abratek Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 :thumbsup: Beiot, jeśli można to mała uwaga dotycząca kurczaczków :wink: 1 - ładniej i lepiej jest umieszczać sznurki odwrotnie: nie przechodzi przez pierś oraz rozszerza nieco skrzydła 2 - wycięcie szyi powoduje lepszy ruch dymu wewnątrz tuszki Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-107930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ostatnie sztuki świąteczne uwędzone :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-107968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ostatnie sztuki świąteczne uwędzone :grin:No to teraz do stołu :thumbsup: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-107970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anik Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 No to i ja tez sie pochwale: Cytuj Pozdrawiam,anik Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-107974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Moje ostatnie świąteczne wyroby. Dzisiaj wędzone :lol: Kaszanka troszkę białej :smile: Salcesonik też wyszedł ekstra, tylko nie wiele zostało do sfotografowania Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-107980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 No to i ja tez sie pochwale: Tak właśnie dzisiaj myślałem , jak udały się świąteczne baranki z sera . Już sie wszystko wyjaśniło . :smile: Piękne wyroby . :clap: Moje ostatnie świąteczne wyroby. Dzisiaj wędzone :lol: Czyli jutrzejsze śniadanko przy własnych wyrobach . To jest to :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-107986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Czyli jutrzejsze śniadanko przy własnych wyrobach . To jest to :clap: Pozdrawiam Tak !!! do tego własny ser i domowe wypieki o wódeczce własnej nie wspominając :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-107988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iretaci Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam, to i ja chcę pokazać przy czym zasiądziemy przy Wielkanocnym stole. To część moich wędzonek: Te pisanki wykonał mój kolega Roman. W przyszłym roku będą zrobione przeze mnie: Wesołych Świąt! iretaci :-{)> Cytuj Ludzi coraz więcej a człowieka coraz mniej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-107989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 abratek, dzięki za podpowiedź. Jak zakładałem tak jak mówisz to im skrzydła wyrywało dlatego założyłem odwrotnie. Może jeszcze nie ostygły za bardzo po parzeniu? WOW ale smaczne święta będą. Tyle u wszystkich pięknych wyrobów. zibi187, anik, roj61 :thumbsup: :clap: i o to właśnie chodzi smacznie i zdrowo świętować. iretaci, No no. Ładna część. A to jeszcze moje gorące foty. Dopiero co wyjęte z wędzarni. boczki, pierś z indyka, wędzonka duńska: i szynka parzona w warzywach: przekroje będą jutro. Zdrowych i smacznych świat. :clap: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-108002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Witam Moje wędzonki w przekroju : szyneczka , baleron , boczek , polędwica . Nie jest to kolejność na fotkach . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-108029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 wędzonka duńskaJaka duńska, w Polsce robiona, przez Polaków zjedzona znaczy jest Polska :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-108035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam serdecznie w tym końcowym czasie świętowania , niestety jak to zawsze bywa święta , święta i po świętach . Pozostają jednak wspomnienia i fotografie. Chciałbym pokazać Wam moje wyroby To kiełbasy Krakowska sucha, Świąteczna, Lisiecka Baleron, szynka i schab Szynka biała to alternatywa dla tych co mogą tylko o dymieniu wędlin na razie pomarzyć. Cieszyła się największym powodzeniem na stole w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-108083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iretaci Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam, tak wędzonki plus schab a la wędlina parmeńska wyglądały na Wielkanocnym stole (niedziela i poniedziałek). Pozdrawiam iretaci :-{)> Cytuj Ludzi coraz więcej a człowieka coraz mniej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-108114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 piersi indyka, szynki, boczki, polędwice łososiowe jak widać na załączonym obrazku - kiełbasa biała kiełbasa Dziadka, troszkę lisieckiej i kiełbasa szynkowa Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Fajna ta biała...Czy to Twój przepis czy kombinowany ? pozdro :tongue: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Biała ze strony głównej z roku 195...któregoś , nie pamiętam , z tym że w składzie jest szynka , łopatka, podgardle i III kl z golonki. Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 piersi indyka, szynki, boczki, polędwice łososiowePiotrusiu, Twoje wyroby extra :clap: u nas na szybko szyneczki z łopatki i boczki golonka i szynka prasowana się chłodzi Wesołych świąt :grin: PS Wszystko bierzemy do Polski, bo niby w kraju brakuje :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 moje świąteczne wyroby Piotrusiu ale się nadreptałeś :grin: Twoje wyroby są przecudnej urody i na pewno tak smakują :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Prace skończone .Czekam na święta. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Halinko , przecudnej urody to moje wędzonki nie są , właśnie przeszedłem z wędzenia w beczce na wędzarnie skrzyniową i muszę się na nowo uczyć .Na razie próbuję boczki -jak ja lubię boczek :thumbsup: Kiełbasa szynkowa dopiero będzie parzona , część wyrobów już rozdana.Darku , smakowicie te twoje wyroby wyglądają , a ta goloneczka to "mistrzostwo świata" Wesołych Świąt. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Darku , smakowicie te twoje wyroby wyglądają , a ta goloneczka to "mistrzostwo świata"Dzięki :blush: Twoje wyroby kol. Pepe... to jest mistrzostwo świata, wiem bo degustowałem je . Do golonka dołączyła szynka prasowana z łopatki Pozdrawiam świątecznie Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zasznurowane w piątek : W sobotę uwędzone :grin: Jeszcze jutro biała kiełbaska i .. Święta :lol: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Pieknie zasznurowane te wędzonki ja idę na łatwiznę wkładam do siatki.Ja wczoraj wędziłem podobne ilości plus 9 kg. kiełbasy.Pierszy raz jedną szynkę na spróbę wędziłem a pózniej podpiekałem do osiągnięcia odpowiedniej temeratury w środku, wydaje mi się lepsza bardziej pachnie dymem, nastepnym razem chba więcej tylko uwędzę bez parzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-157744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 My wciąż wędzarni nie mamy i tak gościnnie wędzimy ale i tak myślę nieźle mi się Jaco spisał: [/url] Schab ze śliwką pieczony, moje dzieło Reszta Jaco. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-158176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 My wciąż wędzarni nie mamy i tak gościnnie wędzimy ale i tak myślę nieźle mi się Jaco spisał: madlinko Prześliczne wędzonki . Ja polędwicę pieczoną ze śliwkami wędzonymi też czasami robię . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/7/#findComment-158187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.