qba-69 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 11 Listopada 2017 trochę przesadziłem Co Ty chłopie chcesz od tych wędzonek? Sam osobiście lubię takie konkretnie uwędzone, a nie tylko przestraszone dymem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Glisno Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 11 Listopada 2017 Cieszę się że nie pokonałem Zbója Madeja .Sąsiadka swoje wyroby włożyła w pończochy i kazała je wędzić cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 11 Listopada 2017 Super uwędzone, a nie okadzone. Sąsiadka też zadowolona? (bo chyba wyjąłeś z tej pończochy? ) Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 11 Listopada 2017 Muski pisał wędzimy na kolor nie na czas , niestety trochę przesadziłem w wędzarni wyglądały jaśniejsze . Jak dla mnie ok. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 11 Listopada 2017 Ładnie powędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Glisno Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 11 Listopada 2017 Bardzo się cieszę opiniami i za nie dziękuję lecz do waszych wędzonek jeszcze mi wiele brakuje .W smaku wyszło super. Sąsiadki pończochy wędziłem 8h wyszły ciemniejsze, mówiła że jej ojciec wędzi cały dzień i są jeszcze ciemniejsze, no to chyba już czarne.Twierdzi też że nie parzy gdyby powiedziała mi wcześniej to bym je spróbował podpiec. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 11 Listopada 2017 Wędzi cały dzień i przy okazji piecze , a że w pończosze to już wiadomo jaka technologia dymienia. Nieocieknięte , nieosuszone i wędzone mokrym drewnem Tak też bywa Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Glisno Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 12 Listopada 2017 Sąsiadka zawsze pekluje na sucho ,dała mi kawałek szynki do spróbowania musiałem ją sparzyć bo mi nie smakowała. Moje szyneczki są soczyste i super w smaku.jestem bardzo zadowolony nie liczyłem na taki efekt połowę już nie ma, mam dobrych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 12 Listopada 2017 szyneczki są soczyste i super w smaku.jestem bardzo zadowolony nie liczyłem na taki efekt Staramy się zawsze pomóc - ale czy pytający posłucha- poczyta czy też wie lepiej jak sąsiadka -to już dalszy aspekt. Mam nadzieję, że wkrótce i Ty będziesz się dzielił wiedzą i doświadczeniem - Uśmiechu Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Glisno Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 12 Listopada 2017 Gdybym nie posłuchał waszych rad na pewno bym teraz żałował i przerabiał wędzarnie . Od co mądrzejszych znajomych słyszałem ;nie słuchaj tego co piszą w internecie w większości to same bzdury , zaufałem wam i jestem mega zadowolony nigdy nie jadłem tak smacznych wędlin sąsiedzi to potwierdzają i nie wierzą że nigdy nie wędziłem .Teraz pora na kiełbaski ,będę szukał prostego przepisu z wiarą że na pewno się uda .Jeszcze raz wszystkim dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 12 Listopada 2017 nie słuchaj tego co piszą w internecie Jesteśmy forum tematycznym i od lat staramy się utrzymywać dobry poziom merytoryczny.Cieszymy się, że to doceniasz i z sukcesem robisz to, co robisz.Kiełbasy na pewno opanujesz; jeżeli za pierwszym razem nie na 100% to i tak będą lepsze i zdrowsze od sklepowych.A jaka satysfakcja ... Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-575231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Glisno Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 20 Maja 2018 Witam po długiej przerwie [praca w delegacji ].Kupiłem mięso na kiełbasę,jaką poradzicie mi zrobić na początek . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-598377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 20 Maja 2018 Ladne wedzonki jak na pierwszy raz :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-598379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 20 Maja 2018 Kupiłem mięso na kiełbasę,jaką poradzicie mi zrobić na początekTaką , na jaką kupiłeś mięso .Każda kiełbasa ma inny skład mięsa . Najpierw zakładamy co chcemy zrobić , potem kupujemy co trzeba. Możesz oczywiście zrobić autorską kiełbasę z tego co masz - Będzie to kiełbasa Irka Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-598381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Glisno Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 20 Maja 2018 Kupiłem wołowinę 1kg karkówkę 2,5kg łopatkę 2kg boczek0,5kg,mam dwa psy łakomczuchy nawet kiełbasa mojego autorstwa się nie zmarnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-598390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 20 Maja 2018 Kupiłem wołowinę 1kg karkówkę 2,5kg łopatkę 2kg boczek0,5kg Będzie twarda pyta, ale pieski dadzą radę . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14255-moja-pierwsza-w%C4%99dzarnia/page/5/#findComment-598391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.