k666 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) gdzie takie bakterie można dostać? Edytowane 20 Stycznia 2018 przez k666 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-585452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) To jest pleśń grzyb nie bakteria. Może być trudno kupić a jeżeli już to koszt taki trochę duży jak do domowej produkcji . Możesz równie dobrze zaszczepić pleśnią z serka Brie (w pierdonce chyba po 3 PLN , skrobiesz skórkę , rozbełtujesz w wodzie destylowanej lub gotowanej ale oczywiście letniej , czekasz z 15 minut i malujesz pędzlem a serek zjesz z kanapką )Pleśń na skórce ma powodować wolniejsze wysychanie wiec jak nie ortodoksyjnie trzymasz się przepisów to możesz zastąpić tak jak pisze.Oczywiście jak kolega poda "ścieżkę" do zakupu to sie przyda wiedzieć gdzie i za ile Edytowane 20 Stycznia 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-585454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k666 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 20 Stycznia 2018 próbowałem kiedyś właśnie ze skórki sera camembert i nic z tego nie wyszło, Może spróbuję z brie.A gdyby tak kupić kawałek kiełbasy z białą pleśnią (chyba widziałem taką w "biedrze") zeskrobać i rozmnożyć pleśń np. na jakimś mięsie... myślicie że coś by z tego wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-585471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) kawałek kiełbasy z białą pleśniąjeżeli jest to pleśń to się nadaje ale to jest ryzykowne bo to może być mąka ryżowa (raczej w większości przypadków ) ze skórki sera camembertto nie ta pleśń (jak dobrze pamiętam ) na której nam zależy Może spróbuję z brie.mi wychodzi to Tobie też ale do namnożenia pleśni musisz mieć odpowiednie warunki (głownie wilgotność i temperaturę ) Edytowane 20 Stycznia 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-585483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ja kupowałem w Unico jak mnie pamięć nie myli koszt ok 7-8 dyszek . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-585501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Można wziąć w 3 osoby tak jak ja wczoraj. To na 50l roztworu. Każdemu styknie Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-585502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Pleśń, która przeszła na krakowską z camemberta. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-585506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Jesli jakiekolwiek kielbasy, salami czy sery sa zapakowane prozniowo a wygladaja jak pokryte plesnia to uwaga - to nie sa plesnie, najczesciej jest to maka z dodatkami - to jest trick handlowy w celu stworzenia ladnego wygladu. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-585511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 2 Lutego 2018 Parówki i śląska . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 2 Lutego 2018 Eee ee tammmm... Stare dzieje. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aguś96 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 2 Lutego 2018 Eee ee tammmm... Parówki pierwsza klasa wiem, bo jadłam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 2 Lutego 2018 A ja nie jadłem... Więc na pewno niedobre Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie tylko parówki Śląską jadłem i na śniadanie i na kolację Nawet zjadliwa A parówki, no cóż, dobre były, ale mało Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 2 Lutego 2018 Nawet zjadliwa jadłem i na śniadanie i na kolację Jakby była tylko zjadliwa byś juz nie jadł jej znowu na kolację ,wiec bajeczki tu opowiadasz [Dodano: 02 lut 2018 - 20:26] Parówki pierwsza klasa wiem, bo jadłam Zresztą poczytaj tu jest miarodajna opinia ,chyba że podczas tego śniadania Ty jadłeś inne czyt .swoje [Dodano: 02 lut 2018 - 20:29] A ja nie jadłem... Więc na pewno niedobre Twojego nie będę komentował szkoda się denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 2 Lutego 2018 Skomentuj misiu ptysiu ty i nerwy? Nie sądzę Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Zrobiło się miejsce w dojrzewalni więc trzeba działać .Będzie coppa i moja pierwsza breasola. Edytowane 4 Lutego 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 4 Lutego 2018 No to wieszamy w tym samym dniu. Moja breasola nieco inaczej peklowana. Może wymianę zrobimy za 3 miechy? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 4 Lutego 2018 Możemy zrobić ,tylko czy za 3 .Moja ligawa ponad 3kg . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 4 Lutego 2018 Ładnieś Panie namotał Dziś wyjąłem Twoje kiełby do podsuszenia i będę na dniach ciumkał Moja ligawa ponad 3kg A mogłeś część dać do parówek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 4 Lutego 2018 A mogłeś część dać do parówek No właśnie czyj to pomysł to wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 4 Lutego 2018 czy obmywales przed wlozeniem w katnice czy tylko tak dobrze wytarte z mieszanki przypraw?ile czasu peklowales w ten "klasyczny" sposob?wszystko ladnie zapakowane ale najbardziej podoba mi sie niemal mistrzowskie sznurowanie. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 4 Lutego 2018 czy obmywales przed wlozeniem w katnice czy tylko tak dobrze wytarte z mieszanki przypraw? Tak ,wszystko obmyłem "starym" Tempranillo z 2014r ile czasu peklowales w ten "klasyczny" sposob? Mięśnie wagowo karkówka 2500-2800 ligawa lekko ponad 3000 więc peklowałem klasycznie przez 20dni. wszystko ladnie zapakowane ale najbardziej podoba mi sie niemal mistrzowskie sznurowanie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 4 Lutego 2018 ligawa lekko ponad 3000 Co to za mięsień i z jakiego zwierzęcia? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 4 Lutego 2018 Z mamuta Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 4 Lutego 2018 Moje pytanie wydaje się być uzasadnionym Waga opakowania [kg]od: 1.50 do 2.00 http://www.niescior.pl/files/ligawa_s_med.jpg Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/11/#findComment-587704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.