Gość technik Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 29 Grudnia 2009 http://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=twarde+jelito+po+w%C4%99dzeniu&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 Może wybierz sobie coś z tego i poczytaj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Moje pierwsze wędzenie, prawie rok temu ale... Obsychanie, w tle wędzarnia z beczki wujka. http://img297.imageshack.us/img297/4366/wdzonkisuszoneprzedwdze.jpg I tu przerwa bo bateria w aparacie padła Po wędzeniu http://img297.imageshack.us/img297/8440/wdzonkipowdzeniu.jpg Po parzeniu http://img297.imageshack.us/img297/8109/wdzonkipoparzeniu.jpg Efekt jaki uzyskałem, tylko dzięki "Akademi Dziadka", wielkie podziękowania. Dopiero teraz odważyłem się zarejestrować na stronie, chociaż odwiedzam ją prawie rok. WaRo58 Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Dopiero teraz odważyłem się zarejestrować na stronie, chociaż odwiedzam ją prawie rok. Piękne wyroby i witamy w naszym gronie . Cieszę się , bo widzę pięknie osznurowane wędzonki a nie w siateczkach . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 29 Grudnia 2009 I tu przerwa bo bateria w aparacie padłaI wcale się nie dziwię ,że padła :lol: Smakowite Twoje wyroby :lol: Witam. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Waro58 .My nie gryziemy :grin: .Witamy w szeregach Wędzarniczej Braci A siateczki to grzech? :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Waro58 .My nie gryziemy :grin: .Witamy w szeregach Wędzarniczej Braci To jak pochłaniacie Wasze wyroby, przez maszynke i w otwór gębowy? :lol: Dzięki za uznanie, Waszym towarzystwem jestem bardzo zaszczycony. WaRo58 Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość technik Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam Kolegę. Jestem naprawdę pełen podziwu, - gratuluję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 29 Grudnia 2009 No nie gryziemy nowo przybyłych.Kanibalizm zakazany. :devil: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam Kolegę. Jestem naprawdę pełen podziwu, - gratuluję. Pozdrawiam. Dziękuję bardzo, ale największą zasługę ma kolega Dziadek. Tylko dzięki Niemu miałem taki efekt i nie zniechęciłem się. WaRo58 Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 29 Grudnia 2009 A siateczki to grzech? :wink:Dobrze wiesz że nie grzech . Dla mnie jednak szyneczka osznurowana to jest to . :smile: Bardzo a bardzo mi się podoba . Pozdrawiam [ Dodano: Wto Gru 29, 2009 20:58 ] ale największą zasługę ma kolega Dziadek.Ja to rozumiem , jednak jesteś dobrym albo bardzo uczniem , i to się chwali :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 29 Grudnia 2009 No to jeszcze się pół roku później, pierwszy raz, szynka 10kg z kością: Po peklowaniu: http://img692.imageshack.us/img692/5342/popeklowaniu.jpg Wędzenie: http://img692.imageshack.us/img692/2310/wdzeniew.jpg Suszenie przed drugim wędzeniem: http://img692.imageshack.us/img692/5776/suszenie.jpg I w końcu to na ci Wszyscy czekamy: http://img692.imageshack.us/img692/5093/szynkapoparzeniu.jpg Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 29 Grudnia 2009 waro58, piękne wyroby. Napisz proszę, jakim drewnem wędziłeś, bo kolor naprawdę zacny. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Dębina i o zgrozo mokra, bo innej nie miałem. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 30 Grudnia 2009 szynka 10kg z kością: waro58, pięknie ta szyneczka wygląda jestem pełen podziwu tylko piwka brakuje :grin: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Browarek obowiązkowow był, w lodóweczce jego miejsce najczęściej się znajduje.Na zdjęciu nie umieściłem, bom litościwy, po co robić apetyt Tym, Którym go zabrakło. