Perszing37 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 25 Września 2017 Jako , że ostatnio przesiadłem się z wędzarni 10 kg na 60-80kg to i potrzeby się zmieniły. A gwóźdź do trumny dobiła wybuchająca strzykawka......obecnie nastrzyk to czysta przyjemność.....dziś 18 kg padliny się poszło peklować Igła 10 otworów bocznych i Kwazar 2-3 l..... [Dodano: 26 wrz 2017 - 00:04]Kończymy z robakami....ale jest akcent naszej pięknej blondyny.....Kalmary faszerowane mięsem mielonym z szynki...z różnymi dziwnymi przyprawami i ziołami. Grillowane a potem podduszone w sosie pomidorowym z czosnkiem....na górze mój parmezan 2 letni...pachnie obłędnie-ale czy dobre ???? się przekonamy jutro...... [Dodano: 26 wrz 2017 - 00:14]No i nie wytrzymałem. Spróbowałem poczwarkę....o dziwo mega dobre......kolejne dziwne żarcie wchodzi do MENU..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 26 Września 2017 Wygląda bardzo apetycznie!Podziwiam za pomaysly! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 26 Września 2017 Spróbowałem poczwarkę....o dziwo mega dobre......kolejne dziwne żarcie wchodzi do MENU..... Też to lubie - Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 26 Września 2017 Nadziej feta i spinakiem ..tez mega dobre Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 26 Września 2017 heheh next time bo już skończyłem z robalami teraz będzie wędzenie w sobotę. Znowu jakieś 40-50 kg wsadu........masakra W tym 16 kg ala Lisieckiej ale na polędwicy - bo tak nam zasmakowała Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 26 Września 2017 jakieś 40-50 kg wsadu no to na jakieś dwa tygodnie styknie Widać ,że jak większość z nas też jesteś trochę porąbany pozytywnie naturalnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 26 Września 2017 Co zrobić. To choroba. Nieuleczalna.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 26 Września 2017 Co zrobić. To choroba. Nieuleczalna.... Ja bym powiedziała inaczej- NAŁÓG Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 27 Września 2017 Dziś na poprawę humoru postanowiłem sobie odpalić 3 dłuższe projekty. 3 miesięczny kindziuk - dla mnie bajera. 5 tygodniowy ala bekon marynowany w peklo i syropie z granatów (bardzo ciekawy smaczek) - podwędzany ale nie parzony ani nie podpiekany. No i gouda z kminkiem - dojrzewana dłużej bez vacu niż w vacu. Smak super. No to dobry humor na wieczór jest po ostatnich 2 porażkach serowarskich..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-568805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 29 Września 2017 Projekt blat zakończony. Wyszedł mega. 1 mm blachy z kwasiaka. Dobrze, że się nie walnąłem w wymiarach bo byłaby niezła wtopa. Drogie to to. Przy okazji zakupiłem specjalne słody do wypieku - może wreszcie uda mi się odtworzyć w 100% chleb litewski z bakaliami..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-569114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 29 Września 2017 Wyszedł mega. 1 mm blachy z kwasiaka. Dobrze, że się nie walnąłem w wymiarach Będzie czysto łatwiej Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-569115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 30 Września 2017 Porobione. Z przygodami heheh Szynki, polędwice, indyki, boczki. Szkoda nam było kości z golonki to poszły do solanki i do wędzenia - na zupy. Ala lisiecka znowu na polędwicach - została ochrzczona EMERYCKA . 3 kg testowo zrobione z chilli. Reszta 15 kg po standardzie.... Poparzone, dopieczone.....chłodzi się........ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-569195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 30 Września 2017 No pięknie i widzę , że termometr działa Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-569228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 30 Września 2017 Widzę, że nie tylko wędlinki , ale i zdjęcia ..... robisz po mistrzowsku . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-569229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 30 Września 2017 A dziękuję szanownym Kolegom Termometry wszystkie działają oprócz tych kotłowych. Przy wędzeniu dobrze pokazują. Przy dopiekaniu przekłamują strasznie.Sterownik mi pokazuje 90 C a kotłowe 75 C. Dziwne. Kiedyś je wymienię. Ale nie ma dramatu bo zawsze odpalam sterownik i on mi dobrze wskazuje. Okazało się że po naprawie ten bezprzewodowy też dobrze wskazuje. Tak więc i tanie i drogie wskazują to samo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-569231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 7 Października 2017 A ja dziś piekę. Old Milwaukee Rye - 1,6 kg. Pierwszy raz na słodzie jęczmiennym ciemnym (płynnym). Oprócz niego cukier muscovado (ciemny), miód gryczany (ciemny) - zrobiły dobrą robotę - skórka bardzo ciemna, chrupka, mega aromatyczna.....Kminek też w punkt. Drugi chleb nie wygląda i jak się go kupuje na festynach to także się nie wyróżnia - Litewski z bakaliami. Mam nadzieję, że dzięki odpowiedniemu słodowi wreszcie mi wyjdzie w punkt. Nie mogę dziś kroić. Musi do jutra czekać. No to poczekamy.....w międzyczasie dostałem opieńki - to se 4 słoiczki machnąłem. Jutro za flaszkę mam mieć dwa duże wiaderka.. [Dodano: 07 paź 2017 - 23:36][Dodano: 07 paź 2017 - 23:39] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 7 Października 2017 Litewski z bakaliami Dobry jest ? ,Bo jeszcze w sklepach Litewskich go nie widziałem,czarny zytni i inne to tak ,w sumie za słodkie i za dużo kminku,ale jak kto lubi Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 7 Października 2017 Do tego nie idzie kminek. Ja przyznam szczerze, że jak kupuję to jem go samego. Albo z masłem. Tak dobry jest ten chleb że z niczym innym go nie jadam. Przypuszczam, że byłby dobry z wędlinami suszonymi lub dojrzewającymi. Kindziuk, sudżuk, wędliny włoskie.....ale cholernie drogi więc jak kupuję kawałek to go zjadamy z żoną bez niczego.......[Dodano: 07 paź 2017 - 23:45]Już widzę że go trochę za słabo przyjarałem. Za szybko dałem folię ALU na górę. Musi mieć ciemniejszą skórkę. Tak jak OLD M. Ale dojdę do wprawy. Najważniejsze by uzyskać ten niepowtarzalny smak. Wyczytałem, że za to jest odpowiedzialny ten słód palony. Jak otworzyłem paczkę to aromat mnie powalił - coś fantastycznego. Pierniki albo chleby żytnie na zakwasie - albo piernik staropolski dojrzewający - to będzie to Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 7 Października 2017 Z takiego chlebka można przyrzadzić pyszną przekaskę do piwa smażąc paseczki chleba na oleju . Po odsaczeniu nadmiaru tłuszczu można posypać czosnkiem lub maczać w majonezie z czosnkiem,lub w wersji na bogato posypać jeszcze tartym serem i do mikrofali do rozpuszczenia sera. Pychota Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 7 Października 2017 Z takiego chlebka można przyrzadzić pyszną przekaskę do piwa smażąc paseczki chleba na oleju . Po odsaczeniu nadmiaru tłuszczu można posypać czosnkiem lub maczać w majonezie z czosnkiem,lub w wersji na bogato posypać jeszcze tartym serem i do mikrofali do rozpuszczenia sera. Pychota No popatrz....nie wpadłbym kalorycznie ale brzmi bardzo smacznie.....trza poczynić będzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 7 Października 2017 Nie musi być kalorycznie. Typowa ich przekaska to paseczki[paluszki] chleba opieczone na tłuszczu [odsaczone ] . Posypują to czosnkiem . Nie próbowałam opiekać razem z czosnkiem ,bo gorzknieje.W wersji faktycznie kalorycznej można zrobić taki dip-majonez ,czosnek i starty ser . Polewamy nim przypieczony chlebek ,mieszamy i na chwilę do piekarnika.Do tego piwo koniecznie Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 7 Października 2017 No jasne że piwo. I to koniecznie swoje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 7 Października 2017 ŁAŁ...Ja jakoś ostatnio nie mam weny ,ale jak się uporam z przetworami [zostały mi jeszcze buraki] to może coś" przybrowarze..." Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 7 Października 2017 No jasne że piwo. I to koniecznie swoj Jak dla mnie to mało,chyba że masz więcej Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 7 Października 2017 W każdej chwili można nastawić 23 l warke... Co daje 46 piwek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/14/#findComment-570342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.