Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 2 tygodnie później...

 

 

Wyszło tak

A jak oceniasz teksturę? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650355
Udostępnij na innych stronach

 

 

Porwałem się na półgęski. Wyszło tak:

 

 

Moim zdaniem z wyglądu pięknie :thumbsup::clap:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650356
Udostępnij na innych stronach

Wygląda super :clap: opiszesz jak robiłeś?

3 piersi z gęsi oddzieliłem od kości nienaruszając skóry. Nadmiar skóry odciąłem (poszło na smalec) Piersi zapeklowałem w solance 8% (70/30 peklosól/sól) 8 dni.

Przyprawy na 1kg:

- 1 ząbek czosnku

- 3 ziarna jałowca

- 2g ziela angielskiego mielonego

- 2g kolendry

- 2g tymianku

- 2g pieprz czarny ziarna

- 1g cynamon

- 1 goździk

Zalewa oczywiście zagotowana, a po lekkim przestudzeniu dodałem peklosól i sól

Po 8 dniach peklowania wyjąłem z zalewy i po ocieknięciu zawinąłem w folię celulozową i włożyłem w siatkę. Osuszanie 35-40 C, wędzenie w temp. 40 C, olcha-buk-grusza. Parzenie 75 C do 62 C w środku. Ten na zdjęciu jest po rozmrożeniu, wcześniej nie miałem czau na fotki.

 

 

 

A jak oceniasz teksturę? 
 

Nie mam bladego pojęcia, proszę o opinię.

[Dodano: 18 gru 2019 - 20:51]

 

 

Moim zdaniem z wyglądu pięknie
 

 

Dziękuję. Mięso w środku kruche i miękkie, ale skóra troszkę twarda.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650381
Udostępnij na innych stronach

 

 

jak oceniasz teksturę? 

 

 

Mięso w środku kruche i miękkie, ale skóra troszkę twarda.
 

:thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-650389
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wygląda super :clap: opiszesz jak robiłeś?

3 piersi z gęsi oddzieliłem od kości nienaruszając skóry. Nadmiar skóry odciąłem (poszło na smalec) Piersi zapeklowałem w solance 8% (70/30 peklosól/sól) 8 dni.

Przyprawy na 1kg:

- 1 ząbek czosnku

- 3 ziarna jałowca

- 2g ziela angielskiego mielonego

- 2g kolendry

- 2g tymianku

- 2g pieprz czarny ziarna

- 1g cynamon

- 1 goździk

Zalewa oczywiście zagotowana, a po lekkim przestudzeniu dodałem peklosól i sól

Po 8 dniach peklowania wyjąłem z zalewy i po ocieknięciu zawinąłem w folię celulozową i włożyłem w siatkę. Osuszanie 35-40 C, wędzenie w temp. 40 C, olcha-buk-grusza. Parzenie 75 C do 62 C w środku. Ten na zdjęciu jest po rozmrożeniu, wcześniej nie miałem czau na fotki.

 

Dziękuję :)

Edytowane przez Kamil_1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14338-moje-wyroby-rarytasik/page/6/#findComment-652177
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.