Skocz do zawartości

Sebastiana potyczki z mięsem.


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 689
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Krakowska podsuszana

Powiem krótko: rasowa   :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-592308
Udostępnij na innych stronach

Zacny wyrób,proces prawidłowo wykonany i są efekty :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-592377
Udostępnij na innych stronach

Dziś spakowałem w próżnię dwa swoje wyroby .

Coppa ubytek masy 43% ,start 17 sierpnia.

 

                    post-45209-0-44572400-1521489338_thumb.jpg                         post-45209-0-65039600-1521489374_thumb.jpg

 

 

Pancetta ubytek masy 34% ,start 22 październik.

 

 

                                                          post-45209-0-85242300-1521489862_thumb.jpg

 

 

Na koniec mały przegląd moich wyrobów .

 

 

                    post-45209-0-25224700-1521490174_thumb.jpg                                        post-45209-0-87257000-1521490216_thumb.jpg

post-45209-0-65976400-1521489758_thumb.jpg

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-592632
Udostępnij na innych stronach

 

 

Na koniec mały przegląd moich wyrobów .  
jestem pod wrazeniem  :clap:  :clap:  :clap:  

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-592646
Udostępnij na innych stronach

Coppa ........Pancetta .......................a koniec mały przegląd moich wyrobów .

 

 

Cieszy mnie to, że słabo dotąd w Polsce znane technologie produkcji wędlin dojrzewających zaczynają być coraz częściej stosowane i dają tak piękne, obiecujące efekty.

Fajnie, że dzielisz sie informacjami bo to z pewnością zmobilizuje wielu do podjęcia prób zmierzenia się z tą technologią.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-592663
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Prawie 5 miesięczna testowa szynka .Testowa bo to moja pierwsza i testowa bo rozkroiłem ją jakiś miesiąc temu ,stwierdziłem że jeszcze młoda i taka ciachnięta sobie dowisiała do dziś .

 

                    post-45209-0-57133100-1522785683_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-28071100-1522785720_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-43517500-1522785756_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-594592
Udostępnij na innych stronach

 

 

5 miesięczna testowa szynka

Który to mięsień szynki? 

Pakowana była w jakąś osłonkę przed saszczepieniem pleśnią?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-594604
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mięsień dwugłowy

A jak dzisiaj oceniasz dojrzałość?

Czy plasterek się gładko rozrywa? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-594613
Udostępnij na innych stronach

Ciężko mi to oceniać bo nie mam porównania ,powiem tak smakowo bardzo dobra ,konsystencja tak samo .Od strony mięsa lekko podeschła ale nie było sugna i po takim czasie chyba musiało ,no i druga rzecz to ta o której pisałem szynka była wcześniej rozkrojona .Mam jeszcze dwie takie z tej samej "produkcji"więc się zobaczy... Dziś spakowałem w vacum braesole ,tez moja pierwsza  ;)

 

                    post-45209-0-03764400-1522843511_thumb.jpg

 

                    

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-594624
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Spakowałem dziś w vacum kolejną szynkę .Utrata wagi 42%,wisiała w dojrzewalni ponad 5 miesięcy .Od początku procesu jej wykonu minęło juz pół roku ,ale jeszcze poczekam z krojeniem .Zabawa dla cierpliwych  ;)

 

 

                    post-45209-0-68988000-1524252087_thumb.jpg

 

 

                   post-45209-0-58873200-1524252111_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/14/#findComment-596027
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.