Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Przetwory

Dżem

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#41 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1024 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 18 paź 2019 - 16:09

Smaczne malinki, jutro zajadę na działkę i też zbieram.

Ja przerobiłem działkowe dynie. Tradycyjnie pieczona z przeznaczeniem na mus do ciasta dyniowego  i w porcjach do mrożenia. 

Załączony plik  IMG_20191014_162604 (Copy).jpg   58,88 KB   2 Ilość pobrań

 

Oraz dżem z dyni z sokiem z pomarańczy i cynamonem. Dla leniwych z galaretką pomarańczową.

Załączony plik  IMG_20191014_162558 (Copy).jpg   58,77 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20191016_162447 (Copy).jpg   44,26 KB   2 Ilość pobrań



#42 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 18 paź 2019 - 21:04

Woytas, razem z tym przepisem na dzem z dyni dalam rowniez przepis na chutney. Poszperaj, chyba to bylo w temacie Tusiaczka.  Rowniez polecam,warto sprobowac. 

 Moja corka, zabiera te sloiki, gotuje sobie ryz i miesza z chutney. Bierze do pracy jako lunch. Twierdzi,ze nic wiecej jej nie potrzeba.



#43 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9370 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 18 paź 2019 - 21:09

To ten temat: Chutney



#44 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 18 paź 2019 - 21:19

EAnno, ja nie moglam znalezc :facepalm:  :blush: , dziekuje. Teraz macie w koncu sezon dyniowy. 



#45 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 501 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 19 paź 2019 - 07:37

Kupiłam sobie dynię muscat na próbę, nigdy nie jadłam tego gatunku a ludziska chwalą, także będę "dyniować" w ten weekend :)

Smaczne malinki, jutro zajadę na działkę i też zbieram.

Ja przerobiłem działkowe dynie. Tradycyjnie pieczona z przeznaczeniem na mus do ciasta dyniowego  i w porcjach do mrożenia. 

attachicon.gif IMG_20191014_162604 (Copy).jpg

 

Oraz dżem z dyni z sokiem z pomarańczy i cynamonem. Dla leniwych z galaretką pomarańczową.

attachicon.gif IMG_20191014_162558 (Copy).jpgattachicon.gif IMG_20191016_162447 (Copy).jpg


[Dodano: 19 paź 2019 - 08:37]

Na tapecie sok z sokownika z ciemnych winogron. Ilość cukru wg preferencji, dodana do zlanego soku i zagotowana - u mnie 200 g na każdy litr soku.

Załączone pliki



#46 robimhuk

robimhuk

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 413 postów
  • MiejscowośćWettbergen / Dolna Saksonia

Napisano 19 paź 2019 - 08:09

Ladny kolor soku.Czy grona przed uzyciem sokownika byly macerowane?

#47 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 501 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 19 paź 2019 - 08:15

Ladny kolor soku.Czy grona przed uzyciem sokownika byly macerowane?

Nie, nigdy nie maceruję owoców gdy przetwarzam je za pomocą sokownika. Cukier dodaję do zlanego soku stopniowo, tak aby uzyskać zadowalający nas efekt.

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#48 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1024 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 19 paź 2019 - 14:26

Woytas, razem z tym przepisem na dzem z dyni dalam rowniez przepis na chutney. Poszperaj, chyba to bylo w temacie Tusiaczka.  Rowniez polecam,warto sprobowac. 
 Moja corka, zabiera te sloiki, gotuje sobie ryz i miesza z chutney. Bierze do pracy jako lunch. Twierdzi,ze nic wiecej jej nie potrzeba.

Dzięki, przy najbliższej okazji spróbuję

#49 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 501 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 27 paź 2019 - 10:30

Dziś grzybowo :D Grzyby suszone, które robię non stop i tych najwięcej w tym roku, grzyby marynowane oraz grzybki świeżuteńkie z cebulką smażone, zjadane z chlebkiem :)

Załączone pliki



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#50 ReniaS

ReniaS

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 58 postów
  • MiejscowośćJanikowo

Napisano 27 paź 2019 - 10:56

Dziś grzybowo :D Grzyby suszone, które robię non stop i tych najwięcej w tym roku, grzyby marynowane oraz grzybki świeżuteńkie z cebulką smażone, zjadane z chlebkiem :)

Nie jadam grzybów, ale wyglądają tak apetycznie, że chętnie bym spróbowała :)  :D


Użytkownik ReniaS edytował ten post 27 paź 2019 - 10:56






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Dżem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych