaul to jest w Papua Nowa Gwinea podobno do dzisiaj jeszcze sa tam kanibale :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Uważajcie, żeby jakiś nie wsiadł jako pasażer ;) ,bo mogłaby się zdarzyć seria tajemniczych zaginięć pasażerów :)

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers: