@halusia@ Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Pierś z indyka w wersji lajt To co lubię Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-648513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko36 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-648514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Porwałem się na półgęski. Wyszło tak: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Wygląda super opiszesz jak robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Wyszło tak A jak oceniasz teksturę? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Porwałem się na półgęski. Wyszło tak: Moim zdaniem z wyglądu pięknie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Wygląda super opiszesz jak robiłeś?3 piersi z gęsi oddzieliłem od kości nienaruszając skóry. Nadmiar skóry odciąłem (poszło na smalec) Piersi zapeklowałem w solance 8% (70/30 peklosól/sól) 8 dni.Przyprawy na 1kg:- 1 ząbek czosnku- 3 ziarna jałowca- 2g ziela angielskiego mielonego- 2g kolendry- 2g tymianku- 2g pieprz czarny ziarna- 1g cynamon- 1 goździkZalewa oczywiście zagotowana, a po lekkim przestudzeniu dodałem peklosól i sólPo 8 dniach peklowania wyjąłem z zalewy i po ocieknięciu zawinąłem w folię celulozową i włożyłem w siatkę. Osuszanie 35-40 C, wędzenie w temp. 40 C, olcha-buk-grusza. Parzenie 75 C do 62 C w środku. Ten na zdjęciu jest po rozmrożeniu, wcześniej nie miałem czau na fotki. A jak oceniasz teksturę? Nie mam bladego pojęcia, proszę o opinię.[Dodano: 18 gru 2019 - 20:51] Moim zdaniem z wyglądu pięknie Dziękuję. Mięso w środku kruche i miękkie, ale skóra troszkę twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 18 Grudnia 2019 jak oceniasz teksturę? Mięso w środku kruche i miękkie, ale skóra troszkę twarda. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Aha, to już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Gąska super! Chętnie bym się do niej dobrał! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Wygląda super opiszesz jak robiłeś?3 piersi z gęsi oddzieliłem od kości nienaruszając skóry. Nadmiar skóry odciąłem (poszło na smalec) Piersi zapeklowałem w solance 8% (70/30 peklosól/sól) 8 dni.Przyprawy na 1kg:- 1 ząbek czosnku- 3 ziarna jałowca- 2g ziela angielskiego mielonego- 2g kolendry- 2g tymianku- 2g pieprz czarny ziarna- 1g cynamon- 1 goździkZalewa oczywiście zagotowana, a po lekkim przestudzeniu dodałem peklosól i sólPo 8 dniach peklowania wyjąłem z zalewy i po ocieknięciu zawinąłem w folię celulozową i włożyłem w siatkę. Osuszanie 35-40 C, wędzenie w temp. 40 C, olcha-buk-grusza. Parzenie 75 C do 62 C w środku. Ten na zdjęciu jest po rozmrożeniu, wcześniej nie miałem czau na fotki. Dziękuję Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-652177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.