Perszing37 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Nie mogę rozwinąć bo go nie próbowałem... Ale widzę przekrój który nie jest już korycinowy Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Ale widzę przekrój który nie jest już korycinowy Aha - no i to też jest odpowiedź [Dodano: 31 sty 2020 - 22:37]A ja myślałem że z racji tylko 20 dni dojrzewania jeszcze nie jest Korycinowy Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 31 Stycznia 2020 rozkroiłem swój pierwszy Ser Koryciński który wykonałem (chyba) bez błędów. Muszę Cię zmartwić. To już nie jest korycin to już zupełnie inny ser który bardzo ładnie stworzyłeś. ŚwietnyWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Wróbelku , to chyba coś jednak "spieprzyłeś" ... , w środę wracam z zachodu i zaczynam znowu sery... a przynajmniej dziś tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Wróbelku , to chyba coś jednak "spieprzyłeś" Eeee tam w środę wracam z zachodu i zaczynam znowu sery... a przynajmniej dziś tak myślę Ja mam teraz baaaardzo ograniczony czas i tylko dbam o "Noworoczną Goudę" Następne sery dopiero gdzieś pod koniec lutego Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 1 Lutego 2020 Smak -super, konsystencja -plastry elastyczne, widok - sami oceńcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 1 Lutego 2020 Następne sery Wessało Cię - Brawo - nawet jak wyjdzie trochę inny a smaczny to zapisuj dokładnie kroki , czasy i temperatury Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 1 Lutego 2020 Mam nadzieję że wszystko zakończy się sukcesem że te uszkodzenia w niczym nie przeszkodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Przepraszam ze tu to wrzucam ale ciekawe co o tym myslicie : czy to jest ser ? Edytowane 1 Lutego 2020 przez paszeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 3 Lutego 2020 Przepraszam ze tu to wrzucam ale ciekawe co o tym myslicie : czy to jest ser ?Magik. Ale to nie jest ser tylko omlet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 3 Lutego 2020 Jezeli to nie ser to prosze moderatora zeby usunalTO z naszego forum.Bo koles jeszcze TO zobaczy i bedzie sie cieszyl ze mu reklame robie.dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 3 Lutego 2020 A niby z jakiej to racji usuwać ??? To bardzo ciekawy wariant i rodzaj serka, w tym wypadku śmietana z jajkiem występuje w roli podpuszczki i powoduje wytworzenie owarzonego skrzepu po podgrzaniu mleka. Jako że lubię nowości i ciekawostki, dzisiaj ten "jajeczny serek" będzie wykonywany celem degustacji, bo bardzo mi się ten serek spodobał, muszę przyznać. Wrażenia jak zawsze opiszę i podam do wiadomości SiBów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 3 Lutego 2020 Nooo, i jak powiedział tak i zrobił. "Serek jajeczny" poczyniony, i aktualnie ocieka zgodnie z instrukcją pod ciężarem słoika, ciekawe co z tego będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 3 Lutego 2020 ciekawe co z tego będzie ? Omlet z twarożkiem - co wcale nie znaczy ,że nie smaczne Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 3 Lutego 2020 Łobacy siem Maskusiu, ale też tak myślę że omlecik na zimno, czemu nie ? Zmniejszyłem co prawda ilość jajek do sztuk dwóch, a zamiast kwaśnej śmietany, dałem 3% mleko acidofilne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 3 Lutego 2020 Sorki, w weekendy nie mam dostępu do neta. Wessało Cię - Brawo - nawet jak wyjdzie trochę inny a smaczny to zapisuj dokładnie kroki , czasy i temperatury Robię, robię zapiski. Tylko teraz muszę to spisać w jedno miejsce bo zazwyczaj jest to zapisywane na kartce i ląduje w szufladzie. Ale ser smaczny, wiec na pewno spróbuję go odtworzyć i upewnię się że wyjdzie to samo Mam nadzieję że wszystko zakończy się sukcesem że te uszkodzenia w niczym nie przeszkodzą Jacku, jakie uszkodzenia masz na myśli? Łobacy siem Maskusiu, ale też tak myślę że omlecik na zimno, czemu nie ? Zmniejszyłem co prawda ilość jajek do sztuk dwóch, a zamiast kwaśnej śmietany, dałem 3% mleko acidofilne . Sverige2 opisz wrażenia, zobaczymy czy warto trzymać ten materiał w temacie serów Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 3 Lutego 2020 Ok.to jest to ser czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 3 Lutego 2020 Nooo, już po degustacji, i cóż tam słychać ? Wrażenia gorzej niż byle jakie . To co ten pan opowiada na filmiku to kompletna bajadera i bzdura totalna, to coś, to ani ser, ani też omlet na zimno. Smak przynajmniej jak dla mnie ohyda, właściwie to nie wiadomo czym to coś smakuje, ni to jajecznica na zimno, i diabli wiedzą co, ale serm to już smakuje najmniej. Reasumując, jedno doświadczenie więcej, wyrzucone pieniądze, ale przecież nauka kosztuje, lecz nikomu tego czegoś nie polecam, chyba że za karę . Nie mniej to tylko moja opinia, i nie każdy musi się z nią zgadzać, wybór więc należy do SiBów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zanim usunę ten "przepis" chciałem mu dać szansę i wykonać go też sam. Stygnie.Na początek udusił bym prezentera za ... czyszczenie przypalonego garnka Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 3 Lutego 2020 Na początek udusił bym prezentera za ... czyszczenie przypalonego garnka Przez grzeczność Wróbelku o tym "drobiazgu" nie wspomniałem, zbyt dużo byłoby tych minusów jak na jedn raz, ale tak, masz rację , przywarło pomimo intensywnego mieszania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zanim usunę ten "przepis" chciałem mu dać szansę i wykonać go też sam. Stygnie.Na początek udusił bym prezentera za ... czyszczenie przypalonego garnka Czekam na twoja opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 3 Lutego 2020 to jest to ser czy nie? Zależy z jakiego punktu widzenia jest to produkt spożywczy z wytrąconym białkiem (czysta kazeina) i tłuszczemnie mieści się w żadnej grupie serów (twarogi, podpuszczkowe, zwarowe)w składzie gotowego wyrobu 3/5 stanowią jajka (ser krowi ok. 10-12 dkg, jajka 15-18 dkg). właściwie to nie wiadomo czym to coś smakuje, A pamiętałeś o soli ? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 3 Lutego 2020 Z temi jajami to letko poniosło Pana.... ...Te gotowanie...szybkokonsumpcyjnie to jak najbardziej....Seropodbne coś, ale ja się słabo znam/orientuję....Naśladować można, wg chęci i Oczekiwań.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 4 Lutego 2020 właściwie to nie wiadomo czym to coś smakuje, A pamiętałeś o soli ? Tak EAnno, oczywiście pamiętałem, bom przecie słonolubny, więc na całe to badziewie dodałem jak w przepisie, 2 łyżeczki "Kłodawskiej niejodowanej", tak że poziom wysolenia OK, tylko smak ogólny tragedia . Tak czy siak, jest jak piszesz, to tylko i wyłącznie "produkt spożywczy", kazeina z tłuszczem, i jak na mój (być może zdegenerowany gust i smak), wyrób zupełnie niezjadliwy .Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 4 Lutego 2020 Z jednej strony nie zjadliwe, ale z drugiej z kolei "szkoda wyrzucić" taki świeży eksperymentalny produkt. Zrobię więc jeszcze jeden eksperyment "naukowy" zanim "toto" zjedzą koty . Otóż pomyślałem sobie że pokroję "toto" w grubsze plastry, otoczę w fajnej panierce z dodatkiem ziół, i spróbuję obsmażyć "toto" na patelni na rumiano, na bazie oleju rzepakowego, a nóż coś jeszcze z tego będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 4 Lutego 2020 Czekam na wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.