sebarod Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) EAnna ,niestety na obecną chwilę nie mam czasu na takie przyjemności ,ale mozna temu w jakimś stopniu zaradzić proszę podaj mi na pw swój adres i numer telefonu ,coś się wymysli i mój duch też przybedzie do Napoleonowa... Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-604492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 2 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Chorizo ,dojrzewało rok ,utrata wagi 51% ,mięciutkie i pyszne ... Edytowane 2 Września 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-605879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 2 Września 2018 Masz chłopie cierpliwość. Z drugiej strony dla takiej kiełbaski warto czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-605893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 2 Września 2018 Akurat nie moja bajka,ale piękny wyrób. . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-605922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 3 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 3 Września 2018 arkadiusz dobre chorizo nie jest złe zwłaszcza jako dodatek do wielu dań... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-605986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 15 Września 2018 Coppa z początku lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-606795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 16 Września 2018 wygląda przepieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-606845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 16 Września 2018 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-606895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 16 Września 2018 Coppa z początku lutego. Mniam, sama się prosi do jedzenia Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-606905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) Szynka z listopada ubiegłego roku poszła pod nóż . Edytowane 4 Listopada 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 4 Listopada 2018 Miałeś chłopie silną wolę żeby tyle wytrzymać Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) Szynka z listopada ubiegłego roku poszła pod nóż .Kolor bardzo ładny, biały tłuszcz, a jaki zapach? Czy szynka była podwędzana ? Edytowane 6 Lutego 2020 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 4 Listopada 2018 Piekne wyroby :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) Miałeś chłopie silną wolę żeby tyle wytrzymać No i widać że warto było, jest pięknie. Co nie zmienia faktu że silną wolę ma. Napisz coś więcej, jakie przyprawy, jak leżakowała, itd. Edytowane 4 Listopada 2018 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 4 Listopada 2018 Czy szynka była podwędzana ? Pięknie się prezentuje i mnie wygląda na wędzoną. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 4 Listopada 2018 Szynka była wędzona dwukrotnie zimnym dymem po 4 godziny .Pierwszy raz po peklowaniu ,drugi raz po utracie 30% wagi. Przy 39% utraty była spakowana w vacum . Co do przypraw to różnie ... ta konkretnie tylko pieprz 2g i cząber 3g. EAnna przepraszam ,ale co do stylu to nie jestem w stanie odpowiedzieć ,ja tam nie światowy ... ,a zapach taki że chce się jeść i jeść . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 6 Listopada 2018 Fuet .Pozostało teraz poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) No to dojrzewalnię zblokowałeś na trochę . Napisz coś więcej jak robiłeś - skład mięsa , przyprawy , technologia itd . Edytowane 6 Listopada 2018 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 6 Listopada 2018 polędwica 40%karkówka 40%słonina 20%peklosól 2,5%pieprz biały 0,3%czosnek 0,3%gałka 0,05%glukoza 0,3%białe wytrawne wino 5%SBL-48 oraz Penicillium nalgiovensejelita wieprzowe 32-34+ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 7 Listopada 2018 Dzięki.zapisane.Jakie warunki utrzymujesz w komorze? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 7 Listopada 2018 Fuet Kolego, a jakie rozdrobnienie? I czas oczekiwania? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 7 Listopada 2018 Temperatura 11-12st,wilgotność 75-80%. Polędwica i karkówka sitko 8mm ,słonina 6mm,.Do mielenia mięso musi być podmrożone słonina zamrożona .Myślę ,że za 6 tygodni będzie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 7 Listopada 2018 Podaj jeszcze tym co chcą zrobić ten wyrób warunki fermentacji. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 7 Listopada 2018 Fermentowanie bez pH metru to trochę jazda po bandzie ,ale puki co jeszcze wtopy nie miałem. Ja swoje wszystkie wyroby rozdrobnione robię z dodatkiem sbl-a ,wiec 20-21 st /48godz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 7 Listopada 2018 Fermentowane w 21 a wilgotność? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.