Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, mamuśka napisał(a):

Dalej mieszam Piotrowi 😜:clap:

Może wilk W-70 (z dawnych czasów), do tego noże i sitka "czarne" hartowane, i sprzęt nie do zajechania.😃

Nowy rok, nowy ja, nowy sprzęt...tzn masarski:D

• Like 1

Mam już jednego ,,wilka "  z serii 70 w przyszłym roku 30 lecie, rzeczywiście nie do zdarcia, chyba mnie przeżyje...😂🤣

• Like 1

To marudzę. 😉

W maszynie z pierwszego linku: "Lej załadowczy i głowica z polerowanego stopu aluminium".

W drugim linku sitka z linii Profi Line Hendi mają taki nosek, przez to sitka(bez własnej interwencji) mogą być używane tylko z jednej strony.

5 minut temu, mamuśka napisał(a):

W drugim linku sitka z linii Profi Line Hendi mają taki nosek, przez to sitka(bez własnej interwencji) mogą być używane tylko z jednej strony.

Producent tak wymyślił żeby niby wygodniej wyjmować siatkę z gardzieli. Ja myślę , że tu bardziej chodzi by szybciej kupić nowe siatki, ja je stoczyłem i mam obustronne.

Edytowane przez Grzewlod
1 minutę temu, Grzewlod napisał(a):

Producent tak wymyślił żeby szybciej kupić nowe siatki, ja je stoczyłem i mam obustronne.

Okej a zamienniki bez tego pierścionka chyba można normalnie, więc dokupując będą z automatu bez  tylko żeby się wymiary zgadzały...

Teraz, szrekPL napisał(a):

dokupując będą z automatu bez  tylko żeby się wymiary zgadzały...

👍Wymiary klasyczne tu producent nie kombinował. Kupując siatki kup dodatkowy nóż.

• Like 1
29 minut temu, szrekPL napisał(a):

Rzeczywiście alu...nie doczytałem, ten jest cały nierdzewny...

https://hendi.com/pl/wilk-do-miesa-22-hendi-profi-line-230v-1100w-430x250xh510mm-282007

W tej : Wałek ślimakowy ze specjalnego stopu aluminium.

Nie wiem czy taki można myć w zmywarce.

43 minuty temu, szrekPL napisał(a):

ten jest

Mam taki - duży i ciężki ....no ale działa 😉

Muskie - to ryba 🙃

Ja mam jedno sitko z tym noskiem i muszę je stoczyć. Fajnie się je wyjmuje to plus, a używanie z tylko z jednej strony (wg mnie) większy minus.

58 minut temu, fikaz napisał(a):
Godzinę temu, szrekPL napisał(a):

Rzeczywiście alu...nie doczytałem, ten jest cały nierdzewny...

https://hendi.com/pl/wilk-do-miesa-22-hendi-profi-line-230v-1100w-430x250xh510mm-282007

W tej : Wałek ślimakowy ze specjalnego stopu aluminium.

Nie wiem czy taki można myć w zmywarce.

Ja bym nie myła w zmywarce.

Myję ręcznie i przelewam wrzątkiem.

17 minut temu, fikaz napisał(a):

Korpus i ślimak jeżeli jest z nierdzewki to chyba nic nie zaszkodzi żeby wymyć w zmywarce

Zaszkodzić nie zaszkodzi , ale ręcznie to minuta roboty ........

• Like 1

Muskie - to ryba 🙃

9 minut temu, Muski napisał(a):

Zaszkodzić nie zaszkodzi , ale ręcznie to minuta roboty ......

... i dokładniej we wszystkich zakamarkach umyte.😚

Napisałem  o myciu w zmywarce bo szrekPL w swoim temacie  wspomniał że chciałby myć w zmywarce.

Autor

Opublikowano Sobota o 22:37

Taki właśnie bardziej do mnie przemawia a jak jeszcze byłby ze stali szlachetniej do mycia w zmywarce to już pełnia szczęścia.

9 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Poważnie 😁.

Aluminium nie zalecają myć w zmywarce . A w tym wilku ślimak jest ze stopu aluminium.

17 minut temu, fikaz napisał(a):

Aluminium nie zalecają myć w zmywarce . A w tym wilku ślimak jest ze stopu aluminium.

Gardziel i jej elementy myje się na bieżąco zamim zdążą zaschną tłuszcze, błony, kawałki mięsa nikt nie myje tych elementów w zmywarce. Tak samo jest z nadziewarką i mieszałką.

Edytowane przez Grzewlod
20 minut temu, fikaz napisał(a):

Napisałem  o myciu w zmywarce bo

😁Masz rację, teoretycznie wolna wola a praktycznie nie znam osobiście nikogo kto myje w zmywarce maszynkę do mielenia mięsa ani nadziewarkę

Muskie - to ryba 🙃

24 minuty temu, Muski napisał(a):

😁Masz rację, teoretycznie wolna wola a praktycznie nie znam osobiście nikogo kto myje w zmywarce maszynkę do mielenia mięsa ani nadziewarkę

Kusząca propozycja zostać tym pierwszym....;) No ale rzeczywiście nawet ja w rączkach myłem zelmerka chociaż przyznam się bez bicia że nauczony doświadczeniem sprzed lat...;):D (ze zmywarki amelinum wychodzi w kolorze grafitowym....nie pytajcie :facepalm:)

Ja kiedyś puściłam gardziel maszynki domowej do mycia w zmywarce.:facepalm: Naiwnie myślałam- umyje dokładnie wszystkie zakamary. 

Nie umyła zakamarków i do tej pory wygląda jakby przeżyła wojnę światową. Jest w takie odbarwione plamy, jak biedronka w kropki. 😲 Wygląda jak typowy obraz nędzy i rozpaczy.