jacekw21 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Lutego 2020 Wyroby Pieczone Wątek : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16282-wyroby-pieczone-jacekw21/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Lutego 2020 Wyglada wszystko przepysznie , ja zrobilam kielbase z Twojego przepisu z dodatkiem pieprzu cytrynowego i moge Ci tylko podziekowac bo wyszla pyszna , najlepsza jaka do tej pory zrobilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) zrobilam kielbase z Twojego przepisu z dodatkiem pieprzu cytrynowego i moge Ci tylko podziekowac bo wyszla pyszna , najlepsza jaka do tej pory zrobilamJestem bardzo zadowolony że aż tak się przydałem cieszę się że kiełbaska wyszła i smakowała [Dodano: 05 lut 2020 - 15:55]Mielonka a"la tyrolska Przepis:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16353-mielonka-ala-tyrolska/ Edytowane 5 Lutego 2020 przez jacekw21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Lutego 2020 Mielonka z kolorowymi płatkami papryki słodkiej Przepis:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16354-mielonka-z-kolorowymi-p%C5%82atkami-papryki-s%C5%82odkiej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Lutego 2020 Rolada z boczku i podgardla Przepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15940-rolada-z-boczku-i-podgardla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Lutego 2020 Rolada lazdijajska w/g JackaW Przepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15942-rolada-lazdijajska-wg-jackaw/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Lutego 2020 Rolada z indyka Przepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15943-rolada-z-indyka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Marca 2021 Konserwa Tyrolska w osłonce w/g JackaWPrzepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18231-konserwa-tyrolska-w-os%C5%82once-wg-jackaw/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emka24 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Marca 2021 ja zrobilam kielbase z Twojego przepisu z dodatkiem pieprzu cytrynowego i moge Ci tylko podziekowac bo wyszla pyszna Proszę skierować do przepisu. Cytuj emka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Marca 2021 Proszę skierować do przepisu. Przepis jest nad zdjęciami w linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emka24 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Marca 2021 (edytowane) emka24, dnia 24 Marz 2021 - 14:16, napisał: Proszę skierować do przepisu. Przepis jest nad zdjęciami w linku Chodzi mi o tę kiełbasę z pieprzem cytrynowym.[Dodano: 24 mar 2021 - 16:42] emka24, dnia 24 Marz 2021 - 14:16, napisał: Proszę skierować do przepisu. Przepis jest nad zdjęciami w linku Chodzi mi o tę kiełbasę z pieprzem cytrynowym. Edytowane 24 Marca 2021 przez emka24 Cytuj emka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 24 Marca 2021 Chodzi mi o tę kiełbasę z pieprzem cytrynowym. Nie wiem która to mam kilka które są z dodatkiem pieprzu cytrynowego wysłałem na pv. link. przejrzyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Mielonka ,,Luncheon meat'' w osłonce w/g JackaW Przepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18272-mielonka-luncheon-meat-w-os%C5%82once-wg-jackaw/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Co tu można by więcej dodać, !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) Pasztet z indykaPrzepis autorski;-1,2 kg ścinki tzw. (mięso gulaszowe ) z indyka -0,3 kg wątróbki z indyka -18g/kg sól ważona nie jodowana -4g/kg przyprawa do pasztetu-6g/kg świeży czosnek-3g/kg jamaican jerk (przyprawa do drobiu)-jedna większa marchew-jedna cebula-dwie małe bułeczki -dwa jajka WYKONANIEDo garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy do 80 stopni i wrzucamy marchew, cebulę i mięso, parzymy, aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będą surowe w środku. Cały czas utrzymujemy temperaturą 80 stopni. W osobnym garnku parzymy wątróbkę w temp 80-85 stopni czas około 15 min. Po parzeniu wyjmujemy warzywa , mięso, wątróbkę i studzimy. Następnie wszystko mielimy na drobnym sitku 2,5-3 mm dwa razy. Bułki moczymy w rosole i dajemy do mielenia. Po zmieleniu składników zabieramy się za przyprawianie. Dodajemy jajka. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna. Napełniamy formy i pieczemy w 180 stopniach 60 min. Ps. Z podanej ilości surowca wyszło mi dwa słoiki 300 g pasztetu i jedna forma 12 na 23 cm do pieczenia . Polecam ten przepis pasztet jest bardzo smaczny i wyrazisty w smaku za sprawą dodanych przypraw. Edytowane 17 Maja 2022 przez jacekw21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 17 Maja 2022 4g/kg przyprawa do pasztetu Jacek, co jest w tej przyprawie. U nas takiej nie widzialam. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) 4g/kg przyprawa do pasztetuPolecam przyprawy są z mojego miasteczka i chwale je sobie tam znajdziesz tą do pasztetu a szczególnie polecam pieprz ziołowy białowieski jest znakomita już kilka osób z forum zaraziłem ta przyprawą https://runobio.pl/ Edytowane 18 Maja 2022 przez jacekw21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 18 Maja 2022 Tak, przyznaję, ten "Pieprz ziołowy Białowieski" Jacka, jest znakomity . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 18 Maja 2022 Tak, przyznaję, ten "Pieprz ziołowy Białowieski" Jacka, jest znakomity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Maja 2022 @jacekw21, czy w tym pieprzu smak majeranku jest wyrazny czy bardziej gorczycy? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 19 Maja 2022 Ani jedno, ani drugie Electro, smak jest w tym "Pieprzu ziołowym Białowieskim" doskonale zbalansowany, tak że nic w tej przyprawie nie dominuje, świetnie skomponowana przyprawa ogólnego stosowania, tak jak podaje producent, raczej jako dodatek do mięs i potraw, a nie jako zamiennik pieprzu . https://sklep.runobio.pl/pieprz-ziolowy-bialowieski-250g-p-225.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 19 Maja 2022 @sverige2, pytalam glownie dlatego ze jakos za majerankiem nie przepadam . sklad widzialam bo widzialam na stronie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) No więc dlatego Ci odpowiedziałem Electro, myślę że dość dokładnie. Ten "Pieprz Ziołowy" to taka przyprawa ogólnego stosowania, bardzo dobrze zbalansowana w której nie dominuje żaden z zawartych w niej składników . Można w nim wyczuć raczej nutkę jałowca, niż majeranku . Edytowane 19 Maja 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 19 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 19 Maja 2022 czy w tym pieprzu smak majeranku jest wyrazny czy bardziej gorczycy? Powiem Ci szczerze nie wiem nie umiem się określić w tym temacie , tam też przebijają się inne przyprawy ogólnie co mogę powiedzieć o niej to jest bardzo aromatyczna i pasuje do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.