Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, szrekPL napisał(a):

na szynkową, krakowską żywiecką itp kiełbasy

Moim zdaniem, na szynkową to szarpak z 2 otworami. A na pozostałe to z 3.

Godzinę temu, MariuszB napisał(a):

Może odkręć korek i zerknij czy jest olej?

No właśnie kurcze nic nie widać. Wkładałem śrubokręt i się nie zamoczył, tylko wyglądało tak jakby był jakiś smar. 

Ja myślę że to jednak jest kompletna maszyna gotowa do użytku, byłoby napisane na obudowie jakiś piktogram czy coś, jakiś achtung wnimanie czy uważajta..u mnie było tylko żeby wyciągnąć zaślepkę przed pracą...zawsze możesz wykonać tel do sprzedawcy.

10 minut temu, Todek napisał(a):

No właśnie kurcze nic nie widać. Wkładałem śrubokręt i się nie zamoczył, tylko wyglądało tak jakby był jakiś smar. 

Może zamienili olej na smar, w przekładniach wolnoobrotowych jest to dopuszczalne, ale lepiej sprawdzić to u sprzedawcy.

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

1 godzinę temu, Todek napisał(a):

Czy przekładnia jest już zalana olejem i gotowa do pracy, czy trzeba ją zalać samemu?

Czy po jakimś czasie trzeba ten olej wymienić?

Tak zalana- to olej tzw półstały gęsty zbliżony konsystencję do towotu. Ja wymieniłem po 8 latach , ale naprawdę niepotrzebnie. 

Muskie - to ryba 🙃

W dniu 14.01.2025 o 12:50, Todek napisał(a):

Czy przekładnia jest już zalana olejem i gotowa do pracy, czy trzeba ją zalać samemu?

I wszystko jasne. Odp. od GastroProfit.:D

 

Cytat

 

Dzień Dobry, 
 
Zmieniła się technologia wykonania. Wilk teraz smarowany jest smarem. Na serwisie używają smaru Naftochem benterm 2.
Może być to jednak jakikolwiek smar litowy, który może pracować w temperaturze około 200 stopni

 

 

Dzwoniłem tez do serwisu Cookpro, i powiedzieli to samo.

Edytowane przez Todek
  • 1 miesiąc temu...
Godzinę temu, slodziaksos napisał(a):

 

 

zwelmerko podobny wciąga 10 kg  bez zastanowienia. A i pomocnik bezpieczny bo łapy nie wsadzi  😁

Trzeba było lepiej zorganizować stanowisko pracy dla pomocnika. 🤣

 

 

23 minuty temu, quadro555 napisał(a):

Trzeba było lepiej zorganizować stanowisko pracy dla pomocnika. 🤣

 

 

tniemy koszty na maksa.

Pomocnik robi za wikt i opierunek.

plus udziały w wędzarce.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.