Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Zgaduj Zgadula


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
81 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4302 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 11 lut 2017 - 01:08

Ja stawiam na Krakowska i kabanosy


Na Krakowska nie mielil by klasy I wp. na wielkim sitku, ktorych wielkosci juz zdradzil. Przynajmniej tak mysle..
Kabanosy juz szybciej jak pisales Sla 100.. ☺

#22 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 11 lut 2017 - 07:19

Ja stawiam na Krakowska

 

Dobrze stawiasz.Będzie krakowska parzona a z reszty co zostanie jakaś cienka . :clap:  :clap:


[Dodano: 11 lut 2017 - 07:19]

Na Krakowska nie mielil by klasy I wp. na wielkim sitku,

 

Mielił mielił.Szarpak i nóż dwuskrzydłowy i po sprawie. :)  



#23 Andyandy

Andyandy

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4304 postów
  • Miejscowość!

Napisano 11 lut 2017 - 08:43

Przy tak postawionym pytaniu i odpowiedzi, chyba wszyscy mają rację.  



#24 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 969 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 11 lut 2017 - 15:58

Skoro jest 3 ka wieprzowa ,to powinna być żywiecka.


[Dodano: 11 lut 2017 - 15:58]

Pomyłka,żywiecka zawiera wołowinę.



#25 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 11 lut 2017 - 16:03

Temat już zamknięty ponieważ odpowiedź już padła. :)



#26 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 03 sie 2019 - 11:54

Co to jest.?.Specjalnie nie zamieszczam w odpowiednim temacie żeby tak łatwo nie było. :D

 

Załączony plik  20190803_105911.jpg   78,99 KB   8 Ilość pobrań



#27 Efffa

Efffa

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 703 postów

Napisano 03 sie 2019 - 12:12

Co to jest.?.Specjalnie nie zamieszczam w odpowiednim temacie żeby tak łatwo nie było. :D

attachicon.gif 20190803_105911.jpg

Coś wyjęte z zamrażarki, ozory?

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#28 witt

witt

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1909 postów

Napisano 03 sie 2019 - 12:21

Co to jest

 

Ja również jak Efffa, typuję na zamrożone ozory.


Użytkownik witt edytował ten post 03 sie 2019 - 12:23


#29 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • **VIP**
  • 2968 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 03 sie 2019 - 12:28

Grasica ?



#30 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7350 postów

Napisano 03 sie 2019 - 12:56

Szynka konserwowa polisz HAM

#31 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 03 sie 2019 - 13:10

Coś wyjęte z zamrażarki, ozory?

 

Ozorów bym nie mroził w mandolinie, ale blisko.  :D



#32 Efffa

Efffa

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 703 postów

Napisano 03 sie 2019 - 13:51

Coś wyjęte z zamrażarki, ozory?


Ozorów bym nie mroził w mandolinie, ale blisko. :D
Czyli to już po obróbce jest już... Aha... No to obstawiam: salcefiks ozorkowy, biały

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#33 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 03 sie 2019 - 14:00

:no:
Salcesony robię w naturalnych osłonkach. :)


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 03 sie 2019 - 14:03


#34 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5883 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 03 sie 2019 - 14:05

Ozory w galarecie z szynkowaru.



#35 Efffa

Efffa

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 703 postów

Napisano 03 sie 2019 - 14:08

Ozory w galarecie z szynkowaru.

Też tak myślałam, ale nie zauważyłam niczego klarownego. Ta konsystencja masy wiążącej mnie zmyliła. Kiedy poznamy Arku odp? Electro, jak rogale? Masz w planie?

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#36 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5883 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 03 sie 2019 - 14:14

@Efffa, nie dam rady upiec ,chyba ze jutro ,nieplanowane obowiazki i weekend nie tak jak planowany ,ale pisze sie na takie zabawy :)



#37 Efffa

Efffa

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 703 postów

Napisano 03 sie 2019 - 14:16

@Efffa, nie dam rady upiec ,chyba ze jutro ,nieplanowane obowiazki i weekend nie tak jak planowany ,ale pisze sie na takie zabawy :)

Pewnie, jak znajdziesz czas :) ale serdecznie zapraszamy, Arku Ciebie też :D

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#38 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 03 sie 2019 - 14:44

Ozory w galarecie z szynkowaru.

Blisko :D



#39 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5883 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 03 sie 2019 - 14:48

ozory prasowane w galarecie z praski do szynki ham :tongue:  :D



#40 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 03 sie 2019 - 15:04

ozory prasowane w galarecie z praski do szynki ham  

Można uznać , ale poprawna nazwa to "blok ozorkowy"  :clap:  :clap:

Reszta zdjęć w dziale z wędlinami podrobowymi.

 

 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych