Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby Woytasa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
175 odpowiedzi w tym temacie

#161 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2363 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 22 kwi 2019 - 09:14

Piękne wyroby :clap:. Wyglądają niezwykle apetycznie i pewnie takie są  :thumbsup:



#162 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2247 postów

Napisano 22 kwi 2019 - 11:47

:) Wojtas, świetny wykon, zwędzone kunsztownie to i smak gwarantowany :D

#163 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 980 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 22 kwi 2019 - 15:48

Zawsze robisz polędwice z warkoczem?

Przeważnie, zupełnie nie przeszkadza mi on.

Dziękuję Wam za miłe słowa. 



#164 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11050 postów

Napisano 22 kwi 2019 - 15:53

Przeważnie, zupełnie nie przeszkadza mi on.

  Mnie też , ale jak robię łososiową to wykrawam. :)


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 22 kwi 2019 - 15:53


#165 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 980 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 22 kwi 2019 - 17:51

 

Przeważnie, zupełnie nie przeszkadza mi on.

  Mnie też , ale jak robię łososiową to wykrawam. :)

 

Zgadza się, ale tego wymaga receptura. Tak samo należy potraktować mizdrę.



#166 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6469 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 22 kwi 2019 - 18:59

Wędzonki na te Święta to polędwica, i boczek rolowany.

 

Wyroby cudnej urody. Przy takim świątecznym stole, chętnie bym usiadła  :clap:



#167 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 980 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 30 kwi 2019 - 10:21

 

Wędzonki na te Święta to polędwica, i boczek rolowany.

 

Wyroby cudnej urody. Przy takim świątecznym stole, chętnie bym usiadła  :clap:

 

A ja bym chętnie ugościł.  :D  

dzięki za miłe slowa.



#168 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 980 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 20 cze 2019 - 19:15

Dawno nic nie dymiłem. Naszła nie ochota na polędwicę. Wędzona trzy razy po 5h w temp 55-65 st. Drewno olcha jabłoń, w trzecim dniu jałowiec olcha z przewagą pierwszego. Nie jsst to typowa surowo wędzona polędwica, ale nie jest "ścięta" i ma fajny aromat dymu.

Załączony plik  DSC_01771 (Copy).jpg   69,97 KB   7 Ilość pobrań

Przy okazji zrobiłem kolejny raz kiełbase podsuszaną wg. Kostka bo nam bardzo smakuje.

Załączony plik  DSC_0180 (Copy).jpg   80,76 KB   7 Ilość pobrań


Użytkownik Woytas edytował ten post 20 cze 2019 - 19:19


#169 gruby7074

gruby7074

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 555 postów
  • MiejscowośćKrośniewice

Napisano 21 cze 2019 - 10:46

Smakowite wyroby :),jak przygotowujesz polędwice do wędzenia?



#170 Mlex

Mlex

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 70 postów
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 21 cze 2019 - 12:54

Bardzo apetyczne wyroby

Wysłane przy użyciu Tapatalka

#171 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 980 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 21 cze 2019 - 19:50

Smakowite wyroby :),jak przygotowujesz polędwice do wędzenia?

Peklowanie na mokro w 8% solance

 

Bardzo apetyczne wyroby

 

Dzięki.



#172 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 980 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 29 cze 2019 - 19:27

Trochę słodkości dla ochłody z własnych truskawek i borówek.  :D

Załączony plik  IMG_20190629_200044 (Copy).jpg   67,25 KB   11 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20190629_200224 (Copy).jpg   49,74 KB   10 Ilość pobrań

 



#173 Mlex

Mlex

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 70 postów
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 29 cze 2019 - 20:42

Piękna kompozycja i na pewno równie smaczna..

Wysłane przy użyciu Tapatalka

#174 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 980 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 28 lip 2019 - 18:31

Pyknąłem trochę boczku dla siebie na zapas i Szynkowej dla rodzinki. Kiełbasę oddałem i zapomniałem zrobić zdjęcia. 

Załączony plik  DSC_0187 (Copy).jpg   57,05 KB   6 Ilość pobrań Załączony plik  DSC_0189 (Copy).jpg   47,72 KB   8 Ilość pobrań

 

Jakoś trzeba sobie wędzenie umilić to na grillu zrobiony "działkowy kebab" 

Załączony plik  IMG_20190720_141500 (Copy).jpg   71,74 KB   8 Ilość pobrań



#175 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 980 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano wczoraj, 19:43

Czas przetworów. Oprócz ogórków pod różnymi postaciami i przecierów z pomidorów trzeba zająć się paprykami chilli. W 95% jalapeno plus lekko ostre z nasion od kumpla. 

Załączony plik  IMG_20190823_183437_BURST001_COVER (Copy).jpg   53,25 KB   5 Ilość pobrań

Skład

Papryczki, cebula, czosnek, pomidory, ocet, sól i cukier.

Załączony plik  IMG_20190823_192432 (Copy).jpg   51,19 KB   4 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20190823_195658 (Copy).jpg   75,68 KB   5 Ilość pobrań

Na koniec blendowanie, ja mam takie cudo i jestem bardzo zadowolony, i pasteryzacja.

Załączony plik  IMG_20190823_195952 (Copy).jpg   47,87 KB   4 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20190823_201816 (Copy).jpg   65,11 KB   4 Ilość pobrań


Użytkownik Woytas edytował ten post wczoraj, 19:43


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#176 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1253 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano dziś, 07:58

Teraz trzeba się narobić przy przetworach ,ale w zimie fajnie się wyciąga z piwniczki.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych