Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Napisz coś o kiełbasie na winie?. Zamieść fotkę.

Grzegorz , to nie jest  ten zawodnik od kiełbasy na winie...😉

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969299
Udostępnij na innych stronach

5 minut temu, markkut napisał(a):

Mogę coś o kiełbasie napisać, zdjęcia też mam. Ale nie wiem czy tutaj, czy jest jakiś bardziej pasujący wątek?

Tak zdecydowanie jest taki Delicje@mamuśki ...nie dziękuj...;):D

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969319
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, markkut napisał(a):

Mogę coś o kiełbasie napisać, zdjęcia też mam. Ale nie wiem czy tutaj, czy jest jakiś bardziej pasujący wątek?

W dziale "o wszystkim/moje wyroby" możesz założyć temat np. "Wyroby @markkut'a" lub o podobnym tytule.

Jeżeli będziesz miał jakieś trudności to daj znać.

  • Like 1

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969338
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, markkut napisał(a):

ale nikt nie pisze dlaczego nie robić tak jak ja robię.

 

Jak nikt nie pisze, Quadro555 napisał jad kiełbasiany. W najlepszym wypadku sraczka w najgorszym drewniana jesionka.

"Jad kiełbasiany to bardzo silna trucizna, która może być zawarta nie tylko w przetworach mięsnych i konserwach ale również w przetworach z warzyw i owoców."

Poczytaj sobie https://www.gov.pl/web/wsse-wroclaw/zatrucia-toksyna-botulinowa-czyli-jadem-kielbasianym

Jak igrasz sobie z życiem Twoja sprawa, tylko nie dawaj nikomu tych wyrobów!!!

Poza tym jak można robić coś według przepisu jakiegoś Amerykanina, to naród idiotów. Przykład jak można zabijać Indian, prawowitych właścicieli ziemi na której mieszkali i w tym samym czasie walczyć między sobą  o wolność murzynów których sami tam sprowadzili:facepalm:

 

  • Upvote 1

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969363
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, szrekPL napisał(a):
12 godzin temu, markkut napisał(a):

Mogę coś o kiełbasie napisać, zdjęcia też mam. Ale nie wiem czy tutaj, czy jest jakiś bardziej pasujący wątek?

Tak zdecydowanie jest taki Delicje@mamuśki ...nie dziękuj.

Do siebie zapraszam, ale ja jestem "cienki bolek".

 

Tak na szybko do głowy przyszło, popatrz na kąciki Muski, Kostek, Paweljack, Jacekw21, SzrekPL, Aga i Grzewlod, Eanna, Halusia, Arkadiusz, Dziadek, Zbój Madej (kolejność przypadkowa) i jeszcze cała armia wspaniałych SiB-ów :clap: 

To są specjaliści. Popatrz jakie wspaniałe rzeczy robią. Tylko czytać, pytać i robić.

Powodzenia 😃

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969391
Udostępnij na innych stronach

19 godzin temu, markkut napisał(a):

W którym miejscu mówi o pieczeniu?

Autor robi amerykański BBQ który jest pieczeniem w dymie. Sama nazwa przepisu "smoked venison roast" można przetłumaczyć na "wędzoną pieczeń z jelenia". Piecze ją do temperatury 130F-135F co daje 54C-57C. Jest to temperatura wysmażenia steku do medium-rare.  

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969400
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a):

 

Jak nikt nie pisze, Quadro555 napisał jad kiełbasiany. W najlepszym wypadku sraczka w najgorszym drewniana jesionka.

"Jad kiełbasiany to bardzo silna trucizna, która może być zawarta nie tylko w przetworach mięsnych i konserwach ale również w przetworach z warzyw i owoców."

Poczytaj sobie https://www.gov.pl/web/wsse-wroclaw/zatrucia-toksyna-botulinowa-czyli-jadem-kielbasianym

Jak igrasz sobie z życiem Twoja sprawa, tylko nie dawaj nikomu tych wyrobów!!!

Poza tym jak można robić coś według przepisu jakiegoś Amerykanina, to naród idiotów. Przykład jak można zabijać Indian, prawowitych właścicieli ziemi na której mieszkali i w tym samym czasie walczyć między sobą  o wolność murzynów których sami tam sprowadzili:facepalm:

 

Tak, już czytałem wczoraj do poduszki. Dzięki. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969406
Udostępnij na innych stronach

W przypadku mięsa, które uwędziłeś i zauważyłeś przebarwienia oraz lekko kwaśny zapach, istnieje kilka czynników, które warto rozważyć. Przede wszystkim, zmiany kolorystyczne, takie jak szare lub zielonkawe plamy, mogą wskazywać na rozwój pleśni lub bakterii. Kwasowy zapach również może być oznaką fermentacji, co sugeruje, że mięso mogło zacząć się psuć. Warto zwrócić uwagę, że świeże mięso powinno mieć charakterystyczny zapach dla danego gatunku, a jakiekolwiek nieprzyjemne zapachy mogą świadczyć o jego wątpliwej świeżośc

 

 

 

___________________________________
https://www.medipakiet.pl/blog/karmienie-butelka-jak-sie-do-niego-przygotowac/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969422
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, mamuśka napisał(a):

Do siebie zapraszam, ale ja jestem "cienki bolek".

Powodzenia 😃

Dorota przepraszam pomyliłem nicki... :facepalm::(markkkut wybacz za złe pokierowanie...

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969425
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.