Alinka Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Alinko, Twoja ulubiona wersja z polędwiczką i słonecznikiem wygląda przeapetycznie . Taką właśnie dziś wykonam, posiadam wszystkie niezbędne składniki, więc nie będzie problemu, a serek, hmmmm, już mi język ucieka . sverige rób, rób Proporcje które stosuję to po 10%Na 500g twarogu po 50 g wędzonki i słonecznika.Uważaj przy prażeniu bo łatwo można słonecznik przypalić.Smacznego Tak wygląda przepis z którego korzystam Tak przy niedzieli zrobiłam serek topionyPowstał w tempie światła a właściwie w 1,5 godz. Cudownie kremowy, o smaku i zapachu wędzonego oscypka, z dodatkiem wędzonej polędwicy łososiowej i prażonego słonecznika.Użyłam:500g twarogu5g soli (1%)5g sody (1%)50 -75g masła (10-15%) dałam 50g50g posiekanej drobno polędwicy (10%)50g prażonego słonecznika (10%)Wykonanie:Twaróg pokruszyłam w misce, dodałam sól z sodą, wymieszałam. Postawiłam na garnku z gotującą się wodą. Mieszając, rozcierałam aż nie było grudek twarogu. W między czasie uprażyłam słonecznik i posiekałam polędwicę. Gdy masa była gładka dodałam masło, słonecznik i wędlinkę. Porządnie wymieszałam i przelałam szybko do pojemnika.Jadłam jeszcze ciepły. Jest pyszny. Smacznego Uwaga!!!Osoby cierpliwe mogą wymieszać ser z solą i sodą i zostawić na 24godz w cieple. Ser sam się rozpuści bez mieszania. Potem należy go tylko na parze podgrzać, dodać masło i ewentualnie inne dodatki, szybko wymieszać i przelać do pojemnika. Wersja bez roboty. Edytowane 1 Listopada 2018 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-611716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 1 Listopada 2018 Moj ser byl bardzo suchy , bo mialam z niego robic cos innego i lezal sobie przez 2 dni na papierowym reczniku , kapiel wodna wiem co to jest ,miska na 100% nie dotykala wody i byl podgrzewany i mieszany powoli( nie jestem jakis nowicjusz w kuchni) . serek byl pyszny tylko bardziej zwarty ale napewno nie przypominal zoltego slonecznik w serze to nie moja bajka opcja poledwicy OK , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-611721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 1 Listopada 2018 ale napewno nie przypominal zoltego electroon nie ma przypominać żółtego,nigdy mi nawet na myśl nie przyszło takie porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-611753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 2 Listopada 2018 Alinko byl pyszny i napewno beda robione , ja jestem uzalezniona od sera wszelakiego , jedynie nie przepadam za takim "serek wiejski "chyba sie nazywa , takie granulki w smietanie , twarog wole raczej przerobiony niz sam , ale taki wlasnie z krewetkami to moj ulubiony , niestety kupny jest tak slony ze nie sposob zjesc wiecej jak jedna kanapke .Teraz juz mam rozeznanie jak to wyglada i moge zrobic tak zeby mi pasowala odpowiednia konsystencja o serku zgliwialym slyszalam juz dawno ale sama nazwa jakos do mnie nie przemawiala, a nigdy nie jadlam . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-611799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 8 Listopada 2018 No i czas na drugie podejscie do serka topionego ...tym razem wedzony twarog a dodatek zielony pieprz z zalewy , redukcja soli do polowy bo pieprz jest lekko slony,maslo ok 15 g.Serek jeszcze nie wystygl , wiec nie wiem jaka bedzie konsystecja ale na tym etapie sadze ze juz taka jaka chce .I taki moze tips dla tych co wedza serki twatogowe i nie wiedza co zrobic z tymi zbyt kruszacymi sie ..zrobcie sobie topiony a naprawde nie pozalujecie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-612360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 8 Listopada 2018 Serek jeszcze nie wystygl , wiec nie wiem jaka bedzie konsystecja Przecież widać, że dobra @electra,Ja już, bez pytania o zgodę trochę Ci podjadam [Dodano: 08 lis 2018 - 13:53] Serek jeszcze nie wystygl , wiec nie wiem jaka bedzie konsystecja Przecież widać, że dobra @electra,Ja już, bez pytania o zgodę trochę Ci podjadam Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-612361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 9 Listopada 2018 Właśnie wykonałem serek topiony z polędwicą i słonecznikiem.Wieczorkiem fotki w moim temacie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-612424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 9 Listopada 2018 @karolszymczak, smakowales juz? te z wedzonego twarogu jest extra! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-612429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 9 Listopada 2018 Ja zrobiłem ze zwyklego serka ale następnym razem zrobię z wędzonego. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-612433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Byly szwedzkie pitepalt... to teraz mieszanka kroppkakor / knedle w wersji mieszanej ..ciasto jak na kopytka , maki jak najmniej zeby nie bylo za twardo , w srodku mieso z rosolu dobrze doprawione ... do polania smalec z gesi i wedzony swojski boczus Bylo pysznie Sverige2 -ziemniaki King Edward Edytowane 30 Listopada 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-614802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 30 Listopada 2018 Nooo ładniutkie one, aż ślinka cieknie, to takie pyzy z mięsem po szwedzku . Fajnie że ziemniaczki Ci podpasowały . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-614826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 30 Listopada 2018 no taki mix , bo mialam mieso z rosolu , mialam robic krokiety , ale i kopytka tez wiec zrobilam kopytka nadziane:-)ale boczus byl moj peklowany i wedzony osobiscie Ziemniaki byly w worku 2kg, bo takie na wage sa kiepskie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-614829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 30 Listopada 2018 Piękne, uwielbiam takie żarełko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-614838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 30 Listopada 2018 @Woytas, Ja tez , mam chyba to po babci ..tylko ze Jej nie szlo w boczki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-614841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) ( Sjömansbiff) Marynarski gulasz - klasyka kuchni skandynawskiej Skladniki na 6 osób: 1,2 kg wolowiny (rostbiff ,ligawa)1 kg ziemniaków takich co sie nie rozsypuja 3 cebule0.33l ciemnego piwa1 lyzka koncentratu pomidorowego 3 listki laurowe 1 gozdziknatka pietruszki50 g maslasól, pieprz Mieso i cebule ktoimy w cienkie plasterki, mieso rozbijamy nieco tluczkiem solimy i pieprzymy,obsmazamy z obydwu stron na masle, na tej samej patelni smazymy na zloto cebule.Ziemniaki kroimy w grubsze plastry, W garnku ukladamy warstwami ziemniaki, mieso i cebule. Kazda warstwe ziemniaków posolic .Na patelnie ,po smazeniu miesa dodajemy koncentrat pomidorowy, podsmazamy lekko i zalewamy ok 200 ml buljonu i calosc wlewamy do garnka, dolewamy piwo, dodajemy listek, gozdzik, przykrywamy pokrywka.Dusimy conajmniej 1,5 h, gotowa potrawe posypujemy natka pietruszki .Podajemy z ogorkiem konserwowym badz tzw salatka szwedzka - Edytowane 30 Stycznia 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-622140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 10 Marca 2019 Sobotnie dreptanko ...flaki od podstaw i skrzydelka a'la KFC wg Gonzo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-626043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 18 Marca 2019 Wczoraj robilam kielbase na wielkanoc , jak zawsze zostaje troche w nadziewarce, jak to zagospodarowac ...zrobilam knedle z miesem z bialej kielbasyI taki smaczny kaloryczny obiadek dzis byl Knedle polane smalcem z kaczki i cebulka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-626869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 18 Marca 2019 wyjątkowo apetyczne to "zagospodarowanie" ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-626870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 18 Marca 2019 Az mi slinka poleciala :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-626882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 19 Marca 2019 Same pyszności tu prezentujesz Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-626918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 19 Marca 2019 dziekuje trzeba sobie dogadzac a 4 litery rosna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-626930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 19 Marca 2019 a 4 litery rosna na dodatek bezszelestnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-626938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 19 Marca 2019 szelesci tylko banknot bo nowy ciuch trza kupowac al ja nic nie poradze jak ja kluchowa baba jestem ..moge slodkiego nie jesc ale kluchy uwielbiam ..ale mojemu TZ tez smakowaly powiedzial ze" rozpywaja sie w ustach bo takie mieciutkie" ...( jak by byly bez miesa to pewnie by nic nie powiedzial bo obiad bez miesa to obiad stracony Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-626939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Takie knedle to bym wciągnął. Z wykształcenia jestem kucharzem i Technologiem żywienia, jednak pyzy, knedle to zawsze była dla mnie mordęga w gotowaniu. Uwielbiam je jeść, ale nie cierpię robić, tym bardzie gratulacje dla Ciebie. Edytowane 24 Marca 2019 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-627273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 29 Maja 2019 Szybki wczorajszy obiad ...ostatni rostbiff , domowa salatka ziemniaczana i salata Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/3/#findComment-632254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.