Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Uszy już sprasowane.

 

Pięknie Panie wygląda, a czy aby nie za twarde wyszły? Jakby były za twarde podam adres gdzie wysłać ;), a teraz na poważnie ile czasu parzyłeś, żeby uzyskać miękkość 3h dłużej? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705560
Udostępnij na innych stronach

 

 

Uszy już sprasowane.

Ciekawy wyrób !

Na pewno spodobałby się naszemu śp. koledze Andrzejowi Korolewskiemu - miłośnikowi uszów wp.   :cry:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705583
Udostępnij na innych stronach

 

Uszy już sprasowane.

 ile czasu parzyłeś, żeby uzyskać miękkość 3h dłużej? 

 

Gotowałem w szybkowarze około 2h.Do szynkowaru weszło 9 szt plus marchewka

Całość zalana przed prasowaniem wywarem z gotowania.

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705649
Udostępnij na innych stronach

Wygląda fajnie :thumbsup::clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705703
Udostępnij na innych stronach

Przekrój w połowie.

 

Pięknie :clap: przy okazji kupię uszy bo bardzo apetycznie wygląda Twoja prasowanka :thumbsup:  

Kiedyś coś takiego poczyniłem trochę podobne :)

post-84535-0-24739600-1619729802_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705716
Udostępnij na innych stronach

Co zamierzasz zrobić z tym schabem??

Ten majowy weekend nie zapowiada się ciekawie pogodowo :( ale jak jest dobre towarzystwo i jedzenie to pogoda nie przeszkadza :)

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705776
Udostępnij na innych stronach

 

Co zamierzasz zrobić z tym schabem??

 

Upiec go w zeszłorocznym sianie :)
@bilu72 z całym szacunkiem, ale Twoja wypowiedź to "buractwo w całej postaci". Nie czapki z głów, tylko słoma z butów. Edytowane przez Raf78
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705821
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z całym szacunkiem, ale Twoja wypowiedź to "buractwo w całej postaci". Nie czapki z głów, tylko słoma z butów.
To taka metoda , a tegorocznego siana jeszcze nie ma   :D Zresztą świetna metoda i dobry smak  :D

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705823
Udostępnij na innych stronach

Pytałam grzecznie w sensie co dalej [marynata, skład przypraw itp]

I odpowiedziałem   :) co do przypraw to tylko sól i grubo mielony pieprz.Dodatkowo jarzyny oraz siano(suszona trawa)https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Siano

 

 

Z całym szacunkiem, ale Twoja wypowiedź to "buractwo w całej postaci". Nie czapki z głów, tylko słoma z butów.
tegorocznego siana jeszcze nie ma   

 

W rzeczy samej :thumbsup: ale mam jeszcze zeszłoroczne  :) post #149 tego tematu  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705826
Udostępnij na innych stronach

 

 

odpowiedziałem :) co do przypraw to tylko sól i grubo mielony pieprz.Dodatkowo jarzyny oraz siano(suszona trawa)https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Siano

Definicja siana jest mi znana -nie musiałeś wklejać linka...

Poza tym przepis oryginalny-jeśli smak jest jest równie zaskakujący to nie omieszkam wypróbować :)

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/15/#findComment-705855
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.