Skocz do zawartości

Sebastiana potyczki z mięsem.


Rekomendowane odpowiedzi

EAnna ,niestety na obecną chwilę nie mam czasu na takie przyjemności ,ale mozna temu w jakimś stopniu zaradzić proszę podaj mi na pw swój adres i numer telefonu ,coś się wymysli i mój duch też przybedzie do Napoleonowa... ;)

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-604492
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 689
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Chorizo ,dojrzewało rok ,utrata wagi 51% ,mięciutkie i pyszne ...

 

 

                    post-45209-0-41676800-1535891653_thumb.jpg                    post-45209-0-20380500-1535891200_thumb.jpg

post-45209-0-96419000-1535891154_thumb.jpg

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-605879
Udostępnij na innych stronach

Akurat nie moja bajka,ale piękny wyrób. :thumbsup: .

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-605922
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

Coppa z początku lutego.

Mniam, sama się prosi do jedzenia   :tongue:  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-606905
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Szynka z listopada ubiegłego roku poszła pod nóż .

Kolor bardzo ładny, biały tłuszcz, a jaki zapach? 

Czy szynka była podwędzana ?

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611906
Udostępnij na innych stronach

Miałeś chłopie silną wolę ;):) żeby tyle wytrzymać :thumbsup:

No i widać że warto było, jest pięknie. Co nie zmienia faktu że silną wolę ma.  :)

Napisz coś więcej, jakie przyprawy, jak leżakowała, itd.

Edytowane przez Woytas
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611917
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy szynka była podwędzana ?

 

Pięknie się prezentuje i mnie wygląda na wędzoną. :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611926
Udostępnij na innych stronach

Szynka była wędzona dwukrotnie zimnym dymem po 4 godziny .Pierwszy raz po peklowaniu ,drugi raz po utracie 30% wagi. Przy 39% utraty była spakowana w vacum . Co do przypraw to różnie ... ta konkretnie tylko pieprz 2g i cząber 3g. EAnna  przepraszam ,ale co do stylu to nie jestem w stanie odpowiedzieć ,ja tam nie światowy ... ,a zapach taki że chce się jeść i jeść . ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-611939
Udostępnij na innych stronach

No to dojrzewalnię zblokowałeś na trochę  :)

Napisz coś więcej jak robiłeś - skład mięsa , przyprawy  , technologia itd .

Edytowane przez binio1111

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612204
Udostępnij na innych stronach

polędwica 40%
karkówka 40%
słonina 20%
peklosól 2,5%
pieprz biały 0,3%
czosnek 0,3%
gałka 0,05%
glukoza 0,3%
białe wytrawne wino 5%
SBL-48 oraz Penicillium nalgiovense
jelita wieprzowe 32-34+

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612211
Udostępnij na innych stronach

 

 

Fuet

Kolego, a jakie rozdrobnienie? I czas oczekiwania? 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612221
Udostępnij na innych stronach

Temperatura 11-12st,wilgotność 75-80%. Polędwica i karkówka sitko 8mm ,słonina 6mm,.Do mielenia mięso musi być podmrożone słonina zamrożona .Myślę ,że za 6 tygodni będzie gotowe.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612223
Udostępnij na innych stronach

Podaj jeszcze tym co chcą zrobić ten wyrób warunki fermentacji.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612224
Udostępnij na innych stronach

Fermentowanie bez pH metru to trochę jazda po bandzie ,ale puki co jeszcze wtopy nie miałem. Ja swoje wszystkie wyroby rozdrobnione robię z dodatkiem sbl-a ,wiec 20-21 st /48godz.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/21/#findComment-612225
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.