ReniaS Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 17 Maja 2022 A tym razem "Sitek" pszenno żytni 50/50 z foremki, aby nie było "w kółko na okrągło" . Bardzo ładnie wyrósł .Ciekawi mnie jak "Sitek" wygląda w przekroju Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-768867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 17 Maja 2022 a mojej córce podchodzi ze smalcem domowym z orzechami włoskimi Reniu, w tym smalcu, to chyba jest najmniej smalcu , wyglada ciekawie. POewnie tez ma wspanialy smak. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-768872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 17 Maja 2022 Wedle życzenia . Tak oto wygląda "Sitek" w przekroju . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-768884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 17 Maja 2022 Tak oto wygląda "Sitek" w przekroju Bardzo ładny,według jakiego przepisu? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-768900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) Jarek, smakowicie wyglądają te twoje chlebusie i zapewne również tak smakują lecz popraw ostrość zdjęć bo mnie zaraz trafi Edytowane 18 Maja 2022 przez MariuszB Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-768946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) a mojej córce podchodzi ze smalcem domowym z orzechami włoskimi Reniu, w tym smalcu, to chyba jest najmniej smalcu , wyglada ciekawie. POewnie tez ma wspanialy smak. ANNAM,to prawda jest pyszny i łatwy do przygotowania.Orzech nadają oryginalny smak.Robię go od czasu do czasu w niewielkich ilościach.Bardzo lubię te chrupiące kawałeczki skwarków i orzechów na kromce domowego chleba. [Dodano: 18 maj 2022 - 19:53]Wedle życzenia . Tak oto wygląda "Sitek" w przekroju . Bardzo ładny w przekroju i zapewne smaczny Dziękuję Edytowane 18 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 18 Maja 2022 CHLEB Razem z Bazylem i Jarkiem podnosicie poprzeczkę do góry . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 19 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) CHLEBRazem z Bazylem i Jarkiem podnosicie poprzeczkę do góry . Grzesiu,to miłe słowa, nie mam takiego doświadczenia jak svergie2 czy BazylWidzew,ale pieczenie w domu chleba wbrew pozorom nie jest trudną sztuką Nie wymaga specjalistycznych sprzętów!! - masz różne możliwości eksperymentowania -proporcji różnych mąk i ulubionych ziaren i dodatków.Nawet najlepsza piekarnia nie zapewni Ci takich możliwości. Wiele SiBów wypieka wspaniałe chleby . Edytowane 19 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 20 Maja 2022 ale pieczenie w domu chleba wbrew pozorom nie jest trudną sztuką Reniu, tu sie z toba nie zgodze. Na zrobienioe chleba, sklada sie wiele elementow. A niektore chleby przedstawiane na internecie.Sa jakby to poprawnie okreslic, ciastem luzmyn chlebowym wlanym do foremki i jedzonym jako chleb. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 20 Maja 2022 (edytowane) Wiele SiBów wypieka wspaniałe chleby .Reniu to wiem . Również wiem, że wśród naszej społeczności są specjaliści znających się na wypieku chleba którzy się nie wypowiadają a szkoda bo mogliby wiele wnieść do tematu. Reniu, tu sie z toba nie zgodze. Na zrobienioe chleba, sklada sie wiele elementow. A niektore chleby przedstawiane na internecie.Sa jakby to poprawnie okreslic, ciastem luzmyn chlebowym wlanym do foremki i jedzonym jako chleb.ANNAM ma rację, poprzeczka poszła w górę, ja twierdzę, że sukces tkwi w szczegółach . Edytowane 20 Maja 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 21 Maja 2022 ale pieczenie w domu chleba wbrew pozorom nie jest trudną sztuką Reniu, tu sie z toba nie zgodze. Na zrobienioe chleba, sklada sie wiele elementow. A niektore chleby przedstawiane na internecie.Sa jakby to poprawnie okreslic, ciastem luzmyn chlebowym wlanym do foremki i jedzonym jako chleb. Ten nawet a'la chleb jest napewno smaczniejszy i zdrowszy od tego co oferuja nam markety czy molochy piekarnie , gdzie chleb to mix plus woda , po 2 dniach plesn , kruszy sie i nie da sie zjesc. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 21 Maja 2022 Ten nawet a'la chleb jest napewno smaczniejszy i zdrowszy od tego co oferują nam markety czy molochy piekarnie , gdzie chleb to mix, plus woda, a po 2 dniach pleśń, kruszy się, i nie da się jeść. !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 21 Maja 2022 Ten nawet a'la chleb jest napewno smaczniejszy i zdrowszy od tego co oferuja nam markety czy molochy piekarnie , gdzie chleb to mix plus woda , po 2 dniach plesn , kruszy sie i nie da sie zjesc. Masz racje. Ale moja wypowiedz dotyczyla "LATWOSCI robienia chleba" Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 22 Maja 2022 Masz racje. Ale moja wypowiedz dotyczyla "LATWOSCI robienia chleba" A to zdecydowanie sie zgadzam bo to wcale nie takie proste . jest bardzo duzo momentow ktore decyduja o wypieku , nawet robiac kilka lat z jednego przepisu mozna polec , maka ma rozna wilgotnosc latem czy zima itd... https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 22 Maja 2022 ale pieczenie w domu chleba wbrew pozorom nie jest trudną sztuką Na zrobienioe chleba, sklada sie wiele elementow. jest bardzo duzo momentow ktore decyduja o wypieku , nawet robiac kilka lat z jednego przepisu mozna polec , maka ma rozna wilgotnosc latem czy zima itd... Tak, zgadzam się z Wami , ale miałam na myśli, że przepisy na chleb nie są zbyt skomplikowane (ja akurat z takich korzystałam )i nie potrzeba mieć w domu dodatkowych sprzętów by je wypiekać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 22 Maja 2022 Reniu, chleb tak na prawde, to maka sol i woda. Nic wiecej, ale wlasnie te elementy ktore skladaja sie na koncowy wyrob maja wplyw. No niestety wypiek chleba to nie matematyka, gdzie 2+2 to 22 Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 23 Maja 2022 przepisy na chleb nie są zbyt skomplikowane Natomiast procedury , muszą być zachowane i czasy i proporcje i temperatury Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 23 Maja 2022 przepisy na chleb nie są zbyt skomplikowaneNatomiast procedury , muszą być zachowane i czasy i proporcje i temperatury no i chleba na juz sie nie da zrobic , dluzszy czas polepszy smak i jakosc chleba, https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 24 Maja 2022 A to dzisiejszy, poranny chlebuś z foremki, tradycyjny "Sitek" 50/50, bo taki najbardziej lubię, odpowiednio kwaśny i odpowiednio słony . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 24 Maja 2022 A to dzisiejszy, poranny chlebuś z foremki, tradycyjny "Sitek" 50/50, Jak zawsze super TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 24 Maja 2022 Dzięki Bazylu . Właśnie jest konsumowany do śniadanka z masełkiem, i domowym białym serkiem, skórka wspaniale chrupie . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 24 Maja 2022 A u mnie pstryka otwierane pifko TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-769919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 25 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 25 Maja 2022 (edytowane) A u mnie pstryka otwierane pifko http://zapachchleba.blogspot.com/2014/03/chleb-piwny-rosnacy-dugo-i-w-zimnie.html https://pl.pinterest.com/pin/381961612122990383/[Dodano: 25 maj 2022 - 07:00] chlebuś z foremki, tradycyjny "Sitek" 50/50, bo taki najbardziej lubię, odpowiednio kwaśny i odpowiednio słony Piękny chlebek , najważniejsze, że smakuje. Edytowane 25 Maja 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-770050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 25 Maja 2022 Dzięki Reniu, smakuje doskonale, dla tego właśnie piekę go najczęściej, właśnie ze względu na ten wspaniały, lekko kwaskowaty smak i zapach, jaki daje mąka razowa. Taki prawdziwy "Sitek" jaki jadałem w czasach dziecięcych. W latach 50 - 60 -tych, chleb sitkowy z formy, był dostępny we wszystkich sklepach. Dziś też można spotkać, tylko że smak nie ten, niestety, polepszacze i przyspieszacze robią swoje . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-770073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 25 Maja 2022 lekko kwaskowaty smak i zapach NA to ma wplyw czas dojrzewania ciasta. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/8/#findComment-770085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi