pablos83 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Witam wszystkich Zdecydowałem się założyć ten temat, aby dzielić się z Wami swoimi kulinarnymi wyrobami które zdarza mi się czasami ( podkreślam czasami ) robić na użytek własny Przepis: https://wedlinydomow...dług-pablosa83/ Tak więc wczoraj zrobiłem taki oto pasztecik, a dziś po całonocnym studzeniu prezentuje się on tak: http://wstaw.org/m/2017/12/08/2_3.png http://wstaw.org/m/2017/12/08/20171208_075008_1.png Edytowane 8 Grudnia 2017 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Grudnia 2017 wygląda smacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Grudnia 2017 zrobiłem taki oto pasztecik Napisz coś więcej o tym fotogenicznym pasztecie; najlepiej daj przepis Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Zgodnie z regulaminem działu nie mogę podać przepisu Mogę jednak napisać, że jest to pikantny pasztet drobiowo - wieprzowy z dużą zawartością ziół Edytowane 8 Grudnia 2017 przez pablos83 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgodnie z regulaminem działu nie mogę podać przepisu Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgodnie z regulaminem działu nie mogę podać przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5626-zasady-dzialu/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgodnie z regulaminem działu nie mogę podać przepisu Na który punkt regulaminu się powołujesz?A może masz na myśli jakiś "dział" spoza naszego forum? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Mam na myśli 1 post z tematu który podlinkowałem w swoim poprzednim poście Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zasady działu to nie regulamin, ale rzeczywiście jeśli taka jest wola administracji to lepiej umieścić przepis w "odpowiednim dziale" np. https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/105-wyroby-garma%C5%BCeryjne/ Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Tak więc z tego właśnie powodu nie zdecyduję się zamieścić tutaj przepisu. Oczywiście dziś przepis znajdzie się w odpowiednim do tego dziale Nie ma z tym żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witam wszystkich Przedstawiam Wam mój przepis na pasztet drobiowo - wieprzowy Składniki: - 2 kg mięsa z kaczki- 0,5 kg chudego. surowego boczku- 0,5 kg wątróbki drobiowej- 1 czubata łyżeczka kminku- 1 płaska łyżeczka pieprzu naturalnego- 1 czubata łyżeczka tymianku, i tyleż samo rozmarynu- 3 ząbki czosnku- 1 duża cebula- 2 czubate łyżki bułki tartej- 2 duże jaja kurze- 1 czubata łyżeczka pieprzu kajeńskiego- 150 - 200 ml płynnego tłuszczu z kaczki, oraz oddzielna porcja tłuszczu z kaczki do smażenia Wykonanie: Kaczkę, wątróbkę oraz boczek ugotować do miękkości , po czym pozostawić do ostudzenia. Dla ułatwienia sobie pracy każde mięso można gotować w oddzielnych naczyniach, gdyż długość ich gotowania oczywiście jest różna. Wody w której gotujemy mięso nie należy przyprawiać żadnymi przyprawami. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na patelni na niewielkiej ilości kaczego tłuszczu, po czym pozostawić do ostygnięcia.Mięso z kaczki, boczek i wątróbkę pokroić na niewielkie kawałki i przygotować całość wraz z zeszkloną cebulą do zmielenia na sitku 3 - 4 mm.Całość zmielić, dodać przyprawy, jajka, bułkę tartą, rozgnieciony czosnek oraz tłuszcz kaczy. Wyrobić zawartość na gładką masę. Foremkę wyłożyć pergaminem i umieścić masę wewnątrz foremki, po czym dokładnie wyrównać powierzchnię aby grubość wszędzie była w miarę jednakowa. Piec 70 - 75 minut od chwili włączenia, ale tu uwaga!. Ja piekę pasztet w takim naczyniu jak na zdjęciu poniżej ( nie mam pojęcia jaka jest tam temperatura ). Jeśli pieczecie w jakimkolwiek naczyniu to musicie stale kontrolować pasztet. Jest upieczony, gdy ma wyraźny,złoto - brązowy kolor. Po upieczeniu wyjmujemy pasztet z foremki i dajemy mu około 1 godziny na odparowanie w temperaturze ok 20 stopni, po czym wstawiamy np do lodówki na co najmniej 12 godzin celem dokładnego ostygnięcia i " ściśnięcia się " pasztetu. Po tym czasie nadaje się do spożycia Smacznego A ja piekę w takim wynalazku http://wstaw.org/m/2017/12/08/1_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) ProdziProdziz . wspanialy wynalazek. PAmietam niektore potrawy wlasnie w nimpieczone,zupelnie inny smak niz w piekarniku, teraz to tylko pomarzyc Edytowane 8 Grudnia 2017 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Grudnia 2017 w takim wynalazku z ilości przypraw wychodzi aromatyczny i Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Mam takie samo ustrojstwo i często używam. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) ProdziProdziz . wspanialy wynalazek. PAmietam niektore potrawy wlasnie w nimpieczone,zupelnie inny smak niz w piekarniku, teraz to tylko pomarzyc Witam wszystkich bardzo serdecznie. Właśnie zaczynam przygodę na Forum. M.in. dla takich przepisow zapisałem się tutaj - dzięki za przepis. Wygląd, skład Twojego pasztetu wskazuje, że jest smaczny i aromatyczny. Zamierzam skorzystać z Twojego przepisu Natomiast odnosząc się do wpisu ANNAM - okazuje się, że niektóre marzenia łatwo dają się spełnić. Podrzucam link do prodiza (od razu z kablem) https://allegro.pl/kategoria/do-kuchni-mini-piekarniki-67449?string=prodi%C5%BC&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-ele-1-3-1003 Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Bee Gees Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Grudnia 2017 M.in. dla takich przepisow zapisałem się tutaj Masz ich tutaj tysiące - tak naprawdę -nie da się wszystkich spróbować Witaj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Grudnia 2017 jarekduch koniecznie podziel się swoimi wrażeniami po spróbowaniu pasztetu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Grudnia 2017 jarekduch koniecznie podziel się swoimi wrażeniami po spróbowaniu pasztetu Tak zrobię Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ja widzialam to na allegro,ale to tam , ja tutaj , nie bede kupowac. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-578990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zmodyfikujmy zasady - niech link do przepisu będzie wymagany, a przynajmniej mocno polecany Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-579283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Pablos, potraktuj swój wątek jako swój dział, w końcu to "Moje wyroby" Za dobre przepisy nikt ban'ana nie da... .....chyba Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-579305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 11 Grudnia 2017 W środę być może zamieszczę kolejne zdjęcia moich wyrobów Oczywiście jeśli będą fotogeniczne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-579384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Dzisiejsze wędzonko http://wstaw.org/m/2017/12/13/20171213_173524.jpg http://wstaw.org/m/2017/12/13/Schowek01.png http://wstaw.org/m/2017/12/13/Schowek02.png 1 zdjęcie od góry przedstawia wędlinki już po odparzeniu. Chyba każdy wie, dlaczego są zielone w środku 2 i 3 zdjęcie przedstawia wędliny nieodparzone ( te zostanie przeprowadzone w późniejszym terminie ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-579627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zwędzonki ładne....zewnętrznie....że zwędzone klasssska We środku natomiast niedopeklowane... trzeba zjeść prędko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-579643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Tak to jest jak się solą pekluje ???? Wiele razy już robiłem tak.samo, ale potem piekłem i w środku też były ok ???? Dziś jednak wędziłem i mam nauczke ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14864-pablos83-dymi-piecze-i-eksperymentuje/#findComment-579650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.