szrekPL Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Listopada 2024 31 minut temu, Grzewlod napisał(a): Napisz coś o kiełbasie na winie?. Zamieść fotkę. Grzegorz , to nie jest ten zawodnik od kiełbasy na winie...😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markkut Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Listopada 2024 Mogę coś o kiełbasie napisać, zdjęcia też mam. Ale nie wiem czy tutaj, czy jest jakiś bardziej pasujący wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 18 Listopada 2024 5 minut temu, markkut napisał(a): Mogę coś o kiełbasie napisać, zdjęcia też mam. Ale nie wiem czy tutaj, czy jest jakiś bardziej pasujący wątek? Tak zdecydowanie jest taki Delicje@mamuśki ...nie dziękuj... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Listopada 2024 7 godzin temu, markkut napisał(a): Mogę coś o kiełbasie napisać, zdjęcia też mam. Ale nie wiem czy tutaj, czy jest jakiś bardziej pasujący wątek? W dziale "o wszystkim/moje wyroby" możesz założyć temat np. "Wyroby @markkut'a" lub o podobnym tytule. Jeżeli będziesz miał jakieś trudności to daj znać. 1 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Listopada 2024 12 godzin temu, markkut napisał(a): ale nikt nie pisze dlaczego nie robić tak jak ja robię. Jak nikt nie pisze, Quadro555 napisał jad kiełbasiany. W najlepszym wypadku sraczka w najgorszym drewniana jesionka. "Jad kiełbasiany to bardzo silna trucizna, która może być zawarta nie tylko w przetworach mięsnych i konserwach ale również w przetworach z warzyw i owoców." Poczytaj sobie https://www.gov.pl/web/wsse-wroclaw/zatrucia-toksyna-botulinowa-czyli-jadem-kielbasianym Jak igrasz sobie z życiem Twoja sprawa, tylko nie dawaj nikomu tych wyrobów!!! Poza tym jak można robić coś według przepisu jakiegoś Amerykanina, to naród idiotów. Przykład jak można zabijać Indian, prawowitych właścicieli ziemi na której mieszkali i w tym samym czasie walczyć między sobą o wolność murzynów których sami tam sprowadzili 1 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 19 Listopada 2024 12 godzin temu, szrekPL napisał(a): 12 godzin temu, markkut napisał(a): Mogę coś o kiełbasie napisać, zdjęcia też mam. Ale nie wiem czy tutaj, czy jest jakiś bardziej pasujący wątek? Tak zdecydowanie jest taki Delicje@mamuśki ...nie dziękuj. Do siebie zapraszam, ale ja jestem "cienki bolek". Tak na szybko do głowy przyszło, popatrz na kąciki Muski, Kostek, Paweljack, Jacekw21, SzrekPL, Aga i Grzewlod, Eanna, Halusia, Arkadiusz, Dziadek, Zbój Madej (kolejność przypadkowa) i jeszcze cała armia wspaniałych SiB-ów To są specjaliści. Popatrz jakie wspaniałe rzeczy robią. Tylko czytać, pytać i robić. Powodzenia 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 19 Listopada 2024 19 godzin temu, markkut napisał(a): W którym miejscu mówi o pieczeniu? Autor robi amerykański BBQ który jest pieczeniem w dymie. Sama nazwa przepisu "smoked venison roast" można przetłumaczyć na "wędzoną pieczeń z jelenia". Piecze ją do temperatury 130F-135F co daje 54C-57C. Jest to temperatura wysmażenia steku do medium-rare. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markkut Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 19 Listopada 2024 3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Jak nikt nie pisze, Quadro555 napisał jad kiełbasiany. W najlepszym wypadku sraczka w najgorszym drewniana jesionka. "Jad kiełbasiany to bardzo silna trucizna, która może być zawarta nie tylko w przetworach mięsnych i konserwach ale również w przetworach z warzyw i owoców." Poczytaj sobie https://www.gov.pl/web/wsse-wroclaw/zatrucia-toksyna-botulinowa-czyli-jadem-kielbasianym Jak igrasz sobie z życiem Twoja sprawa, tylko nie dawaj nikomu tych wyrobów!!! Poza tym jak można robić coś według przepisu jakiegoś Amerykanina, to naród idiotów. Przykład jak można zabijać Indian, prawowitych właścicieli ziemi na której mieszkali i w tym samym czasie walczyć między sobą o wolność murzynów których sami tam sprowadzili Tak, już czytałem wczoraj do poduszki. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafoman Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 19 Listopada 2024 W przypadku mięsa, które uwędziłeś i zauważyłeś przebarwienia oraz lekko kwaśny zapach, istnieje kilka czynników, które warto rozważyć. Przede wszystkim, zmiany kolorystyczne, takie jak szare lub zielonkawe plamy, mogą wskazywać na rozwój pleśni lub bakterii. Kwasowy zapach również może być oznaką fermentacji, co sugeruje, że mięso mogło zacząć się psuć. Warto zwrócić uwagę, że świeże mięso powinno mieć charakterystyczny zapach dla danego gatunku, a jakiekolwiek nieprzyjemne zapachy mogą świadczyć o jego wątpliwej świeżośc ___________________________________ https://www.medipakiet.pl/blog/karmienie-butelka-jak-sie-do-niego-przygotowac/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 19 Listopada 2024 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Do siebie zapraszam, ale ja jestem "cienki bolek". Powodzenia 😃 Dorota przepraszam pomyliłem nicki... markkkut wybacz za złe pokierowanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16001-dziwny-posmak-mi%C4%99sa-po-w%C4%99dzeniu-kwaskowaty/page/3/#findComment-969425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.