andy Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll, witam Cię i ja.wielu z was już osądziło mnie jako osobęza krótko Cię znamy na jakieś osądy. Pokaż co masz do zaoferowania i możemy wtedy rozmawiać. Dodam tylko, że LIBRA POLSKAna tym forum raczej Ci nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 22 Stycznia 2009 No to smacznego z gustami się nie dyskutuje. JK Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dajcie spokój. Skoro do nas trafił, to nasz Kolega, że akurat tam pracuje.... tak wyszło.Przeciez do niczego nikogo nie namawia. Okazmy gościnność. Jestem pewien, że Kolega pomoże nam w wielu spornych kwestiach natury technologicznej i nie tylko. Jeszcze raz Cię witam w imieniu Wędzarniczej Braci. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Maxell ma rację! Kolega gieroll, może być cennym "nabytkiem" (bez urazy) naszego forum. Nie obrażajmy się na siebie! Oby tylko starczyło mu cierpliwości tłumaczyć nam swoje racje :grin: (czego gorąco Ci Kolego życzę :grin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll witaj i nie przejmuj się tak "gorącym" powitaniem :wink: :grin: .Oni tak zawsze :wink: :wink: :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dziękuje, zamierzam raczej korzystać z forum, jak ktoś już wspomniał jestem dość młody, więc cały czas się uczę. Tak myślałem, że ten podpis wzbudzi prędzej czy później kontrowersje, ale nie zamierzam go likwidować, powinniście wiedzieć z kim macie do czynienia. Jeśli ktoś z was myśli, że jestem zwolennikiem "nowoczesnej żywności" to niestety bardzo się myli, bo NIE JESTEM, niestety tradycyjna produkcja żywności nie idzie w parze z ekonomią. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll, tak na marginesie nie jesteśmy tacy źli. Organizujemy zloty regionalne i zapraszamy Ciebie, śledź forum na wiosnę zlot "mazowiecki". Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Gieroll- witamy w krainie swojskich produktów. Nie zrażaj się i nie obrażaj. Znam Twoje zajęcie musisz naprawdę się starać i nakłaniać, udowadniać że oferowane przez Ciebie produkty są lepsze od innych i podnoszą wydajność a tym samym zyski. Nie można mieć do ciebie za to pretensji tak zarabiasz. Podaj jakąś recepturę i o ile przekonasz nasz wszystkich że ten wyrób jest dobry zbierzesz same pochwały . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 22 Stycznia 2009 :grin: Nie obrażam się Dziadek, to też nie do końca tak jest, nie jeżdżę po masarniach i nie wmawiam że nasze produkty są najlepsze. Moim zadaniem jest wychodzenie naprzeciw oczekiwaniom klientów, to klient często chce podwyższyć wydajność, ja przeprowadzam próbę, jeśli klient jest zadowolony z efektu to współpracujemy. Jeśli nie - szuka innej firmy, Tak to się mnie więcej odbywa. Zresztą na forum widziałem kilku właścicieli masarni, jak będą chcieli to opowiedzą jak się to odbywa. Ale musicie wiedzieć, że podobne firmy jak moja to nie tylko "chemia" to także mieszanki przyprawowe, czyli to co każdy z was trzyma w tajemnicy i teoretycznie tez mógłby sprzedać. To żelatyny, błonniki itd Chętnie pojawię się na zlocie, ale patrząc na " miłe" przyjęcie to mogę dostać nóż rzeźnicki prosto pod 3 żebro :grin: taki żarcik sytuacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 22 Stycznia 2009 :grin: mogę dostać nóż rzeźnicki prosto pod 3 żebroE tam! najwyżej trybownik! :grin: A tak poważnie, to przekonany jestem, że nic Ci nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 22 Stycznia 2009 nie jesteśmy w stanie sami piec chleba i hodować warzyw.No nie był bym taki pewny. :wink: Znam kilku zapaleńców co mają warzywnik i chleb pieką. Witaj na forum. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witaj Gieroll. Nóż rzeźnicki pod 3 żebro? - raczej nie, teraz każdy swój nóż będzie nosił na sznureczku, na szyji :grin: Piekarnictwo, ogrodnictwo, nie jesteśmy w stanie sami piec chleba i hodować warzyw. I tu się mylisz, większość z Nas (no może nie przytłaczająca) robi własne wyroby piekarnicze i uprawia warzywa.Papcio nawet na balkonie wyhodował pomidory :grin: A co do chemii to przemysł mleczarski chyba dorównuje jak nie przewyższa mięsnego. No ale i tu staramy się cokolwiek zaradzić.Jedni od dawna robią inni póbują robić własne sery, serki,jogurty itp. itd. Witam i pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 22 Stycznia 2009 No mi udało się wyhodować papryczki chilli, bo jestem zwolennikiem bardzo ostrej kuchni. No właśnie, całkiem zapomniałem i przemyśle mlecznym :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nóż żeźnicki to zbyt radykalne my mamy naleweczki po których również się pada. My może jako amatorzy przynajmniej w dużej części jesteśmy uczuleni na samo słowo chemia, dodatki itp. Ale jak napisano wcześniej masz okazję się wykazać. JK Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll, Witaj. Mam nadzieję, że ze swoja wiedzą w zakresie przetwórstwa mięsa będziesz z nami się dzielił "pełną parą". Skoro jesteś na forum to, małe pytanko. Dlaczego w produkcji masarskiej nie używa się soli jodowanej? Czy jodek potasu jest "szkodliwy" i czy wpływa negatywnie na procesy zachodzące w mięsie np. w czasie peklowania? Pozdrawiam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witaj geroll. :grin: Widzę,że robisz oszałamiającą karierę na tym forum. :grin: Jeden z kolegów już robi takie duuuuże rożno :grin: :grin: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nasze produkty to nie 300% normy :grin: A smak i zapach nieporównywalny nawet do tych pseudo domowych po 50zł za kg. które są w sklepach. :lol: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll, Witaj. Mam nadzieję, że ze swoja wiedzą w zakresie przetwórstwa mięsa będziesz z nami się dzielił "pełną parą". Skoro jesteś na forum to, małe pytanko. Dlaczego w produkcji masarskiej nie używa się soli jodowanej? Czy jodek potasu jest "szkodliwy" i czy wpływa negatywnie na procesy zachodzące w mięsie np. w czasie peklowania? Pozdrawiam. Wiesz że nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale pytanie ciekawe, akurat jutro jadę na Uniwersytet przyrodniczy, oddać znajomym książkę, obok jest katedra Technologii mięsa to spróbuję podpytać, ale jak znając życie to tylko wszyscy zrobią wielki oczy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 22 Stycznia 2009 My nie patrzymy na wydajność tylko na jakość. W końcu sami to jemy. JK Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Wiesz że nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale pytanie ciekawe, akurat jutro jadę na Uniwersytet przyrodniczy, oddać znajomym książkę, obok jest katedra Technologii mięsa to spróbuję podpytać, ale jak znając życie to tylko wszyscy zrobią wielki oczy :lol:Czekam na odpowiedź. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Ja też mam pytanko do naszego nowego kolegi Gieroll, które dodatki funkcjonalne wykorzystałbyś do produkcji wędlin dla WŁASNYCH DZIECI, a które byś zdecydowanie odrzucił? Możesz podać przykłady? Szczera odpowiedź na to pytanie pozwoli oddzielić wiedzę, której na tym forum ewentualnie potrzebujemy, od marketingowego bełkotu inspirowanego li tylko chęcią zysku. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Oczywiście jak najmniej fosforanowe i azotanowe. Kiedyś dopuszczalna ilość fosforanów wynosiła bodajże 3000 ppm , obecnie Unia europejska dopuszcza 5000 ppm, spora różnica, na to trzeba uważać, bo zapewne wiele firm tego korzysta. Niestety jako przeciętni konsumenci nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić, oczywiście wszystkie firmy wystawiają atesty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 22 Stycznia 2009 obecnie Unia europejska dopuszcza 5000 ppmI to własnie jest jednym z przykładów negatywnego wpływu UE . Według mojej "spiskowej teorii dziejów" min. ślepe zapatrzenie na UE jest przyczyną pogarszania się jakości POLSKIEJ KUCHNI. POLSKIE NORMY (PN) były bardziej restrykcyjne niż unijne, które niestety je wyparły . Co do soli jodowanej to jak dobrze pamiętam jest ona odpowiedzialna za większe ubytki wit. B1 w mięsie i obniżenie wartości naturalnych antyoksydantów. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Tu się bardzo mocno z Tobą zgodzę, dla mnie podstawa to PN i szkoda, ze obecnie nawet ciężko tą normę zdobyć. Środki środkami, ale jakość samego mięsa poddawanego obróbce jest o wiele niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 22 Stycznia 2009 nie jesteśmy w stanie sami piec chleba i hodować warzyw.Czyżby :question: :question: :question: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/38/#findComment-53213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.