StefanS Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 13 Listopada 2017 Ladnie .Panchetta robiles ze skora czy bez? Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 13 Listopada 2017 Dziękuję Stefan .Pancetta bez skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Peklowane (peklosól ,sól ,saletra)/21dni .Po peklowaniu obmyte winem albo zamiennie whisky,każda szynka obsypana inną kompozycją przypraw .Zapakowane w kątnice wołowe i zaszczepione Penicillium nalgiovense. Edytowane 16 Listopada 2017 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 16 Listopada 2017 Na Wielkanoc pewnikiem dojrzeje Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 16 Listopada 2017 ŁadnIe "zapakowane"! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 16 Listopada 2017 Na Wielkanoc pewnikiem dojrzeje Mam taka nadzieję ŁadnIe "zapakowane"!Były małe problemy bo szynki szerokie ,ale przy okazji nauczyłem się szyć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 16 Listopada 2017 Sebastian a moglbys wyjasnic to ? - (peklosól ,sól ,saletra) Peklowane EQ 3% /20dni, peklosól,sól,saletra pchodzi mi o ta saletre - moge tylko podejrzewac ze robisz mieszanine zblizona do ameryk - Cure#2 - interesuja mnie proporcje- zas co do wygladu i wykonania to juz napewno nie mozna Cie zaliczyc jako nowicjusza Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 16 Listopada 2017 Stefan do kilograma soli dodaję 30 g saletry.Potem mięso pekluję tą mieszanką soli z saletrą oraz peklosolą w proporcji 50/50%. zas co do wygladu i wykonania to juz napewno nie mozna Cie zaliczyc jako nowicjusza Dzięki ,ciągle się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 16 Listopada 2017 kilograma soli dodaję 30 g saletry.Potem mięso pekluję tą mieszanką soli z saletrą oraz peklosolą w proporcji 50/50%. podstawy masz opanowane perfekcyjnie Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 16 Listopada 2017 Teoria to podstawa trza się z nią w jak najszerszym stopniu zaznajomić ,choć zdaję sobie sprawę ,że mało jeszcze wiem ,reszta przyjdzie z czasem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 17 Listopada 2017 choć zdaję sobie sprawę ,że mało jeszcze wiem ,reszta przyjdzie z czasem. Mało nie mało ,ale cały czas zdobywasz doświadczenie ,będzie to procentowało coraz lepszymi wyrobami Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-575891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 18 Listopada 2017 Frankfurterki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 18 Listopada 2017 Apetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 18 Listopada 2017 Frankfurterki. Rasowe Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 18 Listopada 2017 Frankfurterk Co tu rzec....dla mnie Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 19 Listopada 2017 Seba, jak zwykle dałeś czadu pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 19 Listopada 2017 Szynka smaczniutko wyglada , a i reszta wyrobow rowniez piekna :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 19 Listopada 2017 Bajeczne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 19 Listopada 2017 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 19 Listopada 2017 Beef salami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 19 Listopada 2017 Beef salami -cos blizszego poprosze, a wyglad wspanialy az do pozazdroszczenia Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 19 Listopada 2017 Tez chetnie sie zapoznam ... czy samo tak ladnie zaplesnialo czy zaszepiona plesn? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Zmodyfikowałem przepis kostka na sudżuka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page-43?hl=sud%C5%BCuk&do=findComment&comment=531385 Skład.Mięso wołowe nie ścięgniste 75%Słonina twarda 25%Mięso w kawałkach peklujemy peklosolą dawką 25 gr na 1 kg mięsa przez 5 dni.Słoninę w kawałku solimy solą w dawce 25 gr na 1 kg i z miesem do lodówki.Wołowinę mielimy przez sitko nr 4 i łaczymy zę słoniną podmrożoną i pokrojoną w kostkę o boku ok. 5 mm,do masy dodajemycukier 2 grpieprz mielony2 grkardamon mielony 0.5 grczosnek 2gr Zmianiłem ilość peklosoli na 28g,robiłem z nie peklowanego mięsa .Dodałem paprykę słodka i ostra po 2 g ,sacharoza 2g,glukoza 2g Jelita wołowe proste ,kultura starterowa sbl-48,zaszczepione Penicillium nalgiovense. Dojrzewało 11 tygodni. Edytowane 19 Listopada 2017 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 19 Listopada 2017 Beef salami. Biorę skrzynkę i jadę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 19 Listopada 2017 Biorę skrzynkę i jadę. Ale jak ze skrzynką to 688 albo 36 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/7/#findComment-576286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.