sebarod Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #801 Opublikowano 7 Czerwca 2018 ...ale ja uwielbiam stosować dojrzewająca do takich wynalazków. Ale ja też tylko nie katuję ich pod grzałkami a nakładam na gotowy "produkt" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-599629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #802 Opublikowano 8 Czerwca 2018 smaki wtedy nie przejdą .... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-599685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #803 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Dziś trafiłem na wkładkę z JALAPENO - oj znacznie lepsze niż z pieczarkami. Miało tego pazura. A do tego fasolka szparagowa z ogródka znajomków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-599706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #804 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Żyje żyje - widzę, że nikt nie zatęsknił Wczoraj jak zwykle za dużo naraz i jeszcze wizytacja z USA Dwa sery wysoko dogrzewane z 50 litrów mleka (jeden bez dodatków a drugi z kozieradką która daje smaki orzechowe). Jeden korycin z 20l mleka. Oraz po raz pierwszy 11 kg kaszanki. Razem z Wojciech Błaszków i Aneta Policha. Przy okazji Aneta się załapała na 4 miesięczny serek, małą degustację i mieszanie w garach.Odnośnie kaszanki: po parzeniu wydawało się, że jest za mało słona (18g/kg). Ale dziś już wszystko w punkt. Dwa błędy: bałem się, że będzie pękać i nadziewałem dość luźno - spokojnie można mocniej. Drugi błąd to za krótkie parzenie - pierwsza partia 30 min a druga 40 min. Druga fajna , bardziej zwarta. Ale ogólnie wyrób dość łatwy i bardzo szybki w wykonaniu. 1:10 przy hemoglobinie było za mało i dosypywałem z łapy susz aż mi się zaczął kolor podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-599966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #805 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Dziś mniej kulinarnie ale dalej w temacie. Całą zimę i wiosnę się nie mogłem zebrać. Wreszcie zamontowałem blachy i wędzarnia mi się nie zjara. Dodałem jedną niezależną grzałkę i teraz mamy sumarycznie 3kW (druga grzałka między dwoma deflektorami) - mogę grzać albo jedną albo drugą albo dwoma na raz. Grzałka dodatkowa zamontowana przed wentylatorem aby ładnie rozpraszało ciepło. Mamy też przekładkę - redukcję poziomów aby wędzić w zimie na lenia przy "mniejszej kubaturze". Spód z kwasiaka -czyści się świetnie. Boki - zwykła blaszka która z czasem sczernieje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #806 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #807 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Dziś mniej kulinarnie ale dalej w temacie. Czowiek - orkiestra Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #808 Opublikowano 15 Czerwca 2018 A dziękuję został mi jeszcze do zrobienia blat po prawo. I nie wiem z czego......albo "płyta nagrobna" albo decha dębowa klejona. Albo nie wiem co.macie jakiś pomysł ? z tym że tam będzie stał taboret gazowy i odbywać się będzie parzenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #809 Opublikowano 15 Czerwca 2018 albo "płyta nagrobna" albo decha dębowa klejona. Najlepiej będzie harmonizować z całością dąb.J. płyta kamienna to wyłącznie matowa i ciemna.Ja bym zrobiła płytę z betonu szczotkowanego płukanego, na bazie żwirku o kolorze brązowo-ceglanym.Wtedy będzie grało zarówno z drewnem komory jak i cegłą paleniska. Mogę Ci podać technologię - jeżeli będziesz zainteresowany - kiedyś robiłam osobiście gzymsy na dach naszego domu.Jednak powierzchnia tak robionej płyty nie jest gładka i czyści się ją wyłacznie metodą zamiatania. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #810 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Pasuje mi. Brzmi ciekawie. Poproszę o technologię.Na pewno będzie trwałe. Na pewno będzie można na tym smalić - bo też chcę w WOK smażyć na taborecie więc temperatury wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #811 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Dziś wpadła do mojej córki koleżanka...