Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie to towar od naszego kolegi Qba69 który ma 1000ce pseudonimow..... I wie czemu.... :) ja nie wnikam tylko parówki jem

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

  • Odpowiedzi 860
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No i widze, ze ziele w torbie tez dostales  :tongue:  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Aniu, to nasza ekologiczna przyprawa, z grządek bez oprysków i sztucznych nawozów :) Kawałki warzyw i ziół suszone na świeżym powietrzu.

Ty sie Qba nie tlumacz co to za ziolo :tongue:  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Dzień bez postu to dzień stracony. Krakowskie precelki parzone-zaparzane-czy jak ktoś tam chce :)

Całkiem fajne. Z ziarnami chia oraz czarnym sezamem.

 

post-67697-0-40789500-1515741835_thumb.jpgpost-67697-0-46292400-1515741836_thumb.jpgpost-67697-0-12669800-1515741837_thumb.jpgpost-67697-0-70227800-1515741837_thumb.jpgpost-67697-0-26706500-1515741838_thumb.jpg

 

 

Krakowskie precelki parzone-zaparzane-czy jak ktoś tam chce

 

Tomek, czyli ciasto parzone. ?? 

Podaj przepis proszę  :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Oj     czy ja wiem ?ciasto parzone to takie na eclery 

a to raczej jak na zydoski bajgiel 

Parzy się przed pieczeniem w wodzie z sodą i cukrem. Po 20s na stronę.

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

 

 

Tomek, czyli ciasto parzone. ??  Podaj przepis proszę   
 

 

 HAlusia,RAdek dawal przepis na takie obwazanki . HAnia robila. Popatrz u RAdka w temacie

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

no dokladnie , tak jak prezle

latwiejsze sa tureckie simit

Edytowane przez electra

No to na pewno. Ale melase trzeba mieć a nie każdy wie co to :)

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

do simit to nie calkiem melasa to Pekmez skoncentrowany sok z winogron i ktory redukuje sie do gestego syropu co wyglada jak melasa

Melasa z winogron. Oryginalny produkt turecki. Mam :) made in Turkey

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

[Dodano: 12 sty 2018 - 21:12]

Kolejny produkt Qbusia... Nawet on nie wie co to. Wciskal mi kit że to z drobiem. Ni uja patrząc na przekrój. Ale pycha. Pachnie swojsko. Nie przewędzona. Nie za tłusta. Niby robiona z łapy.... Ja wolę gramy ale jak ktoś ma doświadczenie to nawet z łopaty może walić :) opienki kocham. Pycha... Nieco mniej cukru i ideał32b714875f04189fd29cc712d01800d3.jpg6dc433dd205cf03a418937793080e0d6.jpg73e4feca344ced10e23a864dea630fb7.jpg6bc4e14c5bd5ed7b580855bde572ac43.jpg

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Wreszcie miałem czas jakieś normalne zdjęcia zrobić :)

Lecę na darach dla powodzian.....ale jak smacznie. Kasztanka z cebulkami dwiema (białą i fioletową) i z najlepszą pod słońcem kapustą kiszoną mojej MAMULI:) Qba69 całkiem całkiem :) lekko niedosolona ale to in plus bo można doprawić. Przesolona to niewątpliwy MINUS:) ale się najadłem :)
 
 

post-67697-0-72270300-1515871113_thumb.jpgpost-67697-0-53840500-1515871114_thumb.jpgpost-67697-0-29351000-1515871115_thumb.jpg

 

 

Lecę na darach dla powodzian
też bym poleciał ;)  - może popłynął - mam ponton 7 osobowy  :facepalm:  a wyroby Pawła vel Qby  :yes:  :frantics: 

Muskie - to ryba 🙃

Tak. Ale miałem mega nie fajne przygody dziś. Jutro zobaczymy czy cokolwiek się udało

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Oj przygody były.......ale od początku: przekładkę redukcyjną do kibelka wreszcie zrobiłem. Izolowana. Redukuję 3 poziomy do 2 albo do 1. Przy okazji pstrągi z piekarnika faszerowane pieczarkami i koperkiem. A potem zabawa z parówkami. Wyszły pyszne - przepis Sebastian Pustelnik. Chłopak mówił żebym nie robił w celofanie bo mnie szlag trafi.....miał rację ale nie miałem baranich.........nigdy więcej......i eksperymentalna kiełbasa z bardzo dziwnego przepisu - z rybki.......farsz bardzo fajny zwarty (bułka, mleko, śmietana 20%, masło, bułka tarta, ryba, gałka, sól). Jako, że miałem przeprawy z prądem to nie spróbowałem nawet.......wywaliłem korki w całej chacie i nie mogłem znaleźć klucza do skrzynki osiedlowej.......masakra.......

 

post-67697-0-17338400-1516616629_thumb.jpgpost-67697-0-27618700-1516616630_thumb.jpgpost-67697-0-22388000-1516616631_thumb.jpgpost-67697-0-44464100-1516616632_thumb.jpgpost-67697-0-64434400-1516616633_thumb.jpgpost-67697-0-65505600-1516616634_thumb.jpgpost-67697-0-46834300-1516616635_thumb.jpgpost-67697-0-32245700-1516616636_thumb.jpgpost-67697-0-19306500-1516616637_thumb.jpgpost-67697-0-17922200-1516616638_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.