@halusia@ Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 17 Listopada 2010 Wkleję się tutaj do tematu @halusi@ (może mnie nie pogoni :grin: ) Moje pierwsze kabanosy :grin: Coś mi się wydaje, że niedoczekają jutra :thumbsup: Nie pogoni, nie pogoni :grin: Kol Straszny wcale się nie dziwię że mogą nie doczekać jutra. Rewelacja :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-132507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 17 Listopada 2010 Podsuszone kilka dni są najlepsze :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-132520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 17 Listopada 2010 Schowaj chociaż dwa kawałki na kilka dni i rozkoszuj się podsuszonymi kabanosami. Andrzeju, oczywiście "prawie wszystko :wink:" będzie sobie wisiało kilka dni. Witaj Kolego Straszny, jak czytałeś Halusia podała recepturę swoich kabanosów, może i Ty się pochwalisz z czego taki ładny wygląd i doskonały smak. zbig3133, przepis prawie taki sam jak u Halusi pominąłem tylko kminek ( jakoś mi nie podchodzi) Nie ma nic strasznego w produkcji kabanosów :wink: nakładanie jelit, pękanie, rwanie, jakoś tego nie doświadczyłem. Nadziewałem "Cihńczykiem" i nie było żadnych problemów (może trafiłem na dobre jelita. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-132530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 18 Listopada 2010 (może trafiłem na dobre jelita. " Dobrze dobrałeś" gęstość farszu . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-132538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 9 Lutego 2011 No to ja się podepnę u Halusi, moje kobanosy wieprzowe :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 9 Lutego 2011 Ja planuje zrobić następne kabanosy już jutro...Ja rozebrałem taką według mojego dziadka :blush: ciekawe co z niej będzie :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 9 Lutego 2011 ciekawe co z niej będzie :question: No to znów półtora roku z głowy aż dojdzie Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 9 Lutego 2011 Piękna szynka - czy wiesz że nie wszystkie mięsa możesz z niej dodać do kabanosów. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 9 Lutego 2011 Piękna szynka - czy wiesz że nie wszystkie mięsa możesz z niej dodać do kabanosów. PozdrawiamTak :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 9 Lutego 2011 Możecie rozwinąć tę myśl ?Chętnie zapoznam się ze wskazówkami Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 9 Lutego 2011 To których nie dasz?Nie dam się od kol Pis67´a podpuścić [ Dodano: Sro 09 Lut, 2011 22:04 ] Darek , pewnie znowu zobaczymy zdjęcia z podpisem "a tak wygląda po 12 miesiącach "Pawełku raczej nie, gdyż szynkę rozebrałem :smile: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 9 Lutego 2011 Nie dam się od kol Pis67´a podpuścić A szkoda, młodzież nie będzie wiedziała, czego nie dodasz do kabanosów. :lol: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 9 Lutego 2011 Pewnie skórek Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 9 Lutego 2011 Pewnie skórek :clap: no i kabanosy powinne być kruche... Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 9 Lutego 2011 no i kabanosy powinne być kruche...Nie mieszamy zbyt długo mięsa Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-145800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 12 Lutego 2011 I kolejna porcja kabanosów .. :grin: Wczorajsze wędzenie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-146424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 12 Lutego 2011 :clap: :clap: :clap: :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-146425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Halusia i Straszny najwyrażniej mnie mobilizują lejek 12 mm z KO, nadziewarka 2,5 l, pionowa Skład : 2 kg łopatki, 2 kg boczku, 2 kg podgarla, 1 kg szynki przyprawy tak jak Halusia + 12g cukru 18 g peklosól/sól (60%-40%) wg mnie za słone, 16 g było by w sam raz 3 ząbki czosnku, bo nie przepadam za czosnkiem, posiekany drobniutko na takim rozdrabniaczu do cebuli nie dałem ani grama wody, mięsko podczas peklowania (36 h) nie puściło nic soku po pierwszym wędzeniu po drugim wędzeniu i podpieczeniu w temp. 75-80 °C flaczki kupiłem u gościa na targu, bardzo cieniutkie, obok ołówek dla porównania Z tym nakładaniem flaczka Zrobiliście panikę, trochę sprytu i nie potrzeba wynalazków, wędzone drewnem wiśniowym Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-154940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jestem po wrażeniem :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Z tym nakładaniem flaczka Zrobiliście panikę, trochę sprytu i nie potrzeba wynalazkówJa z nadziewaniem nie miałam problemów lecz trafiły mi się jelita popękane . Ziutek a co to za wędlina obok kabanosów... wygląda rewelacyjnie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-154941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Piękny wyrób i jak dużo tych kabanosów.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-154942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 po drugim wędzeniu i podpieczeniu w temp. 75-80 °C A jeszcze mam pytanie.. dlaczego wędziłeś 2 razy?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-154946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 flaczki miały może z 5-6 dziurek, ale w sumie chociaż cieniutkie, ale mocne miałem parzyć po pierwszym wędzeniu, alemusiał bym to robić chyba w wannie, takie cieniznymogły by nie wytrzymać parzenia węc na drugi dzień ponownie do wędzarki i po ptokach, jak to mówią. Chciałem właśnie takie długie zrobić. Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-154948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 miałem parzyć po pierwszym wędzeniu, aleZiutek ale kabanosów się nie parzy :rolleyes: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-154951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 chyba Dziadek pisał, że 20 minut Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-154952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Witam ziutek wyglądają rewelacyjnie :thumbsup: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/3/#findComment-154953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.