Darhel Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Będę wdzięczny za sugestie ... odnośnie marki, modelu. Proszę słać na pw, coby nie było reklamy Z góry dzięki. Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-221765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Będzie trochę wolnego to trzeba coś jeść .Trochę rybek .Krakowska I kuraki Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-221776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darhel Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Wow :shock: Otwierasz strefę kibica ?! :clap: Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-221782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 7 Czerwca 2012 586.5A to jest niestety ten mniejszy zelmerek - imho odpuść sobie kupowanie kolejnych, coraz większych sitek, bo i tak ślimak będzie miażdżył mięso i będzie wychodziła parówka lepiej rozejrzyj się za jakąś większą maszynką zelmerek nadaje się tylko do mielenia mięsa ścięgnistego, tzw III Nie do końca się z Tobą zgodzę. Można jak proponował jeden z Kolegów ( :blush: niestety nie pamiętam który, wybacz "starej sklerozie" ), obciąć w nożu 2 ostrza i będzie O.K., bo praktycznie zmniejszymy obroty noża. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-221791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 7 Czerwca 2012 obciąć w nożu 2 ostrza i będzie O.K. będzie trochę lepiej ale nie będzie O.K. także tuning ślimaka polegający na zaokrągleniu krawędzi też nie pomaga tak przerobiony zelemerek i tak wymięka w porównaniu ze zwykłą ręczną "10", o "22" z dorobionym napędem nie wspominając problem małego zelmerka polega na cofaniu się farszu sprzed sitka wstecz i ponownym cięciu przez nóż i miażdżeniu przez ślimak ktoś z forum testował maszynkę Kenwooda, za ok. 1000zł - zdaje się, że zdała egzamin masarski Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-221813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 7 Czerwca 2012 zelmerek nadaje się tylko do mielenia mięsa ścięgnistego, tzw III No to żeś pojechał :grin: .A ja większość swoich mielonek robię zelmerkiem nr 8. sitko 6mm bo do 3 kg mięsa wilka nie bedę brudził.A jak wychodzą to wiesz gdzie szukać. :tongue: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-221815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 7 Czerwca 2012 A ja większość swoich mielonek robię zelmerkiem nr 8 a ja piszę o małym, czyli o 5 Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-221816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 7 Czerwca 2012 a ja piszę o małym, czyli o 5 To dobrze ,że wyjaśniłeś bo pisałeś ogólnie o zelmerku, choć nóż dwuskrzydłowy i siatka 6mm też da radę tylko wszystko musi być ostre i nie należy mocno pchać mięsa tylko wrzucać małe kawałki. Kenwooda, za ok. 1000zł - zdaje się, że zdała egzamin masarski To za tę cenę można kupić alfe 22 lub 32 i trochę ruchu nie zaszkodzi a jak ktoś jeszcze ma smykałkę do majsterkowania to dokupi silnik i ma super maszynę do wszystkiego. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-221821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaPaka Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Henrykos63 Widzę, że dużo masz tego wolnego! :grin: :thumbsup: Cytuj Najlepsze forum muzyczne w Polsce:www.n-stars.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-222183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mila_68 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 21 Lipca 2012 Cytuj mila_68 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-228777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 21 Lipca 2012 :grin: Bardzo ładne i smakowicie wyglądające wyroby :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-228779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 21 Lipca 2012 Smaczniste,lece po ścierkę coby klawiaturę wytrzeć :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-228787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 21 Lipca 2012 mila_68, po byku te wędzonki :clap: :grin: kolor lepszy niż perfekcyjny.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-228790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 21 Lipca 2012 A mnie się wydaje jednak, jakby troszkę temperatura za wysoka była? Choć przyznam, że apetycznie wyglądają :thumbsup: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-228807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 21 Lipca 2012 jakby troszkę temperatura za wysoka była?Bo wędzonki były podpiekane- pieczone. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-228826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 21 Lipca 2012 Bo wędzonki były podpiekane- pieczone.O tym nie pomyślałem :blush: http://emoty.blox.pl/resource/36_1_42.gif , honory zwracam http://www.swiat-rozrywki.w8w.pl/galeria/albums/pliki%20swiat/emotikony/poklon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-228829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juniors1 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 22 Lipca 2012 Tak sobie pomyślałem skąd ja to ostatnie zdjęcie znam,.....ach tak ALLEGRO! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-229039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 22 Lipca 2012 Tak sobie pomyślałem skąd ja to ostatnie zdjęcie znam,.....ach tak ALLEGRO!A nooo, racja rybka2010.......... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-229051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Dalszy ciąg zabaw z kartonem: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-233393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-233395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Nic dodać nic ująć. :clap: :clap: :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-233401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Ze względu na obecne i przyszłe możliwości a raczej brak możliwości wędzenia pozostaje mi tylko produkcja wyrobów niewędzonych. Na pierwszy rzut poszła łopatka prawie w sosie własnym. Z ok. 3kg wyszło 8 słoików. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-234292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 w szczególności chodzi mi o zawatość i przyprawy. Surowiec: mięso łopatki pokrojone mniej więcej 2x2cm bez klasyfikacji, z łopatki powykrawane grubsze ścięgna, tętnice i "krwiaki". Peklowanie 3 godziny temperatura pokojowa(mieszanka peklująca 20g/kg 50/50 z zwykłą solą). Razem z peklosolą do mięsa dodałem żelatynę 6g/kg oraz pieprz 2g/kg. Mięso podzieliłem na dwie części: Pierwsza poszła w słoiki ściśle upchana i zalana wywarem z przypraw(jałowiec, kolendra, ziele angielskie, liść laurowy) Druga wymieszana z czosnkiem i majerankiem. Pasteryzowane 2 krotnie w gotującej wodzie(następnym razem spróbuję przeprowadzić pasteryzację w 75 stopniach) I tyle :wink: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-234301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 (następnym razem spróbuję przeprowadzić pasteryzację w 75 stopniach) Obawiam się ,że będzie twarde.Ja słonolubny daję 17g/kg. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-234303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Obawiam się ,że będzie twarde czyli pasteryzacja tylko w gotującej wodzie, czy przedłużyć czas peklowania do 48h? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/34/#findComment-234307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.