piksiak Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Września 2017 Ja mielę suszone warzywa w maszynce do mięsa. W zależności co mielę - np. marchew pietruszka (korzeń) - 10, cebula, por - 5, lubczyk, natka pietruszki, - 2,5. Robię to bardzo powoli bo sprzęgło w zelmerku strzela jak się więcej wrzuci Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 4 Września 2017 Aniu raczej dodam swoje smaki. Planuję jeszcze dodać pietruszkę, pora, selera i lubczyk. Proponuje dodac odrobine pietruszki zielonej suszonej, ale tej zwyklej ( nie tej pokreconej). Daj dodatek zieleni do mieszanki i smak rowniez podnosi. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 5 Września 2017 Aniu, zieloną pietruszkę mam posiekaną i zamrożoną, dodaję ją oddzielnie. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Września 2017 Nie powinno się najpierw odpowiednio zmielić, a dopiero potem suszyć warzyw? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 5 Września 2017 Jak zmielisz świeże to będziesz miał BŁOTO. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Września 2017 Tak sobie mysle, zeby soli bez posrednio nie dodawac do suszu..Lepiej ja rozpuscic w letniej wodzie, dodac do rozpylacza i powstala mgielka zraszac susz.Susz na pewno wsiaknie sol i zamknie ja w sobie a ta nie bedzie sie przemieszczala jak sol w stanie sypkim.. Tak mysle tylko.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Września 2017 Ciąg dalszy produkcji. Dzisiaj suszymy seler, pietruszkę i lubczyk. Jutro cebula i to wszystko. Zastanawiam się nad podzieleniem Vegety na porcje i zapakowaniu próżniowym. Potem do lodówki do pojemnika na warzywa.Co o tym myślicie ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 5 Września 2017 Potem do lodówki do pojemnika na warzywa. Co o tym myślicie ? myślę , że to dobry pomysł - mam wolny pojemnik w lodówce - wejdzie ze 12 litrów - jak będziesz wakumował - to rób płaskie - więcej mi wejdzie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 5 Września 2017 Potem do lodówki do pojemnika na warzywa. Jarek jak to suszysz ... potem szczelnie zamykasz bez powietrza to po cholerę do lodówki bo nie kumam ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 5 Września 2017 Dlaczego do lodowki? Wystarczy podzielic na porcje, a pozniej te porcje w malych szklanych szczelnycvh pojemnikach. Kiedy susze ziola trymam je w duzych slojach, gdy jest potrzeba odsypuje porcje do pojemnika plastykowego w jakim trzymam na biezaco, aby nie macac wszystkiego i aby nie bylo ciagle otwierane na tuza porcja. Tylko siweze porcje daje do nowego sloja, aby nie mieszac rocznikow Wydaje3 mi sie ,ze to zalezy od ilosci jaka robisz i od ileosci ile stosuje w kuchni. TAla swojska wegeta bedzie na pewno miala wziecie jak malo co do wszystkiego. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Ja nie daje natki ale daje ta sielona czesc pora i nie daje selera bo ogolnie nie lubie tego zapachu , mam oddzielne sol selerowa gdy jakas potrawa wymaga selera.w tym roku mam zamiar wzbogacic moje "warzywko" suszem grzybowym .warzywa korzenne tre na grubej tarce i dopiero susze .Myslalam tez o dadaniu suszonych pomidorow w jednej z wersji.Ja robie tez tak jak Anna podstawowa warzywna duzy sloik a pozniej na codzienne potrzeby przekladam co jakis czas w mniejsze lub jakas kompozycje jak mnie cos napadnie Edytowane 5 Września 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 5 Września 2017 do lodówki bo nie kumam Oj tam oj tam - znacie Jarka - robi burzę mózgów - i się śmieje Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 5 Września 2017 Oj tam oj tam - znacie Jarka - robi burzę mózgów - i się śmieje :D Rozgryzłeś mnie Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 5 Września 2017 Jak zmielisz świeże to będziesz miał BŁOTO. A jak zetrę na szatkownicy, na najgrubszych oczkach? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Września 2017 To bedziesz zadowolony kiedy wysuszysz Miro. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Ja ścieram na przystawce do Zelmera na wióry, potem suszę w suszarce elektrycznej a jak są już suche to mielę w młynku żarnowym Zelmera.BRAWO JA Edytowane 6 Września 2017 przez JaGra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 6 Września 2017 BRAWO JA Brawo Ty i brawo zelmerek Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 6 Września 2017 A ja miele w dostawce to mixera zyrafy .. dzis sie suszy pietrucha Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 6 Września 2017 BRAWO JA Brawo Ty Nie wiedziałam, że Panowie w reklamie pracują Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 7 Września 2017 Aniu człowiek się uczy całe życie Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aguś96 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 14 Września 2017 Swoje suszone warzywa czyli wegetę robię bez soli, sól dodaję do każdej potrawy osobno, warzywa szatkuję albo ścieram na tarce i po wysuszeniu zamykam w szczelnym pojemniku. Wysuszonych warzyw już potem nie rozdrabniam, takie mi odpowiadają. Zioła suszę w pęczkach i tuż przed dodaniem do potrawy rozcieram w dłoniach. Jak widać każdy ma swój sposób na taką przyprawę. W mojej "suszonce" jest: lubczyk, bazylia, cebula, seler (korzeń i nać), marchewka, pietruszka (korzeń i nać), por, koperek, czosnek. Całość tworzy naprawdę fajną kompozycję smakowo - zapachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) Swoje suszone warzywa czyli wegetę robię......Aguś, kolejny raz mnie zaskakujesz swoimi umiejętnościami.Młoda, śliczna, pracowita, obowiązkowa i utalentowana. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i małżonka. Edytowane 16 Września 2017 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) Młoda, śliczna, pracowita, obowiązkowa i utalentowana Edytowane 16 Września 2017 przez EAnna Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aguś96 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 18 Września 2017 Aguś, kolejny raz mnie zaskakujesz swoimi umiejętnościami. Młoda, śliczna, pracowita, obowiązkowa i utalentowana. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i małżonka. Aż się zarumieniłam również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.