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzikmal Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Szyneczka zacna, Gratuluję !!!!Chyba też muszę się na taką skusić :lol: Cytuj Pozdrawiam Tadzik Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 31 Grudnia 2009 I ja w tym roku pokusiłem się na produkcję kiełbas grubych. Pierwsza była kminkowa, wyszła rewelacyjnie, wszystkie wyszły super, nawet się nie spodziewałem takiego efektu. Kminkowa parzona z dodatkową dawką kminku. Jedyna uwaga, wyszła troszkę za sucha, ale w smaku super. Następna kiełbaska cztery zioła, po modyfikacji wyszło pięć ziół. Dałem mniej lubczyku, a w to miejsce pietruszka. Oczywiście zioła suszone. Kiełbasa jak dla mnie bez uwag, poprostu rewelacja, już zostanie u mnie na stałe. Podobnie jak krakowska suszona i kiełbaska smaczna Pedra, też po drobnych modyfikacjach. A oto pięcio ziołowa. Reszta innym razem. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Dalsza część wędlin Świątecznych, ale po raz pierwszy. Kiełbaska smaczna Pedra, bardzo smaczna, choć lekko przesolona, bo nawaliła mi waga i sól dodawałem na łyzeczki. Po niewielkich modyfikacjach - więcej czosnku, więcej gorczycy i więcej kminku mielonego. I chyba zbyt wiele wołowinki, bo wyszło twardawe, ale super, super, super ! Dzięki za przepis. Kiełbaska w czasie obsuszania. I w przekroju. Reszta innym razem. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-94410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Na Święta wykonałem roladę schabową pieczoną. Osobiście niezdarnie i bez wprawy wyciąłem z półtuszy boczek razem ze schabem, zapeklowałem na mokro 10 dni, w środek farsz kiełbasy z maszynki + czosnek i wyszło jak widać na załączonych obrazkach. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-96452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzikmal Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 23 Stycznia 2010 A ja popełniłem dzisiaj kiełbaskę i indyczka. I troszkę za mocno kiełbaskę przypiekłem. http://img268.imageshack.us/img268/6682/zdjcie0070m.th.jpg Użyłem po raz pierwszy termometru elektronicznego WT-2 i jestem zawiedziony. Jak wbiłem w indyka to mi pokazało temperaturę 32 stopni (a był prosto z wędzarni). Tymczasem stary termometr pokazywał ok 55. Po ok 45 minutach na starym miałem 70 stopni a na nowym 57. Sprawdzałem również w wodzie. Normalny rtęciowy i stary wbijany miały 80 a nowy elektroniczny 74,5. Co jest nie tak? Cytuj Pozdrawiam Tadzik Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-96496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Co jest nie tak?jeśli jesteś absolutnie pewien tego rtęciowego to znaczy że mozna reklamować wadliwy produkt Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-96497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 23 Stycznia 2010 A ja popełniłem dzisiaj kiełbaskę - i dlatego termometr nie działa prawidłowo. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-96499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 3 Lutego 2010 a czy ktos zna metody sprawdzania wyrobu bez uzycia termometru?? np na igłe w przypadku szynek a przy kiełbasach cienkich na ucho. słyszał ktos o tych sposobach? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-97948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 3 Lutego 2010 To są podstawy tradycji. :grin: Przyjedź do SDM to zobaczysz jak sie to robi. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-97954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_kacz Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 3 Lutego 2010 ciornydoktor, Myślę , że nie tylko słyszał ale i wielokrotnie próbował , lecz sa to metody dla osób bardzo doświadczonych w zawodzie.Nie wiem czemu (bez obrazy) odnoszę wrażenie iż masz ochotę "błysnąć" wiedzą i praktyką. To bardzo słuszne , lecz gdyby odbywało się to w innym tonie...DZIADEK posiada wiedzę na temat mięsa i pracy z nim przeogromną lecz służy pomocą i bardzo merytoryczną radą. Może Ty też tak spróbujesz ? :rolleyes: Pozdrawiam Bogdan Cytuj Jeszcze nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej... ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/9/#findComment-97955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.