ReniaS Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 1 Marca 2022 (edytowane) Renia S , nie napisałem odpowiedz na post Elektry by się z nia solidaryzować , tylko dlatego , ze mam podobne opory w przypadku picia siemienia lnianego , a resztę ładnie juz opisała Elctra w następnym poście .Pozdrawiam .Pacan Wojciech każdy ma prawo mieć swoje upodobania smakowe . Edytowane 1 Marca 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-754591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 1 Marca 2022 każdy ma prawo mieć swoje upodobania smakowe I to jest to. Tak powstaje tygiel smaków. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-754592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 (edytowane) Chleb w naczyniu żaroodpornym wg przepisu kolegi BazylWidzew. Oj ta chrupiaca skórka..... Bazylku, nie uprzedzałeś, że ciasto zechce samo podnosić pokrywę naczynia. Proszę o wyprostowanie fotek. Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-765743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Reniu bajeczny! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-765745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 1 Maja 2022 Chleb w naczyniu żaroodpornym wg przepisu kolegi BazylWidzew. Renia chlebek piękny wyszedł Bazylku, nie uprzedzałeś, że ciasto zechce samo podnosić pokrywę naczynia. Jak pierwszy raz piekłem pod pokrywką był 30 min i też ją zaczęło podnosić, drugi raz piekłem 25 min i tak dałem w przepisie. Jak masz mniejsze naczynie to trzeba zmniejszyć ilość mąki, moje ma wymiary średnica na dolę 16 cm, na górze 21 cm, wysokość 7 cm plus 3 cm pokrywa. TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-765761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) Chleb w naczyniu żaroodpornym wg przepisu kolegi BazylWidzew.Renia chlebek piękny wyszedł Dziękuję ....no próbował Reniu bajeczny! Dziękuję [Dodano: 01 maj 2022 - 09:53] Bazylku, nie uprzedzałeś, że ciasto zechce samo podnosić pokrywę naczynia.Jak masz mniejsze naczynie to trzeba zmniejszyć ilość mąki,Moje naczynie jest jednak troszeczke mniejsze,ale ciasto początkowo zajmowało ok. 1/3 jego objętości, więc myślałam, że da radę.Następnym razem będzie z mniejszej ilości mąki zeby swobodnie wyrastało. Edytowane 1 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-765780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 1 Maja 2022 @ReniaS, Ja robilam z 500 g ale moj garnek duzy , ( mniejszy mialam zajety), zaroodporne mam bez pokrywek, najwazniejsze ze ten chleb Bazylowy smakuje https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-765804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) @ReniaS, Ja robilam z 500 g ale ......, najwazniejsze ze ten chleb Bazylowy smakuje Edytowane 1 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-765807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 2 Maja 2022 Bazylkowego chleba druga odsłona :) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-766090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 2 Maja 2022 No proszę , jest Forum i nowe przepisy Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-766095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 3 Maja 2022 Bazylkowego chleba druga odsłona Ten chleb ma jedną wadę, jest tak dobry że za szybko znika TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-766155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 3 Maja 2022 Bazylkowego chleba druga odsłona :) Bardzo ładny i apetyczny wypiek zapewne równie smaczny muszę poprosić Agnieszkę aby upiekła chlebek z przepisu Bazyla taki powrót do bardzo smacznej przeszłości . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-766291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Bazylkowego chleba druga odsłona Ten chleb ma jedną wadę, jest tak dobry że za szybko znika - bo jest naprawdę pyszny.Poza tym nic nie zastąpi samodzielnie przygotowanego,pięknie pachnącego chleba, który zjadany jest do ostatniego okruszka.