żona wymyśliła, że oglądniemy wspólnie Master Cheff Junior. No i wszystkich od razu po odcinku "włoskim" wzięło na gotowanie. Kuchnia zaroiła się od Kucharzy małych i tych dużych. A córka powiedziała - TATA ja chcę pizzę bez sera. No to musiałem podołać i w 1,5 godziny całkiem niezłą pizzę skręciłem. Sebastian Pustelnik kindziuk robi ZAJE BISTĄ robotę ...... w ogóle mi go nie szkoda do pizzy......Mozarelli nigdzie nie było więc wziąłem jakiś tam Tylżycki - nie ma źle ale dupy nie urywa. Za to ciasto niezłe - ale to także zasługa pieczenia na płycie żeliwnej w 300C...... Dziewczyny dziergały zamek księżniczki i fajnie im to wychodziło....Żona jeszcze ostatniego słowa na dziś nie powiedziała - STAY TUNED .......... [Dodano: 17 cze 2018 - 17:51]A wczoraj czyszczenie lodówki. Śledzie w pomidorach - sterylizowane w szybkowarze. Rosół z kociołka warzony z 6h. Zaginiona szynka z zamrażarki - parzona po rozmrożeniu. I omlet z resztek - z dodatkiem mojego ostatniego sera. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #812 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Wprawiaj wprawiaj młode pokolenie kgoś musi zdolności odziedziczyć! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #813 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Rodzina MENCÓW jeszcze nie powiedziała ostatniego zdania....teraz będzie HIT. Tydzień temu została nam z produkcji serów fajna serwatka o zapachu orzechów (dzięki kozieradce). To machnąłem prawie kg ricotty. Poszła do zamrożenia i dziś nastała na nią pora. Zarąbista tarta z musem truskawkowym. Oj to jest HIT mówię wam - żona się postarali. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #814 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zmniejszenie kubatury -dobry pomysł aby prądu stykło. No to po modernizacji straż może udać się na urlop Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-600413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #815 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Za dużo za dużo za dużo......nie zmieściliśmy na 1 rozdanie....i dlatego dopiero teraz kończę dopiekać......dziś jakoś pod górkę....ale pracowało się jak zwykle fajnie... polędwice, indyki, boczki, 1 szynka na zamówienie, kurczak 7UP wg sebarod, 26 kg Krasieckiej, 5 kg Indyczej inspirowanej Filip Filipon...... i tak sobie mija czwarteczek.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #816 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Małe co nieco po ponad 2h podpiekania. Teraz 3-4 dni podsuszania i będzie ogień. Te ciemne to INDYKOWA - powinna być parzona ale nie miałem ani siły ani weny. Zobaczymy czy nie będzie za sucha..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #817 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #818 Opublikowano 29 Czerwca 2018 INDYCZA miało być ale zawsze byłem cienki z PL wolałem przedmioty ścisłe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #819 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Ładna sterta kiełby ,z głodu nie zginiesz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #820 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Teraz 3-4 dni podsuszania i będzie ogień. Aleś tego naprodukował....szacun!Dasz skosztować? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #821 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Ano nie zginę moi znajomi też zostało mi ino 5 szt Krasieckiej i 2 szt. Indyczej jutro dojrzewalnie trza odpalić na stopniowe podsuszanie..wrócę z wakacji i będzie gotowa czy też gotowe... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #822 Opublikowano 2 Lipca 2018 Biała w zalewie Kiełbasę potnij na mniejsze kawałki i podsmaż na patelni z dodatkiem spr oszkowanej papryki i ulubionych ziół. Mam pytanie. Podsmażamy kiełbasę już sparzoną czy surową? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #823 Opublikowano 2 Lipca 2018 Lepiej surową. Ale powiem szczerze, że biała w zalewie nie powala. Wolę parówki z zalewy. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #824 Opublikowano 2 Lipca 2018 Pięknie Ci to poszło, bardzo ładne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #825 Opublikowano 2 Lipca 2018 Wolę parówki z zalewy. Czyli mówisz, żeby do tej zalewy włożyć parówki? Czy masz jakąś inną zalewę? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/33/#findComment-601665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.