Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Bardzo się cieszę, że mogę do Was dołączyć

Reniu,

a jak my się cieszymy  :thumbsup:  :clap: 

Do zobaczenia na następnym zlocie  :)  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639395
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam serdecznie na forum! Bardzo się cieszę, że mogę do Was dołączyć i przyjmiecie mnie do swego zaszczytnego grona. Sama nie wędzę, ale bardzo chętnie degustuję przepyszne wyroby mojej sister!

 

Witaj kochana, zrobiłaś to szybciej niż przewidywałam.  :D  :clap:

Mam nadzieję że zarazisz się Naszą pasją, i możesz liczyć na pomoc,  nie tylko moją.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639397
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mam nadzieję że zarazisz się Naszą pasją

Halusiu,

IMO Renia już jest nasza  :frantics: 

Reniu,  :hug:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639400
Udostępnij na innych stronach

Udział w zlocie był dla mnie bardzo miłym, niecodziennym doświadczeniem.

Zastanawiałam się, czy to wynik tej receptur?

10 kg gościnności

5 kg życzliwości

2 litry dowcipu

2 garści wyrozumiałości

Cała masa rodzinnej atmosfery

 

Dziękuję bardzo!!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639403
Udostępnij na innych stronach

Reniu - witaj  :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639404
Udostępnij na innych stronach

 

 

dawno tutaj nie było takiego powitania

Bo przecież witamy wyjątkową osobę  :)  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639426
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wszystkich.Mam na imię Dariusz pochodzę z Lodzi a w zasadzie okolic to jest skotnik. Lubię naturalne wyroby, dopiero kaczę wędzarnie z grilem murowaną zwykłej cegły.Kiedyś tam wedziłem ale to była zwykła beczka i czasami wychodziły szynki za suche.Tera chcę sprobować sił na tym forum>Być może moje wyroby w końcu nabiorą smaku i aromatu dzięki waszej pomocy i wiedzy która posiadacie.Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639513
Udostępnij na innych stronach

Witam na forum i życzę sukcesów

 

Kiedyś tam wedziłem ale to była zwykła beczka i czasami wychodziły szynki za suche.

Jak to za suche.?Przy prawidłowym wędzeniu w temp. 45-55º C nic nie wychodzi za suche bo jest surowe.Za suche mogą wyjść jak podpiekasz na końcu w temp.90 º C.Szynki należy raczej parzyć po wędzeniu a nie podpiekać.Wtedy będą soczyste.Podpiekać to można wyroby o dużej zawartości tłuszczu takie jak kiełbasa, boczek .Wyroby bez tłuszczu zawsze wyjdą suche po podpiekaniu.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639521
Udostępnij na innych stronach

Witaj kojoters1. :D Czytaj, czytaj, czytaj...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-639522
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich domorosłych "Wędliniarzy" i nie tylko :D:clap:

 

Cieszę się że znalazłam taka fajną stronę z forum ;)

na pewno będę z was czerpać wiedzę pełnymi garściami :D

mąż zrobił dla mnie wędzarnię i teraz hulaj dusza piekła nie ma! :devil: :devil: :devil:

oczywiście muszę się podszkolić w temacie!

prowadzę lokal gastro i chciałabym tez wprowadzić naturalne nasze wyroby,

dlatego będę was często odwiedzać, jak również dzielić się swoimi doświadczeniami :tongue:

po za tym jestem odjechanym kucharzem z pasja ! :devil:

miło mi was poznać :D

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-640106
Udostępnij na innych stronach

Witaj Smerfetko na zadymionym szlaku :D 

Mamy nadzieje ,że podzielisz się z  nami swoimi odjechanymi przepisami i potrawami :laugh: 

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-640107
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich bardzo ciepło. Jestem Zeno z Turzy Śląskiej i cieszę się,że mogę dołączyć do szanownego grona. Przygodę z wędzeniem dopiero zaczynam, tzn.wędzarka jest w budowie, będę tutaj częstym bywalcem , narazie muszę się nauczyć tego fachu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-640125
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich.  Mam na imię Waldek , dobiegam już 60 wiosny , a moją pasją są domowe wyroby . Budując  dom najpierw stanęła wędzarnia , a potem cała reszta. 

Mam nadzieje na zgłębienie swojej wiedzy o tradycyjnym masarstwie jak również wymianę przepisów i sposobów ich wykonania . Mam nadzieję zakotwiczyć tu na dłużej :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-640169
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mam nadzieję zakotwiczyć tu na dłużej

Witaj na forum, z "kotwicy" będziesz zadowolony   :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/290/#findComment-640177
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.