Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Co muszę zrobić, by zacząć sprzedawać swój pyszny, mięsny produkt?

mięso podroby własna produkcja sprzedaż domowych wyrobów jak zacząć wymogi prawne kto może dofinansowanie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 PapaLukas

PapaLukas

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • MiejscowośćPawłówek

Napisano 23 kwi 2019 - 12:03

Witam wszystkich miłośników mięsa i wszystkiego co z nim związane :)

 

Po wielu próbach i przygodach w branży gastronomicznej udało mi się stworzyć produkt którym chciałbym się dzielić z innymi. Mam już recepturę, projekt technologiczny produkcji, urządzenia pomocnicze no i chęci.. 

 

Chciałbym dowiedzieć się co muszę zrobić..

Jakie uzyskać zezwolenia?

Jak muszę wyposażyć miejsce produkcji?

Czy mogę przerobić na ten cel swoją kuchnie bądź piwnicę czy muszę mieć specjalny lokal?

Jaką założyć działalność?

 

Co zrobić by mój produkt mógł być dostępny na półkach sklepowych np. żabki,delikatesów mięsnych lub podobnych sklepów?

Chodzi o przetworzone podroby w szklanych słoiczkach.

 

Jeśli ktoś zechce podzielić się informacjami na ten temat będę bardzo wdzięczny. 

Pozdrawiam Łukasz


Użytkownik EAnna edytował ten post 25 kwi 2019 - 21:34


#2 Silton

Silton

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 86 postów
  • MiejscowośćMiłosław

Napisano 25 kwi 2019 - 18:44

 Może w tym temacie znajdziesz coś ciekawego



#3 PapaLukas

PapaLukas

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • MiejscowośćPawłówek

Napisano 25 kwi 2019 - 19:31

Trochę słabo z odpowiedzią na moje pytanie :( Hmm...  czy żeby kupować wątróbkę, obrabiać ją termicznie, dodawać owoce i warzywa, mielić i pakować w słoiczki a pożńiej sprzedawać muszę mieć swoją masarnię???

Czy mogę to jakoś obejść, co zrobić najmniejszym kosztem, żeby to produkować i sprzedawać?


Użytkownik EAnna edytował ten post 25 kwi 2019 - 21:35


#4 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9162 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 kwi 2019 - 19:51

Trochę słabo z odpowiedzią na moje pytanie

Bo to jest pytanie natury prawnej.

Jeżeli nie skorzystałeś na informacjach zamieszczonych  w podlinkowanym przez @Siltona temacie to obawiam się, że nie uzyskasz tutaj merytorycznych podpowiedzi.

Zapewne - cokolwiek produkujesz - musisz mieć założoną działalność gospodarczą.

Jeżeli to jest żywność, muszą być spełnione warunki sanitarne.

Biorąc pod uwagę, że jest to pojedynczy produkt, to może lepiej byłoby dla Ciebie wejść w spółkę z jakimś istniejącym na rynku producentem garmażerki?

Poza tym produkt słoikowy (mięso + jarzyny) musi być sterylizowany, szczególnie z przeznaczeniem na "półki sklepowe".

Poza tym istnieje coś takiego jak licencja na "know how", na której można też zarobić.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#5 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1299 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 25 kwi 2019 - 20:29

A nie trzeba to najpierw jakoś opatentować i ewentualnie postarać się o dopuszczenie do sprzedaży (badania,laboratoria itd)?

Czy nie należało by od tego zacząć jak to ma być "super produkt"?







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: mięso, podroby, własna produkcja, sprzedaż domowych wyrobów, jak zacząć, wymogi prawne, kto może, dofinansowanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych