Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

 

Pończochy....bee.

Miro wolisz rajstopy? :facepalm:;)

Podejrzewam że pończoszki ;) Z przędzy jedwabników... ;) Pończochy przeżytek ;)

Pchać mięso w chińską pończochę zrobioną że śmieci.... wolę bawełnianą szmatkę lub siatkę do wędlin Qnet.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617447
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

 

Pończochy....bee.

Miro wolisz rajstopy? :facepalm:;)

Podejrzewam że pończoszki ;) Z przędzy jedwabników... ;) Pończochy przeżytek ;)

Pchać mięso w chińską pończochę zrobioną że śmieci.... wolę bawełnianą szmatkę lub siatkę do wędlin Qnet.

 

No to mnie zażyłeś ;(   Idę sie wstydzić do kąta ;(

Edytowane przez januszfeniks
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617454
Udostępnij na innych stronach

Mogłeś nie wiedzieć.

Kiedyś to pończochy nadawały się do kontaktu z mięsem, dziś już nie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617462
Udostępnij na innych stronach

Mogłeś nie wiedzieć.

Kiedyś to pończochy nadawały się do kontaktu z mięsem, dziś już nie.

Dziesiątki przepisów widzę z pończochami.

Czy ta siatka ma odpowiednie parametry żeby suszyć?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617464
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

 Ładne rybki ,serki camembert zawijane boczkiem to musi być ciekawy smak muszę ten sposób  wypróbować.

 

Polecam. Smakują i wyglądają świetnie. To są serki do grilowania z biedronki. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-637615
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Karkówka 2,1 kg sito 10

Boczek 1,7 kg sito 10

Szynka 2,2 kg szarpak

Podgardle 0,7 kg sito 10

Peklosól 18 g/kg

Pieprz czarny 3 g/kg

Czosnek 3 g/kg

Gorczyca 2 g/kg

Koperek 1 g/kg

Ziele angielskie 3 g/kg

Papryka słodka 3 g/kg

Jałowiec 1,5 g/kg

Mieso krojone w kostkę,peklowane 48 h.

Przyprawy dodane przed mieleniem. Mielenie, lekkie wymieszanie, osadzanie 10 h. Wędzenie 3 godziny. Podpiekanie 40 min w temp okolo 90-100 stopni. Zdjecia po 5 dniach suszenia.

post-82069-0-32944300-1571465851_thumb.jpeg

post-82069-0-03776500-1571465860_thumb.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-643474
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Kabanosy

Szynka 2,4 kg

Karkówka 1,0 kg

Boczek 1,2 kg

Podgardle 2,4 kg

 

Peklosól 18 g/kg

Jałowiec 1 g/kg

Pieprz 2,5 g/kg

Gałka muszkatołowa 0,7 g/kg

Czosnek 3 g/kg

Kminek 3 g/kg

 

Peklowanie na such 48 h.

Mielenie z przyprawami. Szynka oczko 10. Reszta 8 mm.

Wędzenie drewno buk 2 h. Pieczenie.

Ostatnie zdjęcie po 4 dniach podsuszania.

post-82069-0-77577900-1573667342_thumb.jpeg

post-82069-0-72816600-1573667355_thumb.jpeg

post-82069-0-56408300-1573667371_thumb.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-645877
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Pierś z kurczaka 1,5 kg

Mięso z udka kurczaka 0,6 kg

Mięso pokrojone, zapeklowane 24 godziny, 19 g peklosoli na 1 kg

Pierś rozdrobniona na szarpaku, mięso z udka sitko 2,4 mm.

Przyprawy:

Czosnek 5 g/kg

Pieprz 3 g/kg

Majeranek 2 g/kg

Papryka ostra 1 g/kg

Woda 50 ml/kg

Całość wyrobione, nabite w osłonki

Osadzanie 12 h

Wędzenie 3 h 45-50 stopni

Parzenie do 68 w środku

 

 

post-82069-0-87238200-1588427543_thumb.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-665595
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Polędwica z jelenia ( konia) peklowana z dodatkiem ciemnego sosu sojowego :rolleyes:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673848
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.