miro Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Lutego 2008 Podobno co jakiś czas smaki się zmieniają.Nie wiem jak u Was ale kiedyś nie do pomyślenia dla mnie było zjedzenie golonka czy czegokolwiek tłustego a dziś chude mięso mi nie smakuje tak jak tłuste.Macie podobne spostrzeżenia? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Lutego 2008 Tak to prawda, co więcej bardzo często upodobanie do potrawy może się odmienić po zmianie kucharza ( np. po ślubie :wink: ) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Lutego 2008 W Szczecinie w czasach głębokiej komuny były punkty sprzedaży soku z marchwi pod szyldem MARVIT. Pamiętam,że przyjeżdżając na zimowe ferie do moich dziadków zawsze popijałam ten sok(do wyboru zimny albo podgrzany).Ostatnio kupuję sok z wytwórni (dwie wiodące..nie podaję nazwy)..i co???Doszłyśmy z moją koleżanką do wniosku ,że to nie to...Chyba teraz jest za dużo soku w samym soku..hihi..Pewnikiem dawniej sok składał się z dodatkowej porcji wody..i może dlatego tak smakował?? :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Lutego 2008 A jak by się tamten sok miał do soku z sokowirówki? --smakowo Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Lutego 2008 Nie narzekajcie. Produkty z tamtych lat zawierały na pewno o co najmniej 80% róznego świństwa niż teraz. Wystarczy poszperać w starych ustawach i monitorach. Wszystko było scentralizowane i tak jak np. przemysł mięsny, sterowane odgórnie. Normy branżowe były ostre i bardzo ostro karane ich łamanie. Nie pisze o tym dlatego, że tamten system mi sie podobał. Po prostu żarcie, jesli było, było o niebo lepsze. Może dlatego, że byliśmy za biedni na to by kupować drogie, zachodnie komponenty? :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Lutego 2008 Po co sok z sokowirówki..kiedy cena była przystępna w MARVICIE...i nie trzeba było się naskrobać ton marchwi?? :wink: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Lutego 2008 chodziło mi tylko o porównanie smakowe ,tych z przed lat ,i tych dzisiejszych do orginału Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 17 Lutego 2008 Małgoś, ale u mnie dalej jest Marvit Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 17 Lutego 2008 Nie narzekajcie. Produkty z tamtych lat zawierały na pewno o co najmniej 80% róznego świństwa niż teraz. Upewniam się ,że po 80% miało być słowo mniej .Ja też nie pamietam żeby w czasach mojej młodości był sok Marvit wydaje mi się ,że widuję je w marketach od niedawna i tak po prawdzie nigdy nie próbowałam. Z dzieciństwa pamiętam sok z marchwii i jabłek z sokowirówki. :lol: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Lutego 2008 Chudziak koniecznie skosztuj Marvita,jest naprawdę dobry. Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-29359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Już miałam zakladac nowy temat... , a tu proszę ...''szukajka'' i jest ! Nie wierzyłam ,że ktoś nie robił... Tylko szkoda , że tak dawno... Dobra ...Wczoraj zakupiłam 10 kg II wp. (na swojską...) Odważyłam 0,5 kg mielonego (sitko-10mm) , zagotowałam 150 ml. wody , do tego wrzuciłam -na oko- 0,5 łyżeczki gorczycy w ziarnkach i posiekanego kminku- wystudziłam... do mięska dodałam 10 g peklosoli ,łyżkę majeranku , 0,5 łyżeczki pieprzu ,starty ząbek czosnku i 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Połączyłam z wodą z przyprawami i zapiekłam w ''keksówce'' (małej) 100*C przez ok 2 h POLECAM! Moi już ze sklepu nie chcą... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Śliczna ta pieczeń - a jajusio dałaś coby całość związało , czy na samym kleju mięsnym się trzyma? I te 100*C wystarczy? Edytowane 13 Grudnia 2013 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 13 Grudnia 2013 No właśnie,że nie dałam jajka Nie tak na ''kleju'' , jak na mące ziemniaczanej... raczej... ''wydajność produktu rośnie'' Ale smakowo... CACY! Początkowo grzałam piekarnik na 180*C , póżniej obniżyłam do 110 -100*C . Pozdro! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Tutaj sposób obróbki cieplnej pieczeni z strony gł.http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-bezoslonkowe/254-pieczen-peklowana-zwyczajna Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 14 Grudnia 2013 NO ... Kostek ... Widzisz - bo to był taki ''spontan'' i dla tego jest nie ,,zwyczajna''... Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dziadku :clap: :clap: Jestem w "szoku". Co tam przyprawy, co tam dodatki, przecież Jeden lubi z tym, Inny z czym innym. Przepis który zapodałeś jest EXTRA.Mnie tutaj zwalił z nóg, termin przydatności do spożycia Ja nie wiem, czy u Nas robi się jeszcze gdziekolwiek takie pasztety czy też pieczenie z takim terminem?Wystarczy popatrzyć na półki, a tam miesiąc albo dwa dają.Hmmm.... to były czasy, na zwyłe pasztety i kiełbasy Przepisik zachowam, dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Basia285 pieknie wyglada ta pieczen, na pewno ja zrobie Przepraszam , to bylo napisane do einshel , a nie do BasiPrzepraszam , to bylo napisane do einshel a nie do Basi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dzięki ! Jako ,że skład surowcowy nie pokrywa się z recepturą zakładową , powinnam była napisać '' Pieczeń a'la rzymska '' Ps. Smak i konsystencja podobna do ''sklepowej'' , ale... dużo lepsza Pozdrawiam i życzę smacznego ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-320973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robespier Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 16 Grudnia 2013 w tej recepturze zakładowej w składzie podany jest smalec ,a w procesie produkcyjnym nie napisali co z nim zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-321012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Skoro jest w grupie surowców podstawowych, to na pewno dodaje się go podczas kutrowania do masy mięsnej. Przepis nie obejmuje także tłuszczu niezbędnego do smarowania form, ale on byłby w składnikach dodatkowych z dopiskiem do smarowania form. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-321014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 1 Lutego 2018 Tradycyjny smak pieczeni rzymskiej można poznać na tyski halach targowych.EAnna - jeśli tęsknisz za tym smakiem to nie będziesz żałować. Ja powoli się uzależniam, ale chcę też wysępić przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-587345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 30 Marca 2018 Jadałem "za komuny" pieczeń rzymską wielokrotnie i nie pamiętam aby była z mięs kutrowanych. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-594116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 30 Marca 2018 chcę też wysępić przepis To jak wysępisz to podaj na forum Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/page/2/#findComment-594122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.