ReniaS Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Melasy z Paragwaju Niemożliwe - tyle wytrzymała ?No śliczności Dziękuję Tak oszczędnie.....zostało na jeszcze jedną porcję pierników Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-800950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Dziś piernikowo Bardzo ładny wypiek . sobie czekał w lodówce ok. 2 tygodni Agi ciasto już ponad 3 tygodnie w lodówce mieszka . skoro to czym wszyscy się zachwycają nie jest dla mnie. Tak trzymaj mam podobnie . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-801081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 20 Grudnia 2022 (edytowane) W moim kąciku umieszczam naprawdę proste przepisy (korzystam z takich trochę przez wygodę, a trochę przez ograniczony czas )Na topie jest makowiec. MAKOWIEC Ciasto:240 g mąki pszennej125 g masła135 g cukru4 żółtka1 opakowanie cukru waniliowego2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaGdy ciasto jest za gęste można dodać 1-2 łyżki śmietanyWszystkie składniki utrzeć na puszystą masę. Ciasto podzielić na 2 części (większą na spód). Masa makowa:500 g maku (sparzyć, odsączony i skręcić na sitku makowym)350g cukru1 łyżka roztopionego masłapiana z 4 białek (żółtka użyliśmy do ciasta)aromat migdałowyorzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa (wg uznania, ja np. lubię dużo bakalii w cieście)Mak połączyć ze wszystkimi składnikami, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.Większą część ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem, na to makowa masa.Na wierzch resztę ciasta ( wyciskam szprycą w formie kratownicy). Piec 50 minut w 180stC.Makowiec był na kilku zlotach i ponoć smakował Edytowane 20 Grudnia 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martyńka Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Gniazdka, albo jak ktoś woli pączki hiszpańskie - na szybko do kawusi Oj lubię,nawet bardzo, bardzo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 21 Grudnia 2022 jest makowiec Piękny jak z bajki Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 21 Grudnia 2022 No wygląd naprawdę powala.Jest piękny. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Ten makowiec jest pyszny, wiem co piszę Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Piękne ciasto, do kawusi super... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 21 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Gniazdka, albo jak ktoś woli pączki hiszpańskie - na szybko do kawusiOj lubię,nawet bardzo, bardzo jest makowiecPiękny jak z bajki No wygląd naprawdę powala.Jest piękny. Ten makowiec jest pyszny, wiem co piszę Piękne ciasto, do kawusi super... Dziękuję Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) @ReniaS, czy takie ciasto mozna użyc do sernika ? robie na kruchym zazwyczaj bez proszku , i zawsze mam problem przy serniku krakowskim zrobic ladna kratke. Bardzo ladny Twoj makowiec , Ja robilam w tym roku makowiec z wisniami , Edytowane 22 Grudnia 2022 przez EAnna https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 22 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 22 Grudnia 2022 czy takie ciasto mozna urzyc do sernika Bardzo ladny Twoj makowiec Cieszę się Myślę, że spokojnie nada się pod ser , a jeśli ciasto będzie zbyt gęste to do drugiej części dodaj odrobinę śmietany i wyciśniesz piękną kratkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 22 Grudnia 2022 MAKOWIEC Piękny , chyba przy linijce dekorację kładłaś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 23 Grudnia 2022 czy takie ciasto mozna urzyc do sernika Bardzo ladny Twoj makowiec Cieszę się Myślę, że spokojnie nada się pod ser , a jeśli ciasto będzie zbyt gęste to do drugiej części dodaj odrobinę śmietany i wyciśniesz piękną kratkę dziekuje ,przepis zapisany https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-804744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 21 Maja 2023 (edytowane) Drożdżówki do kawusi z czarną porzeczkę i kruszonką. .......z dość płaskich krążków wyrosły takie bułeczki Edytowane 21 Maja 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-834592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 21 Maja 2023 Drożdżówki do kawusi z czarną porzeczkę i kruszonką. .......z dość płaskich krążków wyrosły takie bułeczki Ale pyszności, a ja się zastanawiałam gdzie na kawkę pojechać. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-834594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 21 Maja 2023 Czuć w Poznaniu zapach! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-834596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 21 Maja 2023 z czarną porzeczkę i kruszonką. A to białe to lukier czy bita śmietana? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-834597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 21 Maja 2023 (edytowane) Ale pyszności, a ja się zastanawiałam gdzie na kawkę pojechać. Zapraszam , w towarzystwie jeszcze lepiej smakuje. Edytowane 21 Maja 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-834598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 21 Maja 2023 Wygląda na lukier. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-834599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 21 Maja 2023 (edytowane) Czuć w Poznaniu zapach! A to białe to lukier czy bita śmietana? Wygląda na lukier. Tak, to lukier z białek i cukru pudrutzw. lukier królewski, takim najczęściej lukruje się pierniki . Edytowane 21 Maja 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-834600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 1 Lipca 2023 (edytowane) Budyniowe ciasto z agrestem i bezą - tak w sezonie Edytowane 2 Lipca 2023 przez Maxell Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-841811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 1 Lipca 2023 Budyniowe ciasto z agrestem i bezą - tak w sezonie Czy wg.tego przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-słodko-u-bila72/?p=776754czy innego. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-841819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 1 Lipca 2023 (edytowane) Budyniowe ciasto z agrestem i bezą Czy wg.tego przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-słodko-u-bila72/?p=776754 Tak i polecam - najlepszy na drugi dzień. Edytowane 1 Lipca 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-841827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 1 Lipca 2023 (edytowane) Reniu, wyglada pysznie Przeszedl probe grawitacji( jak widac na pierwszych 2ch zdjeciach A talerz ma wspaniale wzory Edytowane 4 Lipca 2023 przez EAnna Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-841838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 2 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 2 Lipca 2023 (edytowane) Reniu, wyglada pysznie Aniu, dziękuję bardzo - to takie ciasto z podstawowych produktów i smaczne.U mnie czas wakacji, a tzn. bez pośpiechu i z większą przyjemnością "rządzę" w kuchni..... . Edytowane 2 Lipca 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/11/#findComment-841964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi