bilu72 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Cd.Jeszcze tylko chleb by pasowało upiec bo ,,maciek'' już się gotowy do konsumpcji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-687315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 10 Grudnia 2020 ,,maciek'' już się gotowy do konsumpcji A co Ty z nim robiłeś?Jakiś nietypowy Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-687361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) ,,maciek'' już się gotowy do konsumpcji ,,maciek''już gotowy do konsumpcji. ,,maciek'' A co Ty z nim robiłeś?Jakiś nietypowy Po parzeniu był pieczony w piekarniku wraz z cebulą którą dodałem pod koniec pieczenia. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-687460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Dzisiaj trochę zupy ala kwaśnica z tegorocznej kiszonej kapusty.Wyszła pierońsko kwaśna a na dodatek żeberka rozgotowałe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-688532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Pierwsze moje konserwy wg.przepisu @jacekw21 z tematu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15843-golonka/Skórki z przepisu zastąpiłem emulsją @DZIADKA https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/293-robie-to-co-lubie-jesc/?do=findComment&comment=2592 w ilości 8% wsadu .Właśnie się sterylizują w szybkowarze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-689099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Z tej receptury wychodzi smaczna konserwa będziesz pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-689105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Puszki wytrzymały sterylizację.Jutro degustacja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-689114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Z tej receptury wychodzi smaczna konserwa będziesz pan zadowolony Chleb pszenno‐żytni na drożdzach pieczony w wypiekaczu do chleba. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-689220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Elegancka i do tego seta tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-689236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Kilka pancerników zrobiłem. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-689638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Czyli jak z obrazka widać, to korba sprawuje się OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-689640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Korba ok.Dobrze że nie zrobiłem dłuższej bo by wadziła o blat.I pierwsza wtopa,przeładowałem puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-689645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 1 Lutego 2021 Kiełbaski zimową porą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 1 Lutego 2021 I pierwsza wtopa,przeładowałem puszki Nie koniecznie takie skutki są też jak ktoś np : spuszcza ciśnienie, a jeżeli przeładowałeś to możesz powiedzieć ile zapakowałeś do tej puszki ,ile gram ?[Dodano: 01 lut 2021 - 19:34] Kiełbaski zimową porą. Super klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) Małe co nieco na kolacjeA na koniec ziemniaki,grule,pyry,kartofle, bulwy zwał jak zwał poszły do żaru.[Dodano: 01 lut 2021 - 19:53] I pierwsza wtopa,przeładowałem puszki możesz powiedzieć ile zapakowałeś do tej puszki ,ile gram ? Średnio do puszek wkładam około 270 g. tych przeładowanych nie ważyłem ale tylko trzy z sześciu tak spuchły. Edytowane 1 Lutego 2021 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 1 Lutego 2021 Średnio do puszek wkładam około 270 g Ja kładłem ponad trzysta i takich objawów nie miałem . Nie popieram tego ale widziałem na yt jak facet ładował w puszki mielonkę z dzika . Dosłownie tak przyciskał przykrycie puszki że farsz bokiem wychodził jak wkładał puszki do zamykarki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 1 Lutego 2021 Średnio do puszek wkładam około 270 g. To stanowczo za mało 300g wchodzi na luzie tyle pakują w przemyśle. Osobiście daje nawet 314 g zależy to też od wsadu jaki jest słoniny może wejść troszkę mniej. Można też dać 300g a resztę wypełnić solanką 1% .Staram się robić tak aby powietrza było jak najmniej w puszce. Tak robię i jak na razie się sprawdza, mowa o pasteryzacji ,tyndalizacji i sterylizacji jeżeli można to tak nazwać w szybkowarze. W autoklawie nie robiłem więc nie wiem może to co robię było by błędem. Kolega robi w autoklawie i zawsze daje 300g i tego nie przekracza . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 1 Lutego 2021 Kiełbaski zimową porą. Ale mi smak zrobiłeś. Jutro wędzę to pewnie będzie kiełbasa z ogniska też Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 1 Lutego 2021 Tak wyglądały puszki przed zamknięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 1 Lutego 2021 Nie popieram tego ale widziałem na yt jak facet ładował w puszki mielonkę z dzika . Dosłownie tak przyciskał przykrycie puszki że farsz bokiem wychodził jak wkładał puszki do zamykarki To prawda to już dosłownie przesada, ponadto rant puszki musi być czysty i suchy ,staram się tak robić i zwracam na to szczególną uwagę. [Dodano: 01 lut 2021 - 20:35] Tak wyglądały puszki przed zamknięciem. Zdjęcie mało lub nie wiele mówi ,osobiście jestem bardzo dokładny w nakładaniu zawartości do puszek. Każda puszka idzie u mnie na wagę i jak są jakieś różnice to 2g max .W słoninie już jest trochę więcej odchyłu .[Dodano: 01 lut 2021 - 20:37] Ale mi smak zrobiłeś. Jutro wędzę to pewnie będzie kiełbasa z ogniska też Też sobie zrobię taką w tym miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 1 Lutego 2021 To były moje pierwsze (drugie)puszki. A ziemniaki trochę przypaliłem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 1 Lutego 2021 Takie są najlepsze,oj zjadłbym takie pyrki. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zainspirowany boczkiem @Witta z temat https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/page-14?do=findComment&comment=694952 upiekłem dzisiaj takiego dziwaka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zainspirowany boczkiem @Witta z temat Pięknie wygląda ta kompozycja Dobrze że jestem najedzony .... Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-694978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 4 Lutego 2021 Moje smaki w jakże pięknym wykonaniu. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/11/#findComment-695196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.