miro Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Pończochy....bee.Miro wolisz rajstopy? Podejrzewam że pończoszki Z przędzy jedwabników... Pończochy przeżytek Pchać mięso w chińską pończochę zrobioną że śmieci.... wolę bawełnianą szmatkę lub siatkę do wędlin Qnet. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Pończochy....bee.Miro wolisz rajstopy? Podejrzewam że pończoszki Z przędzy jedwabników... Pończochy przeżytek Pchać mięso w chińską pończochę zrobioną że śmieci.... wolę bawełnianą szmatkę lub siatkę do wędlin Qnet. No to mnie zażyłeś ;( Idę sie wstydzić do kąta ;( Edytowane 16 Grudnia 2018 przez januszfeniks Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Mogłeś nie wiedzieć.Kiedyś to pończochy nadawały się do kontaktu z mięsem, dziś już nie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Mogłeś nie wiedzieć.Kiedyś to pończochy nadawały się do kontaktu z mięsem, dziś już nie.Dziesiątki przepisów widzę z pończochami.Czy ta siatka ma odpowiednie parametry żeby suszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Tak.https://www.wyroby-domowe.pl/siatka-ponczocha-p-562.html Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-617472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Marca 2019 Dzisiejsze kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-625297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Marca 2019 Bardzo przyjemny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-625304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 3 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 3 Marca 2019 Kiełbasa chłopska. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-625382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 3 Marca 2019 Uwodzi mnie ta fraktalna ekspozycja z wędzarynki... Ładnie zwędzone... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-625391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 25 Marca 2019 Kiełbasa wędzona i suszona wzorowana na przepisie Kostka. Niestety użyłem zbyt tłuste mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-627417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Łosoś, japonka, serki camembert zawijane w boczku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-637499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Ładne rybki ,serki camembert zawijane boczkiem to musi być ciekawy smak muszę ten sposób wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-637549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Ładne rybki ,serki camembert zawijane boczkiem to musi być ciekawy smak muszę ten sposób wypróbować. Polecam. Smakują i wyglądają świetnie. To są serki do grilowania z biedronki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-637615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 19 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Października 2019 Karkówka 2,1 kg sito 10Boczek 1,7 kg sito 10Szynka 2,2 kg szarpakPodgardle 0,7 kg sito 10Peklosól 18 g/kgPieprz czarny 3 g/kgCzosnek 3 g/kgGorczyca 2 g/kgKoperek 1 g/kgZiele angielskie 3 g/kgPapryka słodka 3 g/kgJałowiec 1,5 g/kgMieso krojone w kostkę,peklowane 48 h.Przyprawy dodane przed mieleniem. Mielenie, lekkie wymieszanie, osadzanie 10 h. Wędzenie 3 godziny. Podpiekanie 40 min w temp okolo 90-100 stopni. Zdjecia po 5 dniach suszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-643474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 13 Listopada 2019 KabanosySzynka 2,4 kgKarkówka 1,0 kgBoczek 1,2 kgPodgardle 2,4 kg Peklosól 18 g/kgJałowiec 1 g/kgPieprz 2,5 g/kgGałka muszkatołowa 0,7 g/kgCzosnek 3 g/kgKminek 3 g/kg Peklowanie na such 48 h.Mielenie z przyprawami. Szynka oczko 10. Reszta 8 mm. Wędzenie drewno buk 2 h. Pieczenie. Ostatnie zdjęcie po 4 dniach podsuszania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-645877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 2 Maja 2020 Pierś z kurczaka 1,5 kgMięso z udka kurczaka 0,6 kgMięso pokrojone, zapeklowane 24 godziny, 19 g peklosoli na 1 kgPierś rozdrobniona na szarpaku, mięso z udka sitko 2,4 mm.Przyprawy:Czosnek 5 g/kgPieprz 3 g/kgMajeranek 2 g/kgPapryka ostra 1 g/kgWoda 50 ml/kgCałość wyrobione, nabite w osłonkiOsadzanie 12 hWędzenie 3 h 45-50 stopniParzenie do 68 w środku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-665595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 16 Maja 2020 Pstrąg łososiowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-666847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Nie mój wyrób ale ciekawostka co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Nie mój wyrób ale ciekawostka co to jest. Tuńczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Tuńczyk? Wygląda podobnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Tuńczyk? Wygląda podobnieTo nie jest tuńczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Czy to wyrób z czarnego kurczaka z Sumatry? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Czy to wyrób z czarnego kurczaka z Sumatry?Nie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Polędwica z jelenia ( konia) peklowana z dodatkiem ciemnego sosu sojowego Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Wołowina dojrzewająca? Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/2/#findComment-673849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.