Aksamit97 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Z mlekomatu, przeciez napisane jest. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-440162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destro Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 tak jak napisałem z mlekomatu w poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-440363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destro Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 spróbowałem zrobić ponownie, tym razem tylko z 2 litrów mleka z mlekomatu, jednak go wcześniej nie pasteryzowałem, i tym razem się udało, choć zauważyłem że przy 30 stopniach zaczęło się lekko ścinać w gródki, dogrzałem do 32 stopni i dodałem podpuszczki wg producenta.tym razem powstał normalny skrzep. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-440779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Pokaz zdjecia jesli mozesz. 3 lata temu robilem Mozarelle raz, ale nie wyszla, wiec zarzucilem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-440787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 W jakim celu pasteryzujesz mleko do mozarelli? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-440788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 24 Października 2015 Witam wszystkich jestem włoski i mieszkam w Polsce, jak mozzarella w Italiae widzę tutaj, aby zrobić je inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 24 Października 2015 Witam wszystkich jestem włoski i mieszkam w Polsce, jak mozzarella w Italiae widzę tutaj, aby zrobić je inaczej A jak? Witam ziomala. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 24 Października 2015 teraz robię mozzarella Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 24 Października 2015 To prosimy o zdjęcia i przepis z robienia mozzarelli Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 25 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 25 Października 2015 DSCN2728.JPGMnie by tylko interesowało jak formujesz te kule że takie piękne okrągłe wychodzą. Receptura i opis technologiczny by się też przydał - dla innych którzy tu zaglądają Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Bardzo prosimy o pomoc kolegę. Wiele osób chętnie dowie się, jak robić ten smaczny ser. Edytowane 25 Października 2015 przez EAnna lit. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 25 Października 2015 Trochę cierpliwości, nie mówię po polsku, i trzeba być cierpliwym pomogę "z tobą tube.Iniziate znaleźć surowego mleka na rynkach wtedy powiedzieć" mleko altro.Con w supermarketach nie robią żadnego sera Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 25 Października 2015 Rozumiemy, że nie mówisz po polsku. Jeśli masz problem z przekazaniem tego, co chcesz nam przekazać, to możesz te informacje napisać po włosku, a ja spróbuję przetłumaczyć.Znaczy nie znam włoskiego, ale mogę poszukać kogoś, kto zna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 25 Października 2015 Przyzwyczaić się do wkładać palców w wodzie o temperaturze 82-85 stopni, jeśli chcesz miękkie mozzarella Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 25 Października 2015 A jak radzisz sobie z tak wysoką temperaturą? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 25 Października 2015 Trochę cierpliwości, nie mówię po polsku, i trzeba być cierpliwym pomogę "z tobą tube.Iniziate znaleźć surowego mleka na rynkach wtedy powiedzieć" mleko altro.Con w supermarketach nie robią żadnego sera robynud mamy tutj tez Polke ,ktor miesza we Wloszech, ona na pewno nam wszystkim pomoze, w przetlumaczeniu twojego przepisu na j. polski Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 25 Października 2015 Jak jest Ci wygodniej pisz po włosku. W Polsce też są ludzie którzy znają ten język./Se Ti fa piu comodo scrivi in Italiano. C'e in Polonia la gente che si cava abastanza bene con italiano/ Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 26 Października 2015 A jak radzisz sobie z tak wysoką temperaturą? Używać rękawic (kolorowe nich) gumy lub pomaganie drewnianą łyżką podnosi twaróg i tylko palcami roboczych palce chłodzenia w zimnej wodzie www.youtube.com/watch?v=Hb7yW30AHbQ zobacz ten film, aby dowiedzieć się Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 26 Października 2015 robynud Twój link nie działa ale chyba chodziło Ci o ten filmik Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) www.youtube.com/watch?v=Hb7yW30AHbQ vedere il film per imparare Zaczynamy od surowego mleka, ciepła z 37/38 stopni i szczepione jogurtu naturalnego rzędu 3%, są również drobne specyficzne enzymy Lio, nawet sieo przeszczepu rzędu 4,5% i przeszczepu lakto, zbyt "jest rzędu 4%. Niech akt jogurt co najmniej 35 minut, Lio 40 minutach sieo zaręczynowe i szczepione lakto 40 minut. Po tym czasie dodać płyn podpuszczki cielęcej Tytuł 1: 10000, w kolejności 0,4 ml na litr mleka, wymieszać i odczekać 35 minut. Czas, który upłynął, możemy wykonać pierwsze cięcie z długim ostrzem i wygładzić z wielką delikatnością, pokroić w kostkę o wielkości od 5 * 5 i nadal pozostawić na 15 minut. Po zakończeniu pierwszego cięcia z rowkiem łyżką i zawsze delikatnie przeprowadzenia drugiego cięcia, zmniejszenia twarogu do wielkości orzech (2,5 / 3 cm). W tym momencie możemy zostawić pod serwatki przez 10 minut. Teraz widać tego, ale pamiętaj, jogurt Edytowane 26 Października 2015 przez robynud Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 26 Października 2015 Jogurt powi www.alma24.pl/swieze/kefiry-jogurty-smietany-6p/piatnica-jogurt-typu-greckiego-naturalny-150-gnien być naturalny greckieyp Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) www.alma24.pl/swieze/kefiry-jogurty-smietany-6p/piatnica-jogurt-typu-greckiego-naturalny-150-g Sukces mozzarellą i "wszystko w tym parte.Importante użyciu odpowiednich składników Zobacz, jak zrobić test skrzepu www.youtube.com/watch?v=OENYKXJ7Oho Edytowane 26 Października 2015 przez robynud Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-452466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robynud Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) https://youtu.be/hhBd_HnZmV4 "0" allowfullscreen></iframe> produzioneformaggi.forumfree.it/?t=70890246 www.produzioneformaggi.forumfree.it/?t=70890246 OK produzioneformaggi.forumfree.it/?t=70890246 Edytowane 5 Stycznia 2016 przez robynud Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-466398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 W jaki sposób regulować pH , w poście ANNAM, parokrotnie pojawia konkretna wartość pH. Np. w pkt. 3 " Pozostawić mleko aby się ścięło. To powinno zająć około 30-35 min. (pH ~6.5-6.6) " Co należy zrobić gdy pH jest mniejsze lub większe" ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1487-mozarella/page/5/#findComment-510934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.