Muski Opublikowano 3 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 3 Marca 2023 bo mam troche ogorkow ktore mi zalegaja wiec trzeba im dac 2 zycie Chmmm , bardzo interesujące , ja np tylko raz konsumuję ogórek Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-818729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 3 Marca 2023 Nie mam na mysli tego juz zjedzonego i przetworzonego;-) ale napewno wiesz co to "zero waste" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-818747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 10 Marca 2023 Szukam przepis na boczek do smarowania na chleb, na necie jest sporo przepisów gdzie mieli się boczek a o taki przepis mi nie chodzi. W wojsku był boczek w całości ale tak miękki że można było go rozsmarować nożem na kanapkę i o taki przepis mi chodzi lub coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-820345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 10 Marca 2023 Tutaj szukaj weny: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/?hl=s%C5%82onina Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-820348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 15 Marca 2023 Witam.Kiełbasa grilowa solona z mięsa z udek, ze szpinakiem i serem feta?ktoś poratuje linkiem? może ktoś ma w ulubionych? Zagubiłem przepis Cytuj pozdrawiambielok Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-821384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 15 Marca 2023 Witam.Kiełbasa grilowa solona z mięsa z udek, ze szpinakiem i serem feta?ktoś poratuje linkiem? może ktoś ma w ulubionych? Zagubiłem przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/?p=563545 Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-821392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 15 Marca 2023 Cześć.pięknie dziękuję! Cytuj pozdrawiambielok Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-821398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) Czy ktoś piekł bułki typu ciabatta z hydracją 100% jeżeli tak to jakiej mąki najlepiej użyć i jakie stosować drożdze,suche czy świeże? Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-829065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Hi Bilu. Jesli chodzi o drozdze to obojetne. Ja osatnio w domu mam zawsze suche, tylko dlatego,ze jak chce sie zabrac za jakies pieczenie to spontanicznie i w tedy musze miec to co jest w domu ( jestem leniwa, i nie lubie jechac extra do sklepow). Maka, u nas nazywa sie Bread flour. Nie ma u nas numerow wiec nie powiem Tobie, ale jest to maka tzw. strong i pieczywo wychodzi z niej wspaniale. Ostatnim razem, kiedy robilam ciabatta, to chyba jeszcze jak sie uczylam. Poszukam przepisu tego szkolnego, bo ta bula wychodzila wspaniale. Pamietam tylko ,ze dzien wczesniej trzeba bylo zrobic poolish, czyli taki starter, a dopiero nastepnego dnia robilo sie to wlascviwe ciasto. Ale jak pamietam( musze dokladnie sprawdzic) to chydracja byla tylko 80%. Jesli jestes zainteresowany, napisz. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-829479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Jak Annam znajdziesz to tez chetnie skorzystam , moje ciavatty byly jakies nabite i przestalam piec. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-829540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) Też skorzystam ,chodź ostatnio ograniczyłem spożycie pieczywa do maksimum. Eksperymentalnie do zrobienia ciabatty użyłem500 g. mąka Manitoba(13 g. białka)500 g. wody 10 g.drożdzy suchych10 ml.sól7.5 ml.cukierPo drugim rociągnięciu i złożeniu widać że drożdze zaczynają pracowaćPo trzecim przełożyłem do pojemnika(prostokątny nie miałem kwadratowego)do wyrośnięcia więć będą zapewne ciabatto-bagiety Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-829554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @bilu72, ja pieczywo jem tylko w weekendy , TZ za to robi kanapki na sniadanie do pracy i juz mu sie chleby i bagietki przejadly. A kupil ponad kg mozzarelli (powiedzial przeciez lubisz) to musze cos upiec Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-829599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) Muszę kolejnym razem lepiej popracować nad ciastem ale ogólnie chyba nie wyszło źle.Wyszło 5 ciabattek ,dwie jeszcze w piekarniku nabierają rumieńców.Ciekawi mnie jeszcze jaką maksymalną hydrację można zastosować do tego typu pieczywa. Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-829610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 2 Maja 2023 Przeglądałem dzisiaj Forum, i natrafiłem na takie coś: "Salceson baltonowski w puszce".Czy może coś, ktoś, gdzieś, widział, ma przepis na taki salceson? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-831040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 2 Maja 2023 Tutaj znajdziesz przepisy na salceson saperski i kaszankę baltonowską: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19437-rok-1979-znowelizowana-instrukcja-i-normy-zu%C5%BCycia-na-konserwy-mi%C4%99sne-sterylizowane-w-opakowaniach-blaszanych/ Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-831054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 7 Maja 2023 Tutaj znajdziesz przepisy na salceson saperski i kaszankę baltonowską: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19437-rok-1979-znowelizowana-instrukcja-i-normy-zu%C5%BCycia-na-konserwy-mi%C4%99sne-sterylizowane-w-opakowaniach-blaszanych/ Dzięki[Dodano: 07 maj 2023 - 22:39]Takie proste i szybkie pytanko. W jakiej temp. i jak długo należy parzyć sous vide golonkę wp. o wadze około 500 g? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-831966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 7 Maja 2023 62 st 10h i opiec potem do chrupkiej skórki na turbogrillu 3st Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-831971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 7 Maja 2023 (edytowane) na turbogrilluA co to jest? Edytowane 7 Maja 2023 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-831973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 8 Maja 2023 (edytowane) A co to jest?Można określić jako opiekacz U mnie funkcja w piekarniku Edytowane 8 Maja 2023 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-831989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 8 Maja 2023 (edytowane) Można określić jako opiekacz U mnie funkcja w piekarnikuWaldek Edytowane 8 Maja 2023 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-832222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Czy ktoś może posiada przepis/recepturę na gołąbki, takie z mięsa, ryżu i kapusty? Tyle, że pakowane do puszek lub słoików. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-839155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Receptura produkcji 1000 kg gołąbków w sosie pomidorowym: 1. Mięso wieprzowe bez kości - 224 kg2. Mięso cielęce bez kości - 35 kg3. Smalec wieprzowy - 6 kg4. Koncentrat pomidorowy 20% - 70 kg5. Cukier - 3,5 kg6. Sól kuchenna biała - 12 kg7. Mąka pszenna 50% - 14 kg8. Cebula świeża oczyszczona - 23,5 kg9. Pieprz naturalny - 0,70 kg10. Ziele angielskie - 0,20 kg11. Liście laurowe - 0,05 kg12. Mięso wołowe bez kości - 48 kg13. Masło wyborowe - 5 kg14. Marchew świeża oczyszczona - 4 kg15. Seler świeży oczyszczony - 3,2 kg16. Pietruszka świeża oczyszczona - 3,1 kg17. Ryż - 34 kg18. Kapusta biała w główkach - 625 kg Doczytałem, że wszystkie dania warzywno mięsne sterylizuje się 10 + 50 + 10 w temperaturze 117 st.C.Szczegółową recepturę trzeba będzie odszukać w dalszej części książki: Poradnik Technologa Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego.W wolnej chwili postaram się zeskanować i udostępnić całą książkę liczącą 500 stron. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-839160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Szczegółową recepturę trzeba będzie odszukać w dalszej części książki: Poradnik Technologa Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego. O to, to, to. Mirek ale właśnie jeszcze te szczegóły. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-839162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilq1x Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Receptura produkcji 1000 kg gołąbków w sosie pomidorowym: 1. Mięso wieprzowe bez kości - 224 kg2. Mięso cielęce bez kości - 35 kg3. Smalec wieprzowy - 6 kg4. Koncentrat pomidorowy 20% - 70 kg5. Cukier - 3,5 kg6. Sól kuchenna biała - 12 kg7. Mąka pszenna 50% - 14 kg8. Cebula świeża oczyszczona - 23,5 kg9. Pieprz naturalny - 0,70 kg10. Ziele angielskie - 0,20 kg11. Liście laurowe - 0,05 kg12. Mięso wołowe bez kości - 48 kg13. Masło wyborowe - 5 kg14. Marchew świeża oczyszczona - 4 kg15. Seler świeży oczyszczony - 3,2 kg16. Pietruszka świeża oczyszczona - 3,1 kg17. Ryż - 34 kg18. Kapusta biała w główkach - 625 kg Doczytałem, że wszystkie dania warzywno mięsne sterylizuje się 10 + 50 + 10 w temperaturze 117 st.C.Szczegółową recepturę trzeba będzie odszukać w dalszej części książki: Poradnik Technologa Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego.W wolnej chwili postaram się zeskanować i udostępnić całą książkę liczącą 500 stron.Już się nie mogę doczekać skanu tej pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-839598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Już się nie mogę doczekać skanu tej pozycji o to to to. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/12/#findComment-839607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.