[Dodano: 03 maj 2022 - 20:53]Bardzo ładny i apetyczny wypiek zapewne równie smaczny muszę poprosić Agnieszkę aby upiekła chlebek z przepisu Bazyla taki powrót do bardzo smacznej przeszłości . Polecam Piekę regularnie chleby pszenno- żytnie z różnymi ziarnami,a ten dla odmiany pszenny, bardzo mi przypasował. Edytowane 3 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-766301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Muszę odkurzyć garnek i upiec @Bazylkowy chlebek. Edytowane 3 Maja 2022 przez bilu72 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-766302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Polecam Reniu mi głównie zależy na chrupiącej skórce . Edytowane 3 Maja 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-766303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Muszę odkurzyć garnek i upiec Bilu72,super garnek na @Bazylkowy chlebek . Czy wymiarowo pomieści bochenek z 700g mąki? [Dodano: 03 maj 2022 - 21:13]Reniu mi głównie zależy na chrupiącej skórce . Masz zagwarantowane .Chrupiącą skórkę daje utrzymanie odpowiedniej wilgotności we wnętrzu piekarnika/ naczynia podczas pieczenia. Edytowane 3 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-766306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 9 Maja 2022 Dzisiejszy chlebek sitkowy 55/45%, upieczony w okrągłej formie tym razem, dla odmiany . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-767336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 9 Maja 2022 Dzisiejszy chlebek sitkowy 55/45%, upieczony w okrągłej formie tym razem, dla odmiany Sverige piękny chlebek Dlaczego nie założysz swojego tematu ? TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-767338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 9 Maja 2022 Dzięki Bazylu za uznanie, a z tymi "Tematami własnymi" to już tak szczerze powiem, że hmmm, albo już lepiej nic nie powiem, no może tyle że z biegiem lat, człek staje się taki coraz bardziej leniwy, i coraz mniej chce się chcieć . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-767339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) chlebek sitkowy 55/45%, upieczony w okrągłej formie Chlebek pięknie wypieczony Jak dla mnie - jak najbardziej w temacie Edytowane 9 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-767406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) CHLEB1 szkl. siemię lniane1 szkl. płatki owsiane1 szkl. ziarna słonecznika1 szkl. ugotowana kasza gryczana1szkl. otręby pszenne1 szkl. mąka żytnia1 łyżeczka cukru2 łyżki soli1 łyżka miód rozpuścić w 1 szkl. wody1 kg i 1szkl. mąki pszennej5 szkl. wody4 łyżki zakwasuWykonanie:Do dużej miski wsypać wszystkie składniki i wymieszać na sucho ręką.Dodać zakwas i ugotowaną kaszę gryczaną. Dodać rozpuszczony miód i ciągle mieszać,a następnie wlać 5 szklanek wody i wyrobić drewnianą łyżką.Ciasto przelać do wysmarowanych olejem dwóch foremek keksowych (2/3 pojemności),posypać mąką i odstawić na 10 godzin (max 12) w temperaturze pokojowej.Piekłam 40 minut w temperaturze 200oC,a następnie wyjęłam z foremek i jeszcze 35 minut na kratce (cały czas z termoobiegie). Z tego przepisu piekłam pierwszy raz i to na próbę.Chleb wyrósł i wydaje mi się, że się udał chociaż nie wiem jak powinien smakować .Bochenki są olbrzymie, a sam chleb z typu "ciężkich" i chyba nie do końca w moim typie. Edytowane 13 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-768183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 13 Maja 2022 Wygląda pięknie i smakowicie, a i dziurkom niczego zarzucić się nie da . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-768194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 13 Maja 2022 Chlebka takimi dodatkami to jeszcze nie piekłam, ale wygląda bardzo apetycznie i myślę że w moim typie Reniu. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-768196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 15 Maja 2022 (edytowane) Wygląda pięknie i smakowicie, a i dziurkom niczego zarzucić się nie da . Chlebka takimi dodatkami to jeszcze nie piekłam, ale wygląda bardzo apetycznie i myślę że w moim typie Reniu. Dziękuję ,a mojej córce podchodzi ze smalcem domowym z orzechami włoskimi Edytowane 15 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-768525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) A tym razem "Sitek" pszenno żytni 50/50 z foremki, aby nie było "w kółko na okrągło" . Edytowane 17 Maja 2022 przez sverige2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/7/#findComment-768